
בכניסה לרשת הטבע שליד הבית שלי ראיתי מבצע על תמרי מג'הול – קילו ב-19.90, עשרה שקלים פחות מהמבצע הקיים על הסוג הרגיל של המג'הול שאנחנו נוהגים לאכול בבית. ברור שקניתי, מה אני פראיירית? ובכן, כן. כי התמרים היו כל כך מבאסים, שלמחרת כבר חזרנו וקנינו את הסוג אליו אנחנו רגילים.
המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2קולים על מחבת יבשה את השקדים והפקאנים. מניחים בצד לצינון. 3טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן וטורפים עד שהתערובת מתאחדת. 4מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה. 5קוצצים את השקדים והפקאנים ומוסיפים אותם ואת התמרים הקצוצים לבלילה. מקפלים אותם פנימה, רק עד שהם מתפזרים באופן שווה. 6משמנים תבנית מרובעת בגודל 20X20 (או תבנית מלבנית קטנה). חותכים נייר אפייה לגודל התבנית ומשאירים לו שוליים ארוכים משני הצדדים, כך שיהיה קל להוציא את הבראוניז אחרי האפייה. משמנים גם את הנייר. 7מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים את פניה ואופים כ-25 דקות. 8מחכים כמה דקות שהבראוניז יתקררו, מוציאים אותם מהתבנית, חותכים ומפדרים באבקת סוכר. כמה הערות חשובות:* אפשר להחליף את הסילאן בדבש באותה הכמות.* המתכון דורש חצי כוס אגוזים – אני השתמשי בחצי שקדים וחצי פקאנים, אתם יכולים להמיר אותם בכל סוג אחר של אגוזים שאתם אוהבים. אפשר להחליף את האגוזים בשוקולד צ'יפס או חמוציות / צימוקים. >> בפעם הקודמת הכנו מרק אפונה ודלורית>> מתכונים עד חצי שעה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |