אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

חלת שוקולד

האם זה לחם? לא בדיוק. האם זו עוגה? נו, בערך. קבלו את השילוב הנהדר בין שתיים מהפחמימות שממוקמות אצלנו בפסגה: חלה לשבת ועוגת שמרים שוקולד. אם פותחים את השבת ככה, היא פשוט חייבת להיות מעולה

|mako אוכל| פורסם09:49
חלת שוקולד (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8276reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לחלה אחת:

  • 3 וחצי (500 גרם) כוסות קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • שליש כוס (65 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גודל L
  • חצי כוס + 2 כפיות (130 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס + 2 כפות (120 גרם) שמן קנולה
  • חצי כפית מלח

למלית:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר חום בהיר
  • 100 גרם קקאו
  • 2 כפות ממרח נוטלה

לזיגוג:

  • ביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר גבישי או רגיל
  • מעט שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.

2מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה ותך כדי לישה ביצים (אחת אחת), מים, תמצית וניל ושמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות.

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

חלת שוקולד על מגשפרוסה אחת בשבילנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו מעט כך שכולו יצופה בשמן.

5מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

6מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ושומרים במקרר. מוציאים כ-10 דקות לפני עבודה עם הבצק.

7מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים ממנו אוויר.

>> לסדנאות של קרן אגם

חלת שוקולד על מגש - אורךועוד אחת בשבילנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומקומחת מעט. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה.

9מרדדים כל אחד מהכדורים למלבן ארוך על משטח מקומח, ומורחים ברבע מכמות המלית (הכי נוח בעזרת גב של כף). מגלגלים לרצועה ארוכה.

10חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות.

11קולעים את הרצועות לחלה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה.

12מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את החלה בביצה הטרופה עם החלב והסוכר, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד שהחלה משחימה.

13מוציאים, מצננים מעט וטורפים.

** אפשר לשמור את החלה במקרר אפילו יומיים-שלושה כשהיא עטופה היטב, ולחמם מעט לפני ההגשה.

** לגרסה פרווה מחליפים את כל מרכיבי המלית בממרח שוקולד לא חלבי.

** אפשר להבריש את החלה בסירופ עם יציאתה מהתנור: מביאים לרתיחה רבע כוס סוכר ורבע כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין 8-10 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il