
למרות שהוא עדיין בסופרים, ובהרבה יותר גרסאות מפעם, בשבילי מילקי הוא לגמרי זכר של תקופה אחרת – עם טלפון חוגה ששוקל קילו וחצי, ערוץ אחד בטלוויזיה (וגם זה רק אם הייתה קליטה), קלטות וידיאו, מצעדי פזמונים ומכנסיים רחבים. אני אישית עוד זוכר את הפרסומת המקורית, אבל לא מהטלוויזיה אלא מהקולנוע, בעודי ישוב על כיסא עץ וממתין לראות את יהודה ברקן ומיכל ינאי (במבטא צרפתי) ב"נשיקה במצ"ח". מאז ומעולם הייתי מאלה שאוכלים את קרם השוקולד ושומרים את הקצפת לסוף. אני ממש זוכר כמה נחרדתי (ונחרד עד היום) למראה המזעזע של אנשים שערבבו הכל יחד לעיסה נוזלית. מאז עברו המון שנים, אבל אין שום ספק שהשילוב האלמותי של שוקולד וקצפת מנצח כל מבחן של זמן. אז בשבילי הקינוח הזה הוא לגמרי מנהרה של זמן, ולכן מרגש אותי במיוחד להכין אותו בבית, לעצמי ולמשפחה שגידלתי מאז. ההכנה פשוטה מאוד ובעצם מבוססת על קרם פטיסייר בסיסי (חלב ושמנת מוסמכים בחלמונים וקורנפלור) שיוצקים מעל שוקולד מריר ולאחר מכן מערבבים יחד, לקבלת קרם שוקולד עשיר ועמוק. על זה אנחנו מוסיפים תלולית יפה של קצפת רכה, ומגישים. רק דיר באלאק אתם מערבבים. המצרכים (8 מנות):לפטיסייר שוקולד:
לקצפת:
אופן ההכנה:1הפטיסייר: טורפים יחד בקערה רחבה את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ"ל מהחלב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 2בסיר רחב עם תחתית עבה מביאים את יתר החלב והשמנת המתוקה יחד עם הסוכר לסף רתיחה. 3שופכים לאט לאט ובהדרגה את החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה (השוואת טמפרטורות). 4מחזירים את כל התערובת לסיר עם התחתית העבה ומחממים על חום בינוני תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומבעבעת מעט (זה לוקח כמה דקות, סבלנות). מורידים מהאש וטורפים פנימה את קוביות החמאה. 5מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה ויוצקים עליו את התערובת החמה. מכסים בניילון וממתינים 15 דקות. 6מסירים את הכיסוי וטורפים היטב, עד שהשוקולד נטמע ומתקבל קרם חלק. מצננים כשעה במקרר. מתחילים לערבב את הקרם והשוקולד|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל ממשיכים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל ויש לנו את זה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל7הקצפת: בסמוך להגשה מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, אבל עדיין רכה ומבריקה (כ-2 וחצי דקות). מתחילים במהירות נמוכה, וכשמתחיל להתייצב מגבירים מהירות. מתחילים להרכיב את המנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל החלק של השוקולד מוכן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל8הרכבת המנה: טורפים שוב את קרם השוקולד ומחלקים לכוסות אישיות. מניחים מעל כף גדושה מאוד של קצפת ומגישים. ועכשיו שלב הקצפת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל יפה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל מוכן!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל אי אפשר להוריד מהם את העיניים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל כמה שהם יפים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |