
המצרכים :לבצק (הכמות מתאימה ל-2 עוגות):
למלית:
להברשה:
לסירופ התפוזים:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצה וחמאה תוך כדי לישה. אחרי שהם נטמעים מוסיפים את החלב והמלח ומעבדים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. 2בינתיים מכינים את המלית: מניחים בקערה קטנה את השוקולד, החמאה והסוכר וממיסים במיקרו או בבן מארי, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את קליפת התפוז המגוררת ומניחים במקרר, עד שהמלית מצטננת ומסמיכה. 3מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של 1/2 ס"מ (הוא צריך להיות קצת רחב יותר מ-2 תבניות אינגליש קייק). 4מערבבים היטב את המלית ומורחים אותה על גבי הבצק, אפשר לוותר על ס"מ מהשוליים בצדדים הרוחביים והקצרים ועל הס"מ בקצה שרחוק מכם. מפזרים את השוקולד צ'יפס על השוקולד המרוח ומגלגלים את הבצק לגליל ארוך והדוק. 5חותכים את השוליים בשני הקצוות ואת הגליל באמצע, כך שייתקבלו שני גלילים קצרים יותר. חוצים כל גליל לאורך, כך שפסי המילוי שלו ייחשפו ומגלגלים כל גליל חצוי לבורג. 6מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 7מושחים את העוגות התפוחות בביצה מעורבבת עם מעט חלב או מים ואופים אותן במשך 30-35 דקות, עד שהן מזהיבות. 8בזמן שהעוגות בתנור מכינים את סירופ התפוזים: סוחטים את התפוז - מעבירים את הנוזל לכוס מדידה ומשלימים עם מים למידה של רבע כוס. מעבירים את הנוזל לסיר קטן, מוסיפים סוכר וליקר תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הסירופ עוד כ-2 דקות עד שכל הסוכר נמס ומניחים בצד. 9מוציאים את העוגות מהתנור, מושחים מיד בסירופ ומניחים בצד לצינון. >> בשבוע שעבר הכנו מרק מינסטרונה>> מה עושים עם שאריות של גלידה?![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |