אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת גבינה יפנית

זאת לא עוד עוגת גבינה, מדובר בעוגת גבינה יפנית רוטטת, עננית וגבוהה. תקפידו על כמה כללים חשובים ותקבלו עליה מחמאות בלי סוף. בהתחלה זה אולי ייראה לכם מסובך, אבל אל תתייאשו! זה יהיה שווה את ההשקעה

|mako אוכל| פורסם07:15
עוגת גבינה יפנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5194reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

לפני הכל, כמה כללים חשובים

**הביצים חייבות להיות בטמפרטורת החדר. אם אתם מעדיפים להפריד ביצים כשהן קרות - זה אפשרי - רק לאחר ההפרדה תנו להן להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתקציפו אותם.

**גבינת שמנת - לא ניסיתי להשתמש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן פחות מ-25% ואני לא חושבת שזה יעבוד.

**העוגה לא מאוד מתוקה, אז אל תורידו מכמות הסוכר. תמיד אפשר להוסיף לה קרם מתוק או עוד אבקת סוכר מעל אם זה לא מספיק מתוק לכם (בעיניי היא מושלמת כמו שהיא).

**אל תוורו על תבניות המים במתכון, זה קריטי להצלחת העוגה!

**יש לעטוף היטב את התבנית כפי שמוסבר במתכון, אחרת ייכנסו מים לתבנית בזמן האפייה, כיון שרובנו אופים בתבנית קפיץ.

**אם נשארה לכם עוגה - מאחסנים במקרר כשהיא בכלי אטום עד 4 ימים.

**אם אתם רוצים להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס״מ - תגדילו ברבע את כמות המצרכים

המצרכים :

(לתבנית קפיצית 22 ס"מ):

  • 120 מ״ל (חצי כוס) חלב
  • 70 גרם חמאה
  • 225 גרם (מיכל) גבינת שמנת 25% שומן
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 6 ביצים גדולות, מופרדות
  • 70 גרם (חצי כוס) קמח לבן רגיל
  • 25 גרם (שתיים וחצי כפות) קורנפלור
  • רבע כפית מלח דק
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות, ומניחים בתחתית התנור כלי חסין חום או תבנית עם מים רותחים. סוגרים את התנור וממשיכים בהכנת העוגה.

2מרפדים את תחתית התבנית (תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ) בנייר אפייה וסוגרים מעליו את דפנות התבנית כך שהוא מציץ מלמטה, מחוץ לתבנית. מניחים את התבנית על חתיכה גדולה של נייר כסף, מקפלים ומהדקים את נייר הכסף ונייר האפייה מסביב לתבנית (כך אנחנו מונעים מהמים להיכנס לתוך התבנית במהלך האפייה).

3משמנים את שולי התבנית מבפנים ומרפדים את השוליים ברצועות נייר אפייה, עד לקצת מעל גובה התבנית, כלומר שיציצו ויבלטו החוצה.

4מכינים תבנית או כלי שיהיו גדולים מתבנית האפייה הקפיצית העטופה, ומניחים אותה בתוך התבנית הנוספת ("אמבטיית מים").

>> לבלוג של קרן אגם

פרוסת עוגת גבינה יפניתפרוסת עוגת גבינה יפנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מחממים בסיר קטן על אש בינונית חלב, חמאה וגבינת שמנת. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומסירים מהאש.

6מוסיפים תמצית וניל, מיץ לימון וגרידת לימון ותפוז ומצננים כחמש דקות.

7טורפים פנימה את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בלילה חלקה.

8מערבבים בקערה נפרדת קמח וקורנפלור, ומוסיפים לבלילת הגבינה. מערבבים עד שאין גושים והתערובת אחידה.

9מקציפים במיקסר חלבונים עם מלח ומחצית מכמות הסוכר במהירות גבוהה. אחרי כדקה מוסיפים לאט לאט את יתרת הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.

10מקפלים שליש מכמות הקצף לתוך תערובת החלמונים/גבינה ומערבים בעדינות בתנועות קיפול. מאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.

11מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישירים מעט בעזרת כף או פלטה.

12מוזגים לתוך הכלי שתבנית האפייה יושבת בתוכו מים עד לרבע גובה תבנית העוגה, ומכניסים לתנור את 2 התבניות יחד. אופים כ-30 דקות.

עוגת גבינה יפנית פרוסהעוגת גבינה יפנית פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

13מורידים את טמפרטורת התנור ל-130 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה-שעה ורבע. העוגה אמורה לרטוט במרכז ולהיות שחומה.

14מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור הסגור למשך חצי שעה. פותחים פתח קטן בתנור למשך חצי שעה נוספת.

15מוציאים את העוגה מהתנור ונומניחים לה לעמוד רבע שעה ללא אמבטת המים לפני שמחלצים מהתבנית.

16חילוץ העוגה: מסירים את נייר הכסף מהתבנית, מסירים את הרינג החיצוני של התבנית ובעזרת נייר האפייה מרימים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה. אפשר לגזור את נייר האפייה או למשוך אותו בעדינות מלמטה לחילוץ מלא.

17מקשטים את העוגה באבקת סוכר ומגישים את העוגה כשהיא חמימה.

עוגת גבינה יפנית - קרן אגםעוגת גבינה יפנית - קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il