
שיפודי יקיטורי ברוטב טריאקי ביתילא הצלחתם לעלות על מטוס למזרח הקיץ הזה? אין בעיה: אחת המנות הכי פופולריות בדוכני אוכל הרחוב של יפן מגיעה אליכם הביתה עם שיפודי בקר עסיסיים מנתח טרי וישראלי ורוטב טריאקי ביתי ומעולהעז תלם|mako אוכל| פורסם28/08/1707:06 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים (5 מנות):לשיפודים:
לטריאקי:
אופן ההכנה:1שמים את כל מרכיבי הרוטב (למעט הקורנפלור והמים) בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים, ומיד מנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כ-45 דקות ומערבבים כל 10 דקות עד שמחצית מנוזלי הרוטב התאדו. 2מערבבים את הקורנפלור עם כף מים בקערית ומוסיפים את התערובת לסיר הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סויה או סוכר לפי הטעם (אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדלל אותו עם מעט מים). 3מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מהמוצקים. 4חותכים את הבשר לרצועות בעובי חצי ס"מ ובאורך 10 ס"מ. משפדים רצועת בקר על השיפוד לאורכו (שיפוד באופן זה עוזר לרצועות הבשר לשמור על הצורה שלהן ולא להתכווץ ולהתקפל בצלייה). 5מחממים מחבת פסים ועליה צורבים את השיפודים כ-1-2 דקות מכל צד. תוך כדי הצריבה מברישים את השיפודים ברוטב לפחות פעמיים במהלך הצלייה (באותו אופן אגב ניתן להכין שיפודים עם פטריות שמפיניון קטנות). * מגישים יחד עם בצל ירוק או עלי חסה בצלחת הגשה יפה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |