
אין לי זמן. המשפט הזה נכון אוניברסלית תמיד, אבל בימים אלו אפילו יותר. הייתם חושבים שחופשת לידה היא שם קוד לכמה חודשים של סתלבט בבית עם התינוק, אבל כבר בשבוע הראשון גיליתי שההפך הוא הנכון. העריצוציק הקטן ממעט לישון ביום, ובעיקר זקוק לתשומת הלב שלי בכל דקה פנויה. ככל שהימים עוברים אני רואה את כל התכניות שרקמתי במהלך ההריון מתנפצות אחת אחת – להכין אלבום חתונה אחרי שלוש וחצי שנים, למיין את ערימות הג'אנק בבית, לנקות את המקומות האלו שאיש אף פעם לא ניקה, ובעיקר לבשל ולאפות כמה שאני רוצה ומתי שאני רוצה - כל אלו כבר לא יקרו. זה לא אומר שאני לא מבשלת, הרי בחורה צריכה לאכול משהו, אבל פרקי השינה הקצרים של העולל מאפשרים לי להכין רק דברים שזקוקים למקסימום 15 דקות של עבודה, כולל פזילות תכופות לכיוונו ותפילה שהכלבה לא תעשה רעש ותהרוס הכל. למזלי, הלחם המהיר שאני מכינה לא זקוק אפילו ל-15 דקות. ההכנה שלו מיידית – ערבוב קצר של החומרים והופס לתנור, בלי התפחה, בלי עיצוב ובלי לישה. הסוד שלו הוא רוויון, שביחד עם שני סוגים של חומרי תפיחה מיידיים (גם אבקת אפייה וגם סודה לשתייה) נותן לו גובה ורכות עוגתית שמתחבאת בתוך מעטה פריך. אפשר להכין אותו ללא תוספות, והוא יהיה טעים כמו שהוא, אבל מה שיותר כיף זה להכניס אליו תוספות שאוהבים. אני הלכתי על עגבניות לחות (עגבניות מיובשות ללא שמן, שקניתי על המשקל בחנות טבע) וגרעיני דלעת, אתם מוזמנים לגוון ככל שעולה על דעתכם. מה למשל? כף גרגירי כוסברה קלויים ומעט כתושים, זיתים, עלי זעתר, תימין, מרווה או רוזמרין, חצי כוס צנוברים קלויים, כוס פיסטוקים קלויים, הכל הולך. סיפוק מיידי ופחמימתי, עם תוך רך וקרום פריך. המצרכים :לתבנית לחם או אינגליש קייק לא חד פעמית:
תוספות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 220 מעלות. 2מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר. 3מערבבים בקערה נפרדת את הרוויון, החמאה המומסת והביצה. 4מוסיפים את התערובת הנוזלית אל הקמח, מוסיפים את התוספות הרצויות ומערבבים (הכי קל עם כף עץ) - רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5משמנים את התבנית ויוצקים את התערובת. דוחפים פנימה באצבע רטובה פיסות עגבנייה שמבצבצות החוצה מהתערובת (אחרת הן יישרפו בתנור). אופים 45 דקות, עד שהלחם משחים ומקבל קרום קשיח. 6מוציאים את הלחם מהתבנית בעודו חם (עם כפפות מטבח), ומעבירים לצינון על רשת. * שומרים בקופסה סגורה היטב. הלחם הכי טוב בעודו טרי מהתנור. אם אוכלים אותו במועד מאוחר יותר הקרום מאבד מהפריכות, לכן מומלץ מאוד לפרוס אותו ולקלות אותו בטוסטר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |