
בניגוד לשנים אחרות, השנה מרגישים קצת סתיו באוויר, מה שמילא אותי ברצון לבשל מתכונים סתוויים עם אפרסמונים, פטריות, סלקים וגם ירקות ממשפחת הדלועים, כמו דלורית. משום מה לקנות דלורית זה קצת יותר פשוט מלקנות דלעת, שאם קונים אותה כמו שצריך, הירקן צריך לחצוב לכם חתיכה ממנה מהמפלצת שיושבת לו על הרצפה ליד הקופה. לטעם הדלורית משדכים מרווה וצנוברים, שהולכים איתה פשוט מעולה וכשמוסיפים מעל הכל פסטה, מקבלים מנה סתווית נהדרת. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2מקלפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות.בלינק הזה יש תמונה טובהלהמחשת שיטת הקילוף והחיתוך. 3מפזרים את הדלורית החתוכה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את שיני השום, מפזרים מלח ויוצקים שמן זית. מערבבים ואופים 40-50 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומתחילה להשחים. אפשר לערבב פעם-פעמיים תוך כדי האפייה אבל לא חובה. 4בזמן שהדלורית בתנור, קולים את הצנוברים על מחבת יבשה ללא שמן, עד שהם משחימים. נזהרים לא לשרוף. מניחים בצד. 5לקראת סוף האפייה של הדלורית מכינים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים, לפי ההוראות שעל האריזה. 6מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את עלי המרווה עד שהם הופכים פריכים. מוסיפים למחבת את הדלורית, השום (ללא הקליפה) והפסטה המבושלת, ומקפיצים כמה שניות. מוסיפים את הצנוברים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת. כמה הערות חשובות: * מרווה היא עשב תיבול מאוד שתלטני, לכן אם אתם לא מאוד אוהבים אותו כדאי לשים כ-5 עלים בלבד על כל המנה. אם אתם ממש בעניין שלה – שימו כמה שאתם אוהבים. * אפשר לוותר על טיגון המרווה בשמן ולהוסיף אותה לתנור עם הדלורית, אבל יש להיזהר לא לשרוף אותה, כי היא תהפוך מרה ותהרוס לכם את כל המנה. >> בשבוע שעבר הכנו קיש סלק ופטה>> פינוק: פופקורן מתוק עם קרמל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |