
רולדת וניל עם קרם מסקרפונה ותותיםאין בעולם אהבה כמו אהבה לעוגת רולדה, ואם כבר רולדה, שתהיה בדיוק כמו שאנחנו זוכרים אותה: עם קצפת (כאן אנחנו מגניבים גם מסקרפונה, אל תגלו) ותותים והרבה אבקת סוכר מלמעלה. אין יותר טעים מזה, באחריות![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לרולדה אחת:
לקרם:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. 3מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב. 4בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר, תמצית וניל ושמן לתערובת מעט תפוחה. 5מעבירים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. 6מעבירים את הבלילה לתבנית התנור ובעזרת ספטולה מיישרים היטב, עד שהבלילה מכסה את התבנית כולה. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגה נראית אפויה. אהבה שלנו בלב|צילום: קרן אגם, mako אוכל7מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה, עם נייר האפייה, על גבי מגבת גדולה כך שנייר האפייה פונה למעלה. מסירים את נייר האפייה בעדינות. 8מגלגלים את העוגה עם המגבת לרולדה הדוקה ומניחים בצד להצטנן. 9בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצב יציב. מוסיפים פודינג ותמצית וניל ומקציפים שוב. 10מערבבים את המסקרפונה בקערה כדי שתתרכך, ומוסיפים לקרם. מקציפים שוב, לקבלת קצפת יציבה. 11פותחים את הרולדה, שהצטננה בינתיים, על משטח נוח לעבודה. 12מעבירים שלושת רבעי מכמות הקרם למרכז העוגה ומורחים אותו על כל העוגה באופן אחיד. מפזרים את רבעי התותים. 13מגלגלים את העוגה בחזרה לרולדה, ומקשטים מלמעלה בקרם שנשאר בקערה וברבעי תותים. אפשר לבזוק מעל הכל אבקת סוכר. משוש חיינו|צילום: קרן אגם, mako אוכל** הרולדה תישמר במקרר עד שלושה ימים. ** לגרסת פרווה ממירים שמנת מתוקה בשמנת צמחית לא ממותקת, מוותרים על המסקרפונה ומוסיפים עוד חצי מכל שמנת צמחית, כף וחצי אבקת סוכר ועוד 2 כפות אינסטנט פודינג. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |