אוכל
אוכל
לחם מהיר

סלט שעועית ירוקה

בפעם הבאה שהשעועית הירוקה קורצת לכם מהמדף אצל הירקן, קחו אותה הביתה והפכו אותה לסלט טעים ומשביע. הוא מספיק חגיגי אפילו להגיש אותו כשאתם מזמינים אורחים

|mako אוכל| פורסם15:12
סלט שעועית ירוקה (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.7113reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לסלט:

  • 1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה (אפשר גם קפואה)
  • 1/4 סלסלה עגבניות שרי
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 50 גרם שבבי שקדים קלויים
  • זיתי טאסוס או קלמטה מגולענים

לוויניגרט:

  • כפית חרדל גדושה
  • שן שום קטנה, כתושה
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן / חומץ אורז
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • אפשר: טיפה דבש

אופן ההכנה:

1קוצצים את השעועית משני צדדיה וחותכים אותה לשניים.

2מרתיחים סיר עם מים חמים. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח ואת השעועית. מבשלים כ-15 דקות, עד שהשעועית מתרככת, מסננים מיד ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. אם משתמשים בשעועית קפואה - חולטים את השעועית רק עד שהיא מתחממת כולה.

3מכינים את הוויניגרט: מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לצנצנת קטנה, סוגרים היטב ומשקשקים. אם הוויניגרט חמוץ מדי, אפשר להוסיף נגיעה של דבש.

4מעבירים את השעועית המבושלת והמצוננת לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הסלט, יוצקים מעל את הוויניגרט, מערבבים ומגישים.

* אפשר להוסיף לסלט גם ביצה קשה ולהפוך אותו לכמעט סלט ניסואז.

>> בשבוע שעבר הכנו רוגלך פרג
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il