
חלת לחם קופיםיכול להיות שיצא לכם לטעום לחם קופים - מאפה, בדרך כלל מתוק, שנאפה בצורת כדורים כדורים - אבל על חלת כדורים אנחנו בטוחים שלא שמעתם. הסיבה היא, כנראה, שאף אחד עדיין לא עלה על הפוטנציאל המשוגע של הדבר הזה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (2 תבניות קוגלהוף קוטר 24):
לציפוי הכדורים:
אופן ההכנה:1מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים. 2מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, שמן וביצים. 3מוסיפים את המים תוך כדי פעולת המיקסר, במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). מוסיפים גם את המלח ולשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. לפני ההוצאה מהתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים. 5כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד (אם אין לכם משקל, גודל הכדורים צריך להיות מעט קטן יותר מכדור פינג פונג). 6טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומסדרים בתבניות, אחד על השני. חשוב לא לעבור את שלושת רבעי גובה התבנית כי הכדורים תופחים מאוד באפייה. 7אם נשארה קצת חמאה מומסת, שופכים אותה על הכדורים בתבניות. 8מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. חלת לחם קופים|צילום: קרן אגם, mako אוכל10אופים את החלות 30-35 דקות, עד שהכדורים מזהיבים. 11מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות והופכים על צלחת גדולה (עם התבנית). ממתינים כמה דקות ורק אז מוציאים את התבנית. 12מגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |