
אם יוצא לכם להסתובב בשווקים בימים אלו, ובשוק הכרמל בפרט, אי אפשר להתעלם מכל הירוקים שהאביב הביא איתם – אפונה מתוקה, פול ירוק, שום טרי ועלי גפן. עשיתי את המעשה הלא אחראי וקניתי חצי קילו עלי גפן במחשבה שאצליח למצוא את הזמן לעמוד ולגלגל סיר ענק של עלי גפן. העריצוציק הקטן שלי סיכל לי את התכנית בכל פעם שאפילו רק חשבתי עליה ויצא שחיפשתי דברים אחרים לעשות עם הר עלי הגפן שישבו לי במקרר.
המצרכים (6 מנות):לאורז:
לקציצות:
אופן ההכנה:1שוטפים את האורז היטב ומסננים. שוטפים היטב גם את עלי הגפן והנענע ומייבשים. 2קוצצים את עלי הגפן והנענע. 3מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ והמלח. מטגנים אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ומוסיפים את השום לכדקה. מוסיפים את האורז המסונן אל הסיר ומטגנים אותו עוד דקה, תוך כדי ערבוב. 4מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז מתרכך והמים מתאדים. מכבים את האש ונותנים לסיר לשבת סגור עם מכסה עוד 10-15 דקות. 5מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. 6מחממים שמן בגובה של 1 ס"מ במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות וכשלוחצים על המרכז שלהן הוא לא מאוד רך. 7מגישים עם האורז. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |