
לפעמים אין לנו זמן. בעצם, למה לפעמים. אין לנו זמן, אפשר כבר לראות את זה כמצב נתון - וככל שנקדים להשלים עם זה ככה מצבנו יהיה טוב יותר. המתכון הזה חוגג את חוסר הזמן שלנו: מתכון לדג סלמון עסיסי בתנור וירקות צלויים, שלוקח בחשבון את זמננו הקצוב. בלי מורכבויות, בלי טכניקות פומפוזיות ובלי זמני בישול ארוכים - פשוט זורקים הכל בתבנית ונותנים לתנור לעבוד בשבילנו. והיופי הוא שזה גם נראה פגז, כך שאפשר לשחק אותה כאילו עבדנו על זה ממש קשה, להפתיע בן או בת זוג ולקבל עוד כמה נקודות זכות. סלמון הוא דג נהדר וסלחני למדי למשתמש הביתי: לא מתייבש בקלות ולא מצריך יותר מדי טיפול, ותמיד יוצא טעים. את הירקות ניתן להחליף לפי העדפות אישיות ולפי העונה. אין כאן שום דבר שלא תוכלו למצוא בסופר, בסך הכל שישה מרכיבים עיקריים וזמן הכנה סביר מאוד. רק תמזגו לכם כוס יין לבן עם זה, והסתדרתם. המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות ופורסים את מרכז הכרובית לשני "סטייקים" בעובי 2 ס"מ. אחלה סטייק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל2פורסים את הדלורית לסירות ארוכות ומרחיקים את רוב הגרעינים. 3פורסים את הבצלים לשישיות ארוכות. 4פורסים את השומר לרבעים ארוכים. 5פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. 6משמנים את הירקות היטב בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 7מסדרים את הירקות בשכבה אחידה על תבנית שטוחה, ואופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב. 8חורצים את בשר הסלמון בעזרת סכין חדה במרחקים של 2.5 ס"מ (חשוב לא לפגוע בעור), מתבלים את הדג במלח ים ומשמנים מעט. 9מניחים את הדג ומעליו את ענפי העשבים. אופים הכל יחד כ-10 דקות נוספות, עד שהסלמון כמעט עשוי (מומלץ להוציאו מהתנור כשבשרו עדיין ורוד וטרם הלבין לחלוטין). מניחים לדג ולירקות לנוח כ-5 דקות, ומגישים. קשה להרוס סלמון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |