
חלת שוקולדהאם זה לחם? לא בדיוק. האם זו עוגה? נו, בערך. קבלו את השילוב הנהדר בין שתיים מהפחמימות שממוקמות אצלנו בפסגה: חלה לשבת ועוגת שמרים שוקולד. אם פותחים את השבת ככה, היא פשוט חייבת להיות מעולה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לחלה אחת:
למלית:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. 2מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה ותך כדי לישה ביצים (אחת אחת), מים, תמצית וניל ושמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? פרוסה אחת בשבילנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. 4מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו מעט כך שכולו יצופה בשמן. 5מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר. 6מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ושומרים במקרר. מוציאים כ-10 דקות לפני עבודה עם הבצק. 7מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים ממנו אוויר. ועוד אחת בשבילנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל8מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומקומחת מעט. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה. 9מרדדים כל אחד מהכדורים למלבן ארוך על משטח מקומח, ומורחים ברבע מכמות המלית (הכי נוח בעזרת גב של כף). מגלגלים לרצועה ארוכה. 10חוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות. 11קולעים את הרצועות לחלה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה. 12מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את החלה בביצה הטרופה עם החלב והסוכר, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד שהחלה משחימה. 13מוציאים, מצננים מעט וטורפים. ** אפשר לשמור את החלה במקרר אפילו יומיים-שלושה כשהיא עטופה היטב, ולחמם מעט לפני ההגשה. ** לגרסה פרווה מחליפים את כל מרכיבי המלית בממרח שוקולד לא חלבי. ** אפשר להבריש את החלה בסירופ עם יציאתה מהתנור: מביאים לרתיחה רבע כוס סוכר ורבע כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין 8-10 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |