אוכל
אוכל
לחם מהיר

מרק מינסטרונה לא תקני

כזה חורף בחוץ, מה, לא תעמידו סיר מרק על האש? הנה לכם אחד שלא צריך לעבוד קשה בשבילו - רק קוצצים ירקות, מוסיפים מים ותבלינים ונותנים לו להתבשל עד שהוא מוכן

|mako אוכל| פורסם06:11
מרק מינסטרונה (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.6102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מה שיפה במרק מינסטרונה הוא שכמעט כל ירק, פחמימה או קטנית הולכים בו טוב והוא גמיש לחלוטין לרצונותיכם – עם פסטה, בלי, עם יותר שעועית או פחותוגם הירקות שבו יכולים להשתנות בהתאם לעונה ובמצב הרוח.

המצרכים (6 מנות):

  • בצל, קצוץ
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 2 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות
  • בטטה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
  • 200 גרם שעועית ירוקה רחבה, חתוכה למקטעים
  • 2 כוסות שעועית לבנה (מבושלת מראש, או קפואה)
  • עלה דפנה
  • כמה ענפי תימין
  • מלח
  • שמן זית
  • מים

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והגזר, מנמיכים את האש ומאדים באטיות עד שהגזר מתרכך והבצל הופך לשקוף. בזמן שהבצל והגזר בסיר אפשר לקצוץ את שאר הירקות.

2מוסיפים לסיר את השום הכתוש ומטגנים רק כמה שניות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

3מוסיפים את שאר הירקות והשעועית הלבנה, מכסים במים (בין 6 ל-8 כוסות, תלוי בגודל הסיר והירקות), מוסיפים את עלה הדפנה והתימין וממליחים בנדיבות.

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כשעה, עד שכל הירקות רכים. טועמים ומתקנים תיבול.

כמה הערות חשובות:

* במינסטרונה אמיתי יש גם פסטה קצרה, אני מעדיפה בלי.

* כמו כן, מינסטרונה אמור להכיל גם עגבניות וסלרי, אבל שוב, אני מעדיפה בלי.

* בכלל, כל ירק שעובד טוב במרק ונמצא בעונה יכול להיכנס בכיף לסיר.

* אם אני משתמשת בכרובית, כמו במקרה הזה, אני אוהבת להוסיף גם את העלים הקטנים שלה, אלו שמסתתרים בין הפרחים. הם נורא טעימים.

* את השעועית הלבנה אפשר להחליף בכל שעועית אחרת, ואפשר גם להוסיף/להחליף בגרגרי חומוס מבושלים מראש או קפואים.

* אל תתקמצנו במלח, המרק צריך את זה.

* הכי טעים לאכול את המרק עם גבינת פרמזן מגוררת מעל, אבל אז הוא כבר לא פרווה.

המתכון פורסם לראשונה בינואר 2015
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il