
עוגת פאי תפוחיםלא, לא התבלבלנו: מדובר בקינוח שמשלב את כל מה שטעים וטוב בעוגת תפוחים - בתוך בצק פריך של פאי. אז כן, זה לוקח טיפה יותר זמן מעוגה רגילה, אבל האמינו לנו - שווה כל דקה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק הפאי (לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
לבלילה:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את בצק הפאי: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד. 2מוזגים פנימה את המים לאט לאט, תוך כדי עיבוד (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות), רק עד שנוצר כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר. 3מכינים את בלילת העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 4מוסיפים לאט לאט שמן, תמצית וניל ורסק התפוחים ומקציפים עוד כדקה. 5מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים לתערובת חלקה. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. עוגת פאי תפוחים פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל7מרדדים את הבצק הפריךעל נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. 8הופכים את נייר האפייה כשבצק הפאי כלפי מטה ישירות על התבנית. 9מסירים את נייר האפייה, מהדקים היטב את הבצק לתחתית ולדפנות ומסירים שוליים מיותרים. 10מעבירים שלושת רבעי מכמות התפוחים לתבנית, ומוזגים את בלילת העוגה. 11מסדרים את פרוסות התפוחים שהשארנו בצד, ומפזרים שקדים פרוסים או שבבי שקדים. 12אופים כשעה ורבע, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם העוגה מתחילה להשחים מדי בחלקה העליון והמלית עדיין לא מוכנה, מכסים את העוגה בנייר כסף. 13מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. עוגת פאי תפוחים בציפוי שקדים|צילום: קרן אגם, mako אוכל* נשאר לכם בצק? אפשר להקפיא בצק פריךלמשך 3 חודשיםכשהוא עטוף היטב בניילון נצמד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |