פאפאסאן
אחרי קריירה ארוכת שנים במסעדת מינה טומיי, השף משה בדישי החליט להיכנס לגבעתיים, ופתח את בר האוכל האסייתי פאפאסן עם קבוצת שותפים מתחום הברים והמסעדות במטרה להעיר את השכנה היחסית מנונמנת של תל אביב. בתפריט של פאפאסאן מגוון מנות בהשראת מדינות שונות באסיה וכמובן מבחר מנות סושי. בין המנות: כדורי אש - 5 יחידות תמרי סושי עם איולי ווסאבי; קערת פוקה עם טונה וסלמון על אורז סושי, אבוקדו, אדממה, אצות ווקאמה, אושינקו, שיטאקי, ג׳ינג׳ר כבוש, נורי פונזו וטריאקי; באן במילוי שיפודי פרגית עם רוטב מסאלה, ארוגולה וצ׳ילי; ואינדי קארי - תבשיל קארי צהוב עם טופו או עוף, חלב קוקוס, דלעת צלויה, עדשים, קשיו, צ׳ילי, נענע, כוסברה ואורז יסמין.    

פאפאסן – PAPASAN. כצנלסון 59, גבעתיים. 03-7506070

 

פאפאסן מסעדה סושי  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
יש סושי בגבעתיים. פאפאסן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בורגרסטיישן
אין סיכוי שלא נתקלתם ברחבי הרשתות החברתיות בהמבורגרים הצבעוניים שמטריפים את הפודיז ברחבי הארץ. אנחנו מדברים על הבורגרסטיישן 23 ליד אצטדיון בלומפילד, שמוכר בעיקר בזכות הלחמניות הצבעוניות שמעטרות כמעט כל מנה פה. הצבעים נעים בין לחמנייה אדומה (על בסיס סלק), לחמנייה ירוקה (תרד) ולחמניית כורכום צהובה. בתוך כל לחמנייה יש המבורגר אחר - מהמבורגר טלה, דרך המבורגר בקר קלאסי ועד כריך במילוי עוף מטוגן שעושים פה במתכון מיוחד. בקיצור, אם אתם חובבי גימיקים בואו בשביל הצבעים, ואם אתם פשוט אוהבים המבורגר, בואו בשביל האוכל.

בורגר סטיישן 23. שארית ישראל 23, תל אביב יפו, מול שער 5 של אצטדיון בלומפילד. 03-7436353

 

בורגרסטיישן 23 המבורגר לחמנייה אדומה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
אז מה אתם- צהוב, ירוק או אדום? בורגרסטיישן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

משק עפאים
אנחנו אוהבים את כל המקומות של משק עפאים ברחבי הארץ: הגבינות שמייצרים במשק מטריפות, וכך גם הריבות, הזיתים, הירקות ובכלל - כל מה שיוצא תחת ידיה של המשפחה רבת הפעלים הזאת. כעת החליטו במשק עפאים להתרחב גם לאזור צפון הארץ (אחרי סניפים בירושלים ובמודיעין), והחודש נפתח לפעילות סניף עפאים החדש בבנימינה. גם במקום החדש אפשר למצוא את כל התוצרת של המשק לצד מנות נהדרות כמו בורקאסון ושקשוקה לבנה, לצד קונדיטוריה שמגישה עוגות ועוגיות מיוחדות כמו עוגת מרים - עוגת גבינה מהגבינות האורגניות מהמשק; ופאי תפוזים מיוחד עם סולת וחלב עיזים. לא פלא שמגיעים לכאן כבר מכל האזור.

משק עפאים. המייסדים 6, בנימינה

View this post on Instagram

ציור של שקשוקה לבנה: עם בצל, זעתר וגבינת לבנה. אחרי שהחלמון נשבר ונזל לכל עבר הצלחת הפכה להיות אפילו יותר יפה אבל אז כבר אכלתי ולא צילמתי @ofaimme #shakshuka #eggs #morning #goodmorning #foodography #instagood #instafood #foodies #yummy #goodfood #foodpage #eeeeeats #eeeats #eater #food52 #israelifood #eggyolk

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

פיצה 85
פיצה היא אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר בישראל, וכשמתחילה להתפשט לה שמועה על פיצרייה חדשה ששווה לפקוד, חובבי הפיצות מגיעים משלל מקומות לנסות אותה. זה בגדול הסיפור סביב ההייפ על פיצה 85 - מקום חדש שנפתח בפאתי שוק הכרמל על ידי רוני חברוני ובתו. חברוני נמצא בתחום הפיצות כבר עשרות שנים. הוא החל את דרכו כשולייה בקונדיטוריה ירושלמית והתאהב בפיצות, ואז שהחליט לפתוח אחת. את השנים האחרונות העביר בירושלים ובמעלה אדומים, עד שהחליט לנסות להביא את הפיצה שלו גם למרכז הארץ. בין האופציות בפיצה 85: פיצה מאמא מיה ללא גבינה עם אנשובי אורטיז, עגבניות שמש, חריף ועגבניות שרי; פיצה ירוקה ברוטב פסטו עם גבינה בולגרית, עגבנייה צלויה וצנוברים קלויים; וכמובן פיצה מרגריטה קלאסית.

שמונים וחמש. מוהליבר 43, תל אביב. 03-7599759. כשר

 

ממבו מילאנו
נדמה שכל מסעדה שנייה שנפתחת בארץ היא איטלקית, לא שזה מפתיע - הרי כמו שסיפרנו לכם ממש כאן למעלה, אין אהובה כמו הפיצה, ואם מוסיפים לסיפור גם פסטות וקינוחים בסגנון איטלקי - אז בכלל. אחת הכוכבות החדשות בזירה היא מסעדת ממבו מילאנו שבחיפה, מסעדה ששייכת לקבוצת המסעדות החיפאית סינטה בר (שכנראה כל מי שאכל בצפון מכיר), ונפתחה לאחרונה במיקום בו שכנה קודם הסינטה בר בשדרות מוריה. בין המנות פה אפשר למצוא הכל מהכל - מספגטיני עם קרם פיסטוק ופטרוזיליה, דרך פיצה עם פפרוני ורוטב עגבניות ועד קינוח פולנטה עם מוס שוקולד וגלידת שוקולד או בריוש כרוך במילוי חלבה, פיסטוק ושוקולד לבן.  

ממבו מילאנו. שדרות מוריה 127, חיפה. 077-2302550

 

ממבו מילאנו פסטה  (צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור)
איטלקית בחיפה. ממבו מילאנו | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

רביבה הקומה השנייה
על הרביבה וסיליה סקונד פלור סיפרנו לכם כבר לפני חודשיים, והם מככבים ברשימה שלנו גם הפעם כי ההתלהבות סביב המקום החצי-סודי הזה מסרבת לדעוך, ובצדק. לא רק שמגישים פה את אחת מארוחות הבוקר הכי מהוקצעות שיצא לנו לפגוש בארץ וארוחת צהריים מצוינת של השפית אידית פדידה, אלא שהשוס הכי גדול פה הוא השילוב של הכל ביחד- האוכל, האווירה, הכלים והעיצוב. תחושה נדירה של פריז בלב תל אביב, שגורמת לנו לשכוח שאנחנו נמצאים בכלל במרכז מסחרי בורגני ולא בשכונת המארה. כיף שיש מקומות כאלה בארץ.

רביבה הקומה השנייה. ניסים אלוני 10, קומה 2, תל אביב. 050-9006402

 

View this post on Instagram

לא יודעת למה, תמיד כשיש לי חלמון שלם בצלחת אני חשה שהאוכל יפה יותר. ובשילוב עם פיסטוק בכלל. מנת טורטליני נאה מאוד במסעדה החדשה והנעימה מבית רביבה וסיליה @iditfedida @revivaandcelia #pasta #eggyolk #porkbelly #foodies #food52grams #instagood #lunch #yummy #yummyfood #tlv #tlvfood #eater #eating

