
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ותבליניםארטישוק הוא ירק נהדר שהופך לטעים הרבה יותר אחרי שמשדכים לו רוטב לימוני וסמיך ותערובת בשר ותבלינים. אתם יכולים להשתמש בארטישוק טרי, אבל גם תחתיות קפואות הן אופציה נהדרת. הכי חשוב? בשר בקר טרי וישראליניר עופר, מעדניית דלישס|mako אוכל| פורסם08/02/1707:31 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):למלית:
לבסיס:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי המלית יחדו עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית (חשוב לערבב תוך הכנסת אוויר לבלילה). 2מכינים קציצות מהתערובת ומשדכים אותן לתחתיות הארטישוק. 3מחממים במחבת רחבה ועמוקה את שמן הזית. מזהיבים את השום, ומתבלים במלח, פלפל וכורכום בנדיבות. מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים ומבשלים עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. 4מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו. מוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים. 5מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (יוצקים מעט מהרוטב על הבשר כל כמה דקות). מגישים לצד אורז לבן ופלחי לימון לתיבול. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |