אוכל
אוכל

נזיד עדשים עם כרוב אדום ופתיתים

מרק כפרי מלא וסמיך, שיכול להשביע כל רעב. מתכון של גיל חובב

מרק עדשים כפרי (צילום: עדי עובדיה)
צילום: עדי עובדיה
Rating:4.512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 כרשות (או שני בצלים גדולים), קצוצות

  • 3 שיני שום, קצוצות
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כוסות (500 גרם) עדשים ירוקות
  • 1 כוס כרוב אדום, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כוס פתיתים אפויים בצורת גרגרי אורז
  • 12 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

  • פטרוזיליה קצוצה
  • שום קצוץ

אופן ההכנה:

1מזהיבים את הכרשה הקצוצה בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.

2מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב במשך דקה.

3מוסיפים את המים והכרוב ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי, עד שהעדשים מתחילות להתפורר.

4מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עוד עשר דקות.

5טועמים, מתקנים תיבול. מגישים כשמעל כל צלחת זורים חופן פטרוזיליה ושן שום קצוצה דק.

* כדי שיהיה מעניין וצבעוני, אפשר להוסיף למרק בשלב מס' 4 (יחד עם הפתיתים) גם קופסת גרגרי תירס, ללא הנוזלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il