
לקינוח המסורתי מהמטבח הסיציליאני יש הרבה גרסאות. המפורסמת ביותר היא עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בתוך כוס. את ציפוי המרציפן מחליף גנאש שוקולד לבן (שנצבע בירוק על ידי מחית פיסטוק), המשתלב נפלא בטעמה העדין של מלית הריקוטה. המצרכים (8 מנות):לבסיס:
למלית:
לגנאש:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מניחים ריקוטה בתוך מסננת צפופה ועליה קערה רחבה שתשמש כמשקולת. מניחים את המסננת בתוך קערה גדולה שתקלוט את הנוזלים ומשהים במקרר ל-4 שעות (ואפשר לילה שלם). 2מכינים את הבסיס: מערבבים את החומרים למרקם של חול רטוב. מניחים כף גדושה בכל כוס ומשטחים. מעבירים למקרר. 3מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. אם רוצים מוסיפים שוקולד צ'יפס. 4מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מלית על בסיס העוגיות עד 3/4 גובה הכוס. מעבירים למקרר לכ-3 שעות להתייצבות. 5מכינים גנאש, מצפים ומגישים: מביאים שמנת מתוקה, גלוקוזה ומחית פיסטוק לסף רתיחה בסיר קטן ורחב. יוצקים על השוקולד ומשהים לדקה. טורפים בעזרת מטרפה לגנאש חלק ומבריק. 6מעבירים את הגנאש לכד (מד ליטר) ומוזגים לאט על מלית הגבינה. מעבירים שוב למקרר עד להתייצבות הגנאש. לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים. >> בשבוע שעבר הכרנו כאן רוטב עגבניות לפסטה ששינה לנו את החיים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |