אוכל
אוכל

פרגית עם פתיתים וירקות שורש

מנה נפלאה של פתיתים משודרגים שגם מבוגרים אוהבים, ברבע שעה עבודה

|אוכל של אמא, הוצאת כתר| פורסם18:51
פרגית עם פתיתים וירקות שורש (צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר)
צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר
Rating:4.640reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 ק״ג פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכות לנתחים בינוניים
  • 500 גרם פתיתים בצורת אורז
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף בהרט (תערובת תבלינים); או תבלין לגריל עוף
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום ואת כל הירקות ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות עד שיזהיבו מעט.

2מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ובהרט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 45 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il