מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

תבשיל דג ברמונדי עם זיתים ופלפלים

העבודה הכי "קשה" שתעשו כאן היא החליטה של הזיתים, אבל אחרי שתוציאו מהם את המרירות תקבלו תבשיל מתקתק ופיקנטי של שושקות, צ'ילי ירוק וזיתים עם דג ישראלי טרי

|mako אוכל| פורסם10:12
תבשיל דג ברמונדי עם זיתים ופלפלים (צילום: רעות עזר-אסרף)
צילום: רעות עזר-אסרף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 פילה דג ברמונדי
  • 200 גרם זיתי נובו גדולים ללא גלעין
  • 8 שיני שום חתוכים לחצאים
  • 3 פלפל שושקה פרוס דק
  • 2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס
  • 3 פלפל שאטה יבש
  • צרור כוסברה קצוצה
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית כורכום
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כוסות מים
  • מלח

אופן ההכנה:

1מניחים את הזיתים בסיר ויוצקים מים. מבשלים על אש גבוהה 20 דקות וחוזרים על פעולת ההרתחה פעמיים על מנת להוציא מרירות מיותרת. מסננים את הזיתים.

2יוצקים שמן לסיר רחב ונמוך ומטגנים את השום עם כל סוגי הפלפלים עד להזהבה. מוסיפים את הזיתים החלוטים ומערבבים.

תבשיל דג ברמונדי עם זיתים ופלפליםצילום: רעות עזר-אסרף

3מוסיפים פפריקה, כורכום ומלח, מערבבים וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים כוסברה, מערבבים, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.

4מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים 20 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.

5בסוף הבישול,סוחטים את הלימון על הכל ומכבים את האש.

רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם?לחצו כאן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il