
טוב, זה המקום להודות בזה: אני פריק חסר גבולות של תבשילי פתילייה, קדירות, צ'ולענט, חמין וכל שם אחר או צורה אחרת של בישול ארוך שמאגד הכל בסיר אחד. משהו מרתק נוצר מהלחץ העצום שמצטבר בתוך המערכת הסגורה הזו, משהו שיוצר ישות אוטונומית, כמעט חפה לחלוטין מהתערבות ידי אדם. הבית נעטף בריח שרק זמן ממושך יודע ליצור, ואנחנו זוכים סוף סוף להגיע לקצה דחיית הסיפוק ולהתענג על עמל כפינו. קדירות מהסוג הזה נחקקו עמוק בדי.אן.איי היהודי שלנו, ספק מתוך האיסור להצית אש בשבת וספק מהצורך בניצול מלא של מה שהיה בבית - כמה קטניות, חיטה ואולי קצה של נתח פחות יוקרתי של בשר. בסופו של דבר לכל עם ועדה התבשיל הביתי שלהם. אני כהרגלי מביא משהו משלי, קצת שובר שגרה וקצת יותר פשוט להכנה, אבל לגמרי עם אותה כוונה. השימוש פה בבורגול ופלפל חריף מעניק לתבשיל קלילות ישראלית. זמן הבישול הממושך בחיתול הופך את הבורגול למעין כיכר מרשימה ויפה, קצת מזכירה קיגל ירושלמי, שסופגת את כל הטעמים שחדרו לאט לאט מהעבר השני של הבד. נשתמש כאן בסך הכל ב-8 מרכיבים, מאוד פשוטים וצנועים, שאת מחציתם כנראה שכבר רכשתם ושכחתם אי שם במזווה. אז אני קורא אתכם למטבח, גם ככה הסיר והתנור יעשו את הרוב העבודה. המצרכים :לקדירה:
לסלט השומר:
אופן ההכנה:1מורחים את נתח הבשר במלח ופלפל שחור, וצורבים בסיר ברזל גדול במעט שמן זית עד להשחמה. מניחים את הבשר בצד. 2צולים את הפלפלים בטוסטר חם, עד שהם נחרכים מעט. 3מטגנים את הבצלים בסיר עד להשחמה, מוסיפים את העגבניות, התרד, הפלפלים, הפול וגרגירי החומוס. יוצרים "קן" קטן במרכז הסיר ומניחים במרכזו את נתח הבשר. 4מניחים חיתול בד בקערה ויוצקים לתוכו את הבורגול. קושרים את החיתול, אך משאירים מספיק מרווח להכפלת נפחו של הבורגול. חלק מהכיף זה להרכיב את המנה על הצלחת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל5מניחים את שקית הבורגול בסיר לצד הבשר, מוסיפים מים עד לגובה של כ-3 ס"מ מעל כל המרכיבים. מביאים את הסיר לרתיחה עדינה, ממליחים מעט ומבשלים למשך כשעה על הכיריים כשהסיר מכוסה חלקית. מוסיפים שוב מים חמים לכיסוי מוחלט. 6חותכים נייר אפייה לפי ההיקף של הסיר, מניחים אותו על התבשיל ומעליו מניחים מכסה כבד ואטום. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, ואופים למשך הלילה (כ-7 שעות). 7מוציאים את הסיר מהתנור, ונותנים לתבשיל לנוח 5 שעות. 8לקראת ההגשה מחממים את התבשיל בחום של 180 מעלות (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך). להוסיף רוטב מהסיר - ואתם מסודרים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל9מוציאים את הבשר והחיתול עם הבורגול מהסיר, קולפים את החיתול ובוצעים את כיכר הבורגול בעזרת כף. מניחים בצלחות הגשה. 10חותכים את הבשר לנתחים גסים ומניחים לצד הבורגול, יוצקים מעליו רוטב חם עם גרגירי חומוס, פול ותרד מהסיר. 11לסלט השומר: קולפים את השומר מהעלים החיצוניים, מסירים את השורש העבה ופורסים דק ככל הניתן. 12מערבבים את פרוסות השומר עם הפטרוזיליה, שמן הזית, הלימון והמלח, ועורמים בקערה. ארוחה חורפית משובחת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |