
המצרכים :
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית מתפרקת בקוטר של 20 ס"מ. כדי למנוע נזילות מומלץ גם לעטוף את התחתית שלה בנייר כסף. 2מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה חוץ מהתפוחים, הכי קל לעשות את זה מטרפה. הבלילה מזכירה במראה ובמרקם חלב מרוכז. מניחים בצד. 3מקלפים את התפוחים ומוציאים להם את הליבה ומגררים אותם על פומפייה. סוחטים את התפוחים המגוררים ומפזרים בתבנית המשומנת והמקומחת. 4יוצקים על התפוחים את בלילת העוגה, ובעזרת מרית מכסים את כל התפוחים. מנענעים קצת את התבנית ודופקים אותה על השיש. 5אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב בהיר. מוציאים מהתנור. 6לקראת סוף זמן האפייה של העוגה, מכינים את הציפוי: מעבירים לסיר קטן את הסוכר, החמאה והמלח. מבשלים עד שזה רותח ומבעבע והסוכר נמס. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עוד כשתי דקות. אל תוותרו על המלח, אחרת הציפוי ייצא מתוק עד בחילה. מותר לערבב עם כף עץ ולבדוק מה קורה עם הסוכר, אבל זהירות – זה חם מאוד. יוצקים על העוגה ומחזירים לתנור ל-8-10 דקות. 7מצננים (הציפוי עדיין רותח ומסוכן גם אחרי שהוא יצא מהתנור) ומגישים עם קצפת לא ממותקת או גלידת וניל. המתכון התפרסם לראשונה בבלוג "אוכל זה טעים" >> בשבוע שעבר הכנו טארט עגבניות וקשקבל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |