
בראוניז נוטלה על בצק פריךשני אלמנטים מבדילים את הבראוניז האלה מבראוניז רגילים: אחד זה הנוטלה והשני הבצק הפריך, שמוסיף להם סוג חדש וטעים של פריכות. שני אלה ביחד, בתוספת לאיכויות הבראוניזיות שכולנו מכירים - יוצרים ניצחון מוחץ![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית מרובעת 25*25):
לבראוניז:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון ומעבדים קצרות. 3מוסיפים את המים לאט ובהדרגה (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות), וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. בראוניז נוטלה על בצק פריך|צילום: קרן אגם, mako אוכל4משטחים את כדור הבצק בידיים באופן אחיד על התבנית, מחוררים כמה חורים במזלג ואופים 12 דקות, עד שהבצק משחים מעט. מצננים לחלוטין. 5הבראוניז: בקערה חסינת חום מחממים מעט במיקרו את הנוטלה והחמאה (אין צורך להמס אותם). מערבבים היטב. 6מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים מלח, וניל ואת תערובת החמאה והנוטלה. מערבבים היטב. 7מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 8מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית (על הבצק הפריך) ומיישרים. 9אופים 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם פירורים לחים עליו. 10מעבירים את התבנית מהתנור ישירות למקפיא לחצי שעה עד שעה, לצינון והקלה על החיתוך. לאחר מכן מחלצים את הבראוניז מהתבנית, מעבירים למשטח עבודה וחותכים לריבועים. * הבראוניז יישמרו בכלי אטום במקרר 4-5 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |