
אני לא חושב שאפשר לחשוב על מתכון ששווה כל כך הרבה יותר מסך חלקיו המועטים והצנועים, כמו סופריטו. בסך הכל עוף וירק אחד, שבמתכון המקורי הוא תפוח אדמה. בגרסה הזו שמרתי על הקווים המינימליסטיים והענווים של המקור, אבל הכנסתי קצת עונתיות עם הארטישוק הירושלמי, שעובד פה טוב לא פחות. המילה סופירטו, שמקורה בלאדינו ("היידיש של עדות ספרד"), מתייחסת לאלמנט הטיגון וההזהבה של תפוחי האדמה והעוף. הטיגון מעניק לתבשיל ארומה וטעמים ייחודיים, שמשתלבים בצורה מושלמת וגאונית עם האידוי העדין בסיר סגור שמגיע אחריו. התוצאה היא עוף רך ועסיסי, שהוא גם מושחם ומלא בטעם. בשביל סופריטו מושלם חשוב להתאזר בסבלנות, ולהזהיב היטב גם את הארטישוק וגם את כרעי העוף. אחר כך יש להוסיף לסיר את המידה הנכונה של מים, כדי שהמנה תתאדה ולא תתבשל בנוזל, ולהמתין (שוב, בסבלנות) עד שהעוף מתמסר לחום העדין המצטבר בסיר ומתרכך. תתפלאו, אבל בסופו של דבר ההתרככות של העוף לוקחת פחות זמן מאשר בתנור, משום שאדי מים מוליכים חום בצורה יעילה פי כמה מאוויר חם. המצרכים (4 מנות):
לסלטון:
אופן ההכנה:1ממליחים היטב את כרעי העוף ומניחים לחצי שעה (המלח חודר לבשר העוף, מתבל אותו ומרכך אותו). 2שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוק הירושלמי (מכיוון שאנחנו לא מקלפים אותו, חשוב לוודא שאין עליו ולו גרגיר חול אחד) ומייבשים היטב על מגבת. 3פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות גסות בעובי כ-2 ס"מ. מוודאים שהן יבשות לחלוטין. פורסים ארטישוק ירושלמי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל מייבשים על מגבת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל4מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. כשהשמן חם מתחילים לטגן את פרוסות הארטישוק הירושלמי, בקבוצות לא גדולות. כשהפרוסות מגיעות להזהבה יפה מעבירים אותן למסננת דקה וממליחים מעט בעודן חמות. 5במקביל, משחימים היטב את כרעי העוף בשמן זית בסיר נפרד. 6מסדרים את כרעי העוף בסיר רחב בשכבה אחת ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי. יוצקים מים רותחים שיגיעו רק (!) עד כשליש מגובה הכרעיים. מטגנים ארטישוק ירושלמי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל זה כבר מגרה בטירוף|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל ועכשיו אפילו יותר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל מזהיבים את העוף|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל7מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך מאוד כשעה וחצי, עד שהכרעיים והארטישוק הירושלמי רכים מאוד. 8הסלט: מפרידים את צרורות הירק לעלים, קוצצים גס את הבצל הירוק והצנוניות, מתבלים בחופשיות בלימון, מלח ושמן זית ומגישים בפשטות לצד הסיר עם העופות. יגעת? מצאת? תאמין|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |