אוכל
אוכל
לחם מהיר

עוגת פודינג שוקולד

כל מה שיש בעוגה הזאת זה שוקולד, ביצים וסוכר (וגם וניל ומלח, אבל מי סופר אותם), והתוצאה: עוגתית מלמעלה ופודינגית במרכז. כיף לאכול אותה חמה, ממש כיף לאכול אותה קרה מהמקרר והכי כיף לאכול אותה בפסח

|mako אוכל| פורסם07:19
עוגת פודינג שוקולד (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.4168reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

כבר המון זמן שאני מחפשת מתכון חדש לעוגת שוקולד. נפל בחלקי המזל ונפלתי עלהמתכון הזה של שרה קארישמיד הדליק אותי. למרות דלות החומרים במרכיבים, התוצאה עשירה, טעימה ומזכירה עוגה שפוגשת פודינג או מוס. אין במתכון הזה קמח (היוש צליאקים ופסח) ולכן יש בו הרבה ביצים. 6 ליתר דיוק. מאחר שיש לי בעיה עם עוגות עתירות ביצים, ישר הורדתי ביצה אחת, מה שבכלל לא פגם במרקם הסופי של העוגה.


שימו לב שלעוגה הזאת יש שני ניג'וסים: הראשון זה שצריך להפריד ביצים והשני זה שצריך לאפות אותה בתוך אמבט מים, כמו שאופים קרם, אבל התוצאה שווה את זה לחלוטין.

המצרכים :

  • 170 גרם שוקולד מריר
  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית מלח

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

>>מתכונים לפסח

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים ומסכרים תבנית פיירקס אובלית (או תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ).

2ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מניחים בצד כדי שקצת יתקרר.

3מפרידים את הביצים לקערה של חלמונים וקערה של חלבונים.

4מוסיפים לקערה של החלמונים את הסוכר וטורפים מיד. מוסיפים גם את הווניל והשוקולד המומס וטורפים לתערובת אחידה.

5מתחילים להקציף את החלבונים. כשמתחילות להיווצר בועות מוסיפים את המלח ומקציפים עד קבלת קצף יציב, אבל לא נוקשה מדי.

6טורפים מעט מקצף החלבונים אל תערובת השוקולד ואת הקצף שנותר מקפלים בעדינות פנימה, עד לקבלת תערובת אחידה.

7מעבירים את התערבות לתבנית. את התבנית מניחים על תבנית גדולה יותר בעלת שוליים גבוהים ומעבירים לתנור. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים מהקומקום עד לגובה חצי מהתבנית ואופים כ-20 דקות עד שהשוליים מתייצבים אבל המרכז עדיין רוטט (ראו הערות בסוף המתכון).

8מניחים לעוגה להתקרר קצת ומפדרים באבקת סוכר.

לבלוג של עידית -טעים!

כמה הערות חשובות:

* העוגה הזאת היא קצת כמו עוגת שוקולד חמה – כל העניין בה הוא המרכז הפודינגי החצי אפוי. אם תאפו אותה יותר מדי, היא סתם תהפוך לעוגת שוקולד מבאסת (טעימה, אבל מבאסת). בתנור שלי בחום טורבו, 17 דקות זה בדיוק מה שהיא הייתה צריכה).

* הכי נוח למזוג את המים אל התבנית הגדולה כשהיא כבר בתוך התנור.

* יש בעוגה הזאת כל כך מעט מרכיבים וכל אחד מהם חשוב – בעיקר השוקולד. ככל שתשתמשו בשוקולד עם 60 אחוזי קקאו ומעלה וממקור איכותי – כך היא תצא טובה יותר.

* העוגה הזאת לא מאוד מתוקה ואפילו קצת מלוחה. בעיניי זה מעולה, אבל אם אתם בעניין של עוגות ממש מתוקות – אפשר להוסיף למרכיבים עוד רבע כוס סוכר.

>> עוד קינוחים שווים לפסח

* המלח עוזר להתניע את ההקצפה של החלבונים וגם מדגיש את טעם השוקולד, אז אל תוותרו עליו.

* מאחר שהעוגה נאפית בסביבה מלאת אדים, תיזהרו כשאתם פותחים את דלת התנור.

* העוגה טעימה חמה, אבל היא ממש ממש טעימה קרה מהמקרר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il