אוכל
אוכל
אישי מקומי

מילקי ביתי

אפשר להמשיך להתווכח אם עדיף לערבב את השכבות או לאכול אותן בנפרד, אבל עדיף לנצל את הזמן לדברים חשובים יותר - למשל כדי להכין את המעדן המופלא הזה, שמלווה אותנו מאז שהיינו ילדים (וחס ושלום לערבב!)

|mako אוכל| פורסם07:03
מילקי ביתי מוגש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.5175reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

למרות שהוא עדיין בסופרים, ובהרבה יותר גרסאות מפעם, בשבילי מילקי הוא לגמרי זכר של תקופה אחרת – עם טלפון חוגה ששוקל קילו וחצי, ערוץ אחד בטלוויזיה (וגם זה רק אם הייתה קליטה), קלטות וידיאו, מצעדי פזמונים ומכנסיים רחבים. אני אישית עוד זוכר את הפרסומת המקורית, אבל לא מהטלוויזיה אלא מהקולנוע, בעודי ישוב על כיסא עץ וממתין לראות את יהודה ברקן ומיכל ינאי (במבטא צרפתי) ב"נשיקה במצ"ח".

מאז ומעולם הייתי מאלה שאוכלים את קרם השוקולד ושומרים את הקצפת לסוף. אני ממש זוכר כמה נחרדתי (ונחרד עד היום) למראה המזעזע של אנשים שערבבו הכל יחד לעיסה נוזלית. מאז עברו המון שנים, אבל אין שום ספק שהשילוב האלמותי של שוקולד וקצפת מנצח כל מבחן של זמן.

אז בשבילי הקינוח הזה הוא לגמרי מנהרה של זמן, ולכן מרגש אותי במיוחד להכין אותו בבית, לעצמי ולמשפחה שגידלתי מאז. ההכנה פשוטה מאוד ובעצם מבוססת על קרם פטיסייר בסיסי (חלב ושמנת מוסמכים בחלמונים וקורנפלור) שיוצקים מעל שוקולד מריר ולאחר מכן מערבבים יחד, לקבלת קרם שוקולד עשיר ועמוק. על זה אנחנו מוסיפים תלולית יפה של קצפת רכה, ומגישים. רק דיר באלאק אתם מערבבים.

המצרכים (8 מנות):

לפטיסייר שוקולד:

  • 4 חלמונים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 500 מ"ל חלב
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד מריר (60% קקאו), קצוץ היטב

לקצפת:

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 38% קרה
  • כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1הפטיסייר: טורפים יחד בקערה רחבה את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ"ל מהחלב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2בסיר רחב עם תחתית עבה מביאים את יתר החלב והשמנת המתוקה יחד עם הסוכר לסף רתיחה.

3שופכים לאט לאט ובהדרגה את החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה (השוואת טמפרטורות).

4מחזירים את כל התערובת לסיר עם התחתית העבה ומחממים על חום בינוני תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומבעבעת מעט (זה לוקח כמה דקות, סבלנות). מורידים מהאש וטורפים פנימה את קוביות החמאה.

5מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה ויוצקים עליו את התערובת החמה. מכסים בניילון וממתינים 15 דקות.

6מסירים את הכיסוי וטורפים היטב, עד שהשוקולד נטמע ומתקבל קרם חלק. מצננים כשעה במקרר.

מילקי ביתי - קרם פטיסיירמתחילים לערבב את הקרם והשוקולד|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתי - קרם פטיסייר ושוקולדממשיכים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתי - קרם פטיסייר שוקולד מוכןויש לנו את זה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7הקצפת: בסמוך להגשה מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, אבל עדיין רכה ומבריקה (כ-2 וחצי דקות). מתחילים במהירות נמוכה, וכשמתחיל להתייצב מגבירים מהירות.

מילקי ביתי - מתחילים להרכיב את המנהמתחילים להרכיב את המנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתי - ממשיכים להרכיב את המנההחלק של השוקולד מוכן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8הרכבת המנה: טורפים שוב את קרם השוקולד ומחלקים לכוסות אישיות. מניחים מעל כף גדושה מאוד של קצפת ומגישים.

מילקי ביתי - מתחילים עם הקצפתועכשיו שלב הקצפת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתי - מסיימים עם הקצפתיפה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתי - מוכןמוכן!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתיאי אפשר להוריד מהם את העיניים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמילקי ביתי מוכןכמה שהם יפים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il