
קולרבי הוא אחד מהירקות הכי פחות מוערכים שיש. הוא מעולה חי בסלטים או כנשנוש סתם ככה, והוא מקבל מתיקות מיוחדת כשאופים אותו. הלביבות האלו הן הפעם הראשונה שאני מטגנת קולרבי והתוצאה מעולה עם טעם מיוחד. תוספת הבצל היא לא חובה, אבל כדאית. המצרכים :
אופן ההכנה:1פורסים את הבצל לרצועות דקיקות כמה שניתן, עדיף במנדולינה. 2מקלפים את הקולרבי ותפוח האדמה, מגררים על פומפייה וסוחטים היטב נוזלים מיותרים. 3מעבירים לקערה את הירקות, מוסיפים 2 ביצים, קמח ומלח לפי הטעם. 4מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה. 5יוצרים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים בנגלות את הלביבות. כמה הערות חשובות:* אחרי שמניחים את הלביבות בתוך השמן, אני אוהבת לשטח אותן מעט עם גב של כף, כדי לתת להן צורה עגולה ושטח פנים פריך גדול יותר. * אפשר לאפות את הלביבות בחום של 180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. כדאי לשטח את הלביבות כמה שיותר. אופים עד שכל צד מזהיב זה יכול לקחת אפילו רבע שעה לכל צד – זה תלוי בתנור שלכם. לא אכחיש, הן טעימות יותר מטוגנות. * הלביבות טעימות כשהן חמות, ובמיוחד עם שמנת חמוצה או ממרח מיונז חזרת. * מהכמות יוצאות כ-16 לביבות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |