
המצרכים :לבצק הפריך:
לתערובת הגבינות:
אופן ההכנה:1מערבבים את מרכיבי הבצק הפריך ומצננים שעתיים במקרר. 2בזמן שהבצק בקירור מכינים את תערובת הגבינות: מקציפים את הביצים עם הסוכר והווניל עד לקבלת מסה צפופה ובהירה, ומניחים בצד. 3מקציפים את השמנת המתוקה. מוסיפים בעדינות את קציפת הביצים לקציפת השמנת ומקפלים (נזהרים לא לשבור את הקצף). 4מרככים את הגבינות עם גרידת התפוז במיקסר עם וו גיטרה עד שהן רכות מאוד, במרקם אחיד וללא גושים. 5מטמיעים את קציפת הביצים והשמנת לתוך הגבינות בקיפול איטי. לקראת הסוף מנפים את הקמח לתוך התערובת וממשיכים לקפל בזהירות (כדי לא להפיל את המסה), עד לקבלת מרקם וצבע הומוגניים. 6מרדדים את הבצק ברינג 24 ס"מ עד מעבר לגובה השוליים. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מניחים משקולת עד מעבר לגובה השוליים (ניתן להניח ניר אפייה ובתוכו שעועית) ואופים כ-20 דקות בחום של 165 מעלות (מוודאים ששולי הבצק לא נשרפים). מצננים את הבצק עד שהוא מגיע למצב שנוגעים בו ביד והוא לא שוקע. 7מפזרים את אגוזי הלוז המסוכרים על הבצק הפריך, ועליהם יוצקים את תערובת הגבינות - עד הקצה של הרינג. 8מחממים את התנור ל-200 מעלות ללא טורבו, מכניסים את העוגה למרכז התנור החם ואופים 10 דקות. מורידים לחום של 150 מעלות ואופים עוד 45 דקות, ואז מורידים ל-100 מעלות ואופים עוד 20 דקות. שימו לב, לא פותחים את דלת התנור לאורך כל האפייה. מכבים את התנור ולא פותחים את הדלת 10 דקות. 9לאחר 10 דקות פותחים את דלת התנור, אבל משאירים את העוגה בפנים. חשוב שהעוגה תצטנן באופן הדרגתי עד שהחום שלה יתאזן עם טמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ללילה, פורסים ומגישים. * העוגה תישמר במיטבה 3 ימים. >> לכל המתכונים לשבועות![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |