
עוגיות רחת לוקוםלא אוהבים רחת לוקום? אוקיי, שמענו, עכשיו תתאפסו על עצמכם, תעשו ריסטארט ותטעמו את העוגיות האלה. זאת לא בושה לשנות את דעתכם, ותמיד אפשר להגיד שהכל באשמת קרן אגם![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :ל-35-40 עוגיות קטנות:
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן ומלח. 2מוסיפים את קוביות החמאה ושמן הקנולה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ווניל ומעבדים שוב. מוסיפים מים במזיגה איטית מאוד תוך שמעבד המזון פועל, עד שהבצק מתאחד לכדור ולא יותר מזה. 3עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון של חצי שעה לפחות. 4מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. רחת לוקום|צילום: נופר צור, mako אוכל לפני הגלגול|צילום: נופר צור, mako אוכל יפות שלנווווו|צילום: נופר צור, mako אוכל5מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. 6מרדדים כל חלק בצק על משטח מעט מקומח ונוח לעבודה לקבלת מלבן ארוך וצר. מייצרים מרחת הלוקום גלילים דקיקים ומסדרים אותם בחלק התחתון של המלבן. 7מגלגלים לרולדה, ופורסים לעוגיות בעובי 2-3 ס"מ. מסדרים על תבנית האפייה. 8אופים את העוגיות 15-20 דקות, עד להזהבה קלה מאוד. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים. כל אחת היא אור קטן|צילום: נופר צור, mako אוכל וכולן - אור איתן!|צילום: נופר צור, mako אוכל** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד חמישה ימים. ** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בנטורינה. תגיות:רחת לוקום ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |