אצל טניהחובבי הכיסונים, ואנחנו יודעים שיש לא מעט כאלו, ימצאו את מבוקשם בבית המאפה הצנוע בחדרה, שעלה החודש לכותרות בזכות חנות מפעל חדשה שבה נמכרים הכיסונים והלחמים הקווקזיים שמייצרים כאן. מי שהגיע לבקר בשנים הרבות שקיים המקום הזה, יודע שהתפאורה פה לא מפוארת, אבל החוויה טעימה ואותנטית. אצל טניה תמצאו כל מה שכיף בתוך בצק - מבלינצ'סים רכים במילוי פטריות ותפוחי אדמה או כרוב; דרך כיסוני גבינה עדינים במילוי גבינה מתוקה; ועד המטוגנים הקווקזיים כמו צ'יבורקי במילוי בשר. לאכול במקום או לקחת הביתה - או הכי טוב - גם וגם.

אצל טניה. הנשיא 72, חדרה. טלפון: 077-4501283

גלירומא
לא מעט חובבי פיצה מכירים את השם גלירומא; מדובר בפיצרייה שפעלה ברמת השרון וצברה מעריצים, כשלאחרונה החליטו בני הזוג שאחראים עליה להעביר את הפיצרייה ללב תל אביב. בשבועות האחרונים פועל המקום בהרצה וכעת הוא נפתח רשמית (אנחנו כבר הספקנו לדגום אותו ולהתלהב). תמצאו כאן פיצה בסגנון רומאי - פריכה בתחתיתה ועם בצק אוורירי ומגוון תוספות מצוינות שאפשר ומומלץ לנסות כמה שיותר מהן. בין האופציות: פיצה עם ריקוטה, זוקיני ובלסמי, פטריות עם מחית כמהין, בצל פיקנטי, זיתים, סלמי, פיצת תפוחי אדמה ופיצה נוטלה לקינוח. יש גם אופציות טבעוניות.

גלירומא. דיזנגוף 145, תל אביב.

גלירומא - פיצות בצל וסלסיצ'ה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיצות בגלירומא | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לילות ביירות
אזור התעשייה של כפר סבא התחדש החודש במסעדה מסקרנת ששייכת לשף שלומי בן שימול ולעיתונאית והשחקנית לשעבר מיכל טראוריג. השניים אתגרו את עצמם (ואת הזוגיות שלהם) ופתחו מסעדת גריל בשם לילות ביירות, שפועלת בשעות הצהריים במתכונת של בשרים על האש לצד סלטים טריים ופתיחים כמו חומוס גרגירים או ירקות בגריל. הוא מוביל את המטבח והיא מנהלת את המקום. בקרוב תיפתח המסעדה גם בשעות הערב במתכונת של טפאסייה עם מנות קטנות ומתוחכמות יותר כמו סיגר דגים, עלי גפן שעושים במקום או קובנייה. אנחנו מחבבים במיוחד מסעדות קטנות שפועלות מתחת לרדאר ובמיקומים מפתיעים, ובמקום הזה - זה בדיוק הסיפור.

לילות ביירות. התעש 24, כפר סבא. טלפון: 09-8356655

 

לילות ביירות קבב  (צילום: נמרוד כהן,  יח"צ)
חדש בכפר סבא. לילות ביירות | צילום: נמרוד כהן, יח"צ

ללה
אחרי שהפעילה את מסעדת ראצ'ה הגיאורגית בירושלים ובתל אביב, החליטה המסעדנית לילי בן שלום לפרוש מאגף הבשרים העשיר של המטבח הגיאורגי ולהתמקד במאפים ובמתוקים של העדה. היא פתחה החודש מעדנייה ובר-מסעדה חדשים בשוק הכרמל תחת השם ללה, כשניתן למצוא כאן חצ'פורי גיאורגי במגוון מילויים; אצ'רולי - מאפה בצק במילוי ביצה וגבינות; אמרולי במילוי ארבע גבינות; חינקלי במגוון מילויים; וכן את הסלטים הגיאורגיים המוכרים כמו סלט סלק, או סלט תרד ואגוזים. מדובר בתוספת כיפית במיוחד לשוק הכרמל עמוס המטעמים, רק לא לשכוח להרים כוסית צ'צ'ה גיאורגית כשמגיעים לכאן.

ללה. חבשוש 42, תל אביב.

 

ללה חצ'פורי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
חצ'פורי בללה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

צ'נטרו
קשה לעמוד בפני כריך טוב, וזאת בדיוק הסיבה שהמקום השישי והמכובד ברשימה שלנו מוענק לבית הסנדוויצ'ים החדש שהתמקם בשוק לוינסקי בתל אביב - צ'נטרו. המקום זוכה להתלהבות מרגע שנפתח ושייך לבחור צעיר שהחליט להתמקד לכאורה בדבר הכי פשוט שיש, כריך, אבל לעשות אותו בצורה הממוקדת והמוקפדת ביותר שהוא יכול. אי לכך, האופציות כאן אינן רבות, אך מאחורי כל כריך הושקעה מחשבה. בין היתר תמצאו פה את כריך קוואלי עם שייטל, איולי רוזמרין, עגבניות ורוקט; כריך דל פיירו עם מוצרלה בפאלו, פקורינו, גורגונזולה, פסטו וממרח ארטישוק; כריך פבארוטי עם ברזאולה, פיקורינו, קרם כמהין, פסטו וארטישוק; וכריך ורסצ'ה עם אנטיפסטי חציל וזוקיני ופסטו. המחירים נעים סביב 34-37 שקלים לכריך.

צ'נטרו. לוינסקי 30, תל אביב. 

 

כריך פאברוטי בצ'נטרו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כריכים זה כיף. צ'נטרו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

שיינע
ככל הנראה בגלל הקושי הכלכלי הכרוך בדבר, לא הרבה מסעדות שף קטנות ואינטימיות נפתחות בתקופה האחרונה בארץ. לכן אנחנו נלהבים ממסעדת שיינע החדשה, שנפתחה ברחוב נחלת בנימין בתל אביב על ידי בני זוג צעירים שרצו להגשים חלום עם מקום צנוע משלהם. המסעדה מתמקדת בפירות ים ודגים בטכניקות בישול אירופאיות שמושפעות כמובן גם מהמזרח התיכון. בין היתר תמצאו פה למשל מול מרינייר עם צ'יפס או דובר סול מטוגן עם תפוחי אדמה מדורה ורוטב טרטר לצד מנות כמו קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם טחינה וחלה או פסטייה דגים ורוקט.  

שיינע. נחלת בנימין 59, תל אביב. טלפון: 03-5627143.

 

שיינע פסטה וונגולי  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
פסטה וונגולי בשיינע | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

L28
מסעדת L28, שמהווה במה קולינרית לדור הצעיר של השפים בישראל, נכנסת שוב ושוב לרשימות שלנו בכל תקופה לאור השינויים התכופים שמתרחשים בה עם חילופי שפים מסקרנים. הפעם מקבלת לידיה את מושכות המסעדה שפית בת 30 בלבד בשם נאיפה מולא, שגדלה בירכא ורוצה לקדם את המטבח הדרוזי אחרי שנים שעבדה תחת השף חיים כהן ביפו תל אביב. בין המנות שמציעה כאן נאיפה אפשר למצוא שישברק דגים ופירות ים עם בויאבז, יוגורט עיזים, ראשי קלמרי, וכוסברה; מלפוף - כרוב ממולא באורז ובשר, עם ציר בקר מצומצם, ג'מיד, עלי זעתר וסלסת צ'ילי ירוק; ופטאייר זעתר - פיתה דרוזית עם עלי זעתר טריים ולאבנה ביתית.   

L 28. לילנבלום 28, תל אביב. טלפון: 03-9003560

 

סמבוסק L28  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
שפית חדשה ב-L28 | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

פאסטל
מסעדת פאסטל משום מה נותרת מתחת לרדאר בקרב מי שאינם פודיז, וחבל. למקום נכנס בתקופה האחרונה השף קובי בכר, שף בעל היסטוריה ארוכה ממול ים המיתולוגית ועד מלון ממילא היוקרתי בירושלים. עם כניסתו של בכר שבה המסעדה לכותרות וקטפה לא מעט ביקורות חיוביות, כשבמקביל נפתח גם בית קפה חדש מבית המקום, שפועל בגן הפסלים במוזיאון תל אביב הסמוך ומהווה נקודת אור כיפית למי שלא מחפש ארוחה יקרה, אלא מחפש מקום נעים לפתוח בו את הבוקר בין יצירות אמנות.

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. טלפון: 03-6447441

 

קראק פאי שוקולד פאסטל  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
במתכונת חדשה עם שף חדש. פאסטל | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

משייה
החודש הוכתה ביצת האוכל המקומית בתדהמה עם הידיעה על הפרידה בין השף יוסי שטרית לקבוצת המסעדות בארקה האוס, שמונה את המסעדות משייה, קיטשן מרקט, אונזה ומגרב החדשה. שטרית הוביל את המסעדות הנחשבות מיום פתיחתן וזכה בהן להישגים רבים, אך כעת הוא יוצא לדרך נפרדת מהתינוקות הקולינריים שלו, ואם זה תלוי במבקר האוכל שלנו שביקר במשייה לאחרונה, הכל עדיין טוב כשהיה. אנחנו כמובן מאחלים לשני הצדדים הצלחה וסקרנים מאוד לראות הן את הדרך החדשה שיקחו המסעדות הוותיקות והן את הפרויקטים החדשים בקנה של שטרית.

משייה, מלון מנדלי, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב-יפו. טלפון: 03-7500999

 

מטבח ללא גבולות - מעורב ירושלמי של משייה (צילום: יחצ)
בלי יוסי שטרית. משייה | צילום: יחצ
 

סרפינה
סרפינה היא מסעדת שהחלה את דרכה בארה"ב והפכה למיזם גלובלי שמונה עשרות מסעדות בכל העולם. עכשיו היא הגיעה גם לכאן והתמקמה בצפון תל אביב, ותנסה לשחזר את הקסם האיטלקי-ניו יורקי שלה גם בלבנט. מגישים כאן פיצות, פסטות ומגוון מנות נוספות בסגנון איטלקי - חלקן אותנטיות יותר וחלקן פחות, והתפריט בנוי כך שהוא יכול לדבר לכולם. הביקורות בינתיים חלוקות בדעותיהן, אבל מה שבטוח, זה המקום המדובר ביותר שנפתח כאן בחודש האחרון והוא כלל הנראה ישוב בחודשים הקרובים לככב ברשימה שלנו שוב ושוב.

סרפינה תל אביב. איינשטיין 10, רמת אביב. טלפון: 03-6579080

פיצה מרגריטה, סרפינה (צילום: אמיר מנחם,  יח"צ)
הגיעו לתל אביב. סרפינה | צילום: אמיר מנחם, יח"צ