אוכל
אוכל

סיגר כבד בקר עם ריבת פירות יבשים

כבד בקר טרי הוא אחד הנתחים הכי שווים, אבל משום מה הוא לא מקבל את הכבוד שמגיע לו. ניר עופר ממעדניית דלישס ממליץ לכם להשקיע בו קצת יותר, ועושה את זה עם מתכון נהדר לסיגר פיקנטי שמוגש עם ריבה מתקתקה

|mako אוכל| פורסם07:41
סיגר כבד בקר פיקנטי עם ריבת פירות יבשים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:3.754reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 500 גרם כבד בקר, חתוך לקוביות
  • חבילת עלי סיגר
  • רבע כוס כוסברה, קצוצה
  • כף אריסה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס מים
  • כף קמח

אופן ההכנה:

1מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומזהיבים את השום. מוסיפים את קוביות הכבד לטיגון של כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסברה והאריסה, ומטגנים למשך כדקה נוספת.

2מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

3מכינים דבק לעלי סיגר באמצעות המסת כף קמח בכוס מים קרים.

4חוצים את עלי הסיגר (לרוחב) לשני חצאים שווים באופן כזה נקבל שני סיגרים מכל עלה.

5ממקמים את חצי העלה החצוי כשהצד הישר שזה עתה נחתך ימוקם מול גופנו. מקפלים את הסיגר מהצד הישר כלפי הצד המעוגל.

6באמצעות מברשת פשוטה מברישים מדבק הקמח על כל ההיקף המעוגל של עלה הסיגר החצוי.

7מניחים פס מהמלית במקביל לצד היישר של העלה כאשר משאירים מקום פנוי ללא מלית בקצוות.

8מגלגלים פנימה מהצדדים שלצדי פס המלית וסוגרים (דבק הקמח שמרחנו יגרום לסיגר להידבק).

9מעבירים ישירות לטיגון בשמן עמוק בחום של כ-180 מעלות למשך כ-4 דקות עד להזהבה.

10מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד ריבת פירות יבשים אהובה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il