אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

חלת לחם קופים

יכול להיות שיצא לכם לטעום לחם קופים - מאפה, בדרך כלל מתוק, שנאפה בצורת כדורים כדורים - אבל על חלת כדורים אנחנו בטוחים שלא שמעתם. הסיבה היא, כנראה, שאף אחד עדיין לא עלה על הפוטנציאל המשוגע של הדבר הזה

|mako אוכל| פורסם07:06
חלת לחם קופים - הבציעה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8149reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (2 תבניות קוגלהוף קוטר 24):

  • 1 קילו (7 כוסות) קמח לבן או קמח לחם
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • שני שליש כוס (130 גרם) שמן קנולה
  • 2 ביצים גודל L
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
  • כפית (5 גרם) מלח

לציפוי הכדורים:

  • 120 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, שמן וביצים.

3מוסיפים את המים תוך כדי פעולת המיקסר, במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). מוסיפים גם את המלח ולשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

>> לבלוג של קרן אגם

חלת לחם קופים - לפני ההוצאה מהתבניתלפני ההוצאה מהתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים.

5כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד (אם אין לכם משקל, גודל הכדורים צריך להיות מעט קטן יותר מכדור פינג פונג).

6טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומסדרים בתבניות, אחד על השני. חשוב לא לעבור את שלושת רבעי גובה התבנית כי הכדורים תופחים מאוד באפייה.

7אם נשארה קצת חמאה מומסת, שופכים אותה על הכדורים בתבניות.

8מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.

9מחממים תנור ל-180 מעלות.

חלת לחם קופיםחלת לחם קופים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

10אופים את החלות 30-35 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.

11מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות והופכים על צלחת גדולה (עם התבנית). ממתינים כמה דקות ורק אז מוציאים את התבנית.

12מגישים חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il