לפני ארבעה חודשים העלתה שי-לי ליפא לחשבון האינסטגרם שלה תמונה של מרק מינסטרונה. אם אתם לא זוכרים, לפני ארבעה חודשים היה ממש חם (נו, ספטמבר ישראלי), אבל כל הקיץ רציתי מרק ושלה נראה כל כך טוב, שלא יכולתי לחכות. מאז נכנסתי לסחרור מינסטרונה, ואפשר להגיד שזה מה שאכלנו בבית בחודשים האחרונים. מה שיפה במרק הזה הוא שכמעט כל ירק, פחמימה או קטנית הולכים בו טוב והוא גמיש לחלוטין לרצונותיכם – עם פסטה, בלי, עם יותר שעועית או פחות – וגם הירקות שבו יכולים להשתנות בהתאם לעונה ובמצב הרוח. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והגזר, מנמיכים את האש ומאדים באטיות עד שהגזר מתרכך והבצל הופך לשקוף. בזמן שהבצל והגזר בסיר אפשר לקצוץ את שאר הירקות. 2 מוסיפים לסיר את השום הכתוש ומטגנים רק כמה שניות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. 3 מוסיפים את שאר הירקות והשעועית הלבנה, מכסים במים (בין 6 ל-8 כוסות, תלוי בגודל הסיר והירקות), מוסיפים את עלה הדפנה והתימין וממליחים בנדיבות. 4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כשעה, עד שכל הירקות רכים. טועמים ומתקנים תיבול. כמה הערות חשובות: * במינסטרונה אמיתי יש גם פסטה קצרה, אני מעדיפה בלי. * כמו כן, מינסטרונה אמור להכיל גם עגבניות וסלרי, אבל שוב, אני מעדיפה בלי. * בכלל, כל ירק שעובד טוב במרק ונמצא בעונה יכול להיכנס בכיף לסיר. * אם אני משתמשת בכרובית, כמו במקרה הזה, אני אוהבת להוסיף גם את העלים הקטנים שלה, אלו שמסתתרים בין הפרחים. הם נורא טעימים. * את השעועית הלבנה אפשר להחליף בכל שעועית אחרת, ואפשר גם להוסיף/להחליף בגרגרי חומוס מבושלים מראש או קפואים. * אל תתקמצנו במלח, המרק צריך את זה. * הכי טעים לאכול את המרק עם גבינת פרמזן מגוררת מעל, אבל אז הוא כבר לא פרווה. >> בפעם הקודמת הכנו עוגת פודינג שוקולד>> 3 ממתקים שכל אחד יכול להכין בבית![]() | ![]() |