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

בזאר 32
האזור של צפון תל אביב תמיד המה מקומות בילוי, ברים ואוכל רחוב, ועכשיו הוא מתחדש עם בר אוכל מקורי של קבוצת פו סושי והשפים אמרי בריל וזיו מנשה. המקום, שנקרא בזאר 32, מציע מבחר קוקטיילים מקוריים באווירה בליינית מצד אחד, ומצד שני אוכל רציני ומוקפד שמוגש פה במנות קטנות ובמחירים הגיוניים, במטרה שתנסו כמה שיותר. בין האפשרויות בתפריט תמצאו לינגוויני חלמונים עם קינג קראב, חמאת שרימפס וצלפים; פטריות מלך היער עם תירס גילי, קרם ארטישוק, קייל חרוך ואגוזי לוז; בר ים וכרוב בגריל עם ווסאבי ובויאבז; ושקדי עגל עם עדשים שחורות, ארטישוק ירושלמי, שזיפים ובהרט.

בזאר 32. ירמיהו 32, תל אביב

בזאר 32 פסטה  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
התמקמו בירמיהו בצפון תל אביב. בזאר 32 | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

שאראק
לצערנו ז'אנר מסעדות הדגים בארץ הולך ונעלם, עם זאת, מסעדות כמו שאראק החדשה נותנות תקווה שעוד לא נס ליחן. את שאראק  פתח השף דן שמולוביץ' שהיה אחד מהאחראים על מסעדת סבידה העכואית המוכרת שנסגרה לא מזמן ועסקה גם היא בדגת הים התיכון. שמולוביץ' החליט לא לוותר על הדגים ולפתוח בתל אביב מסעדה קטנה שבבסיסה דגים מהים התיכון, לצד השלמות הכרחיות וגלויות מחקלאות ימים. המנות פה משתנות כל הזמן בהתאם לדגה הטרייה כשבין האופציות למצאו פה למשל קלמרי מטוגן עם איולי עמבה; שרימפס באריסה עם יוגורט; וכריך דייגים עם בצל, שום ועשבים.

שאראק. בן יהודה 120, תל אביב. 03-6307070  

שאראק מסעדת דגים  (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
מסעדת דגים כלבבנו. שאראק | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

קאלאטה 15
הביקורות סביב קלאטה 15 המדוברת החדשה בהחלט מעורבות: יש שמאוהבים במקום, שנפתח על ידי זוג איטלקים מתחום המסעדנות, ויש שמאוכזבים ממנו. כמו כל מסעדה איטלקית שנפתחת בארץ, גם פה מככבים הפסטות והפיצות והרעיון הוא להביא לקהל הישראלי קלאסיקות איטלקיות בביצוע נאמן למקור. בין האופציות כאן למשל טליאטלה ברוטב בולונז, פיצה עם ארטישוק או מרק שעועית עם פסטה בעבודת יד.

קלאטה 15. מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434

 

View this post on Instagram

פסטלי: פסטה שמנמנה ובשרנית שעשויה מפרמזן, פירורי לחם, אגוז מוסקט וביצה. נהדרת במיוחד @calata15.il #passatelli #pasta #italian #italianfood #foodporn #foodography #eeeeeats #eeeeats #eater #eating #foodpage #instafood #foodies

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

85/15
בפעם הראשונה שסיפרנו לכם על מסעדת 85/15, עוד לא היה לה שם. וזה לא כי דיווחנו עליה מוקדם מדי, אלא כי עד לאחרונה הכרתם את המקום הזה כמסעדה ללא שם שפעלה במשך מספר שבועות בכיכר רבין בתל אביב, עד שנפל הפור וזה השם שנבחר ממש לאחרונה. על האוכל בבר מסעדה הזה אחראי השף אלי שטיין (לשעבר אדורה, טוטו, טאיזו ועוד), שעושה את האוכל גם בבר האוכל רעמסס, והחליט לפתוח מקום חדש עם אותה אווירה משוחררת, אבל עם אוכל שלוקח את עצמו ברצינות. המטבח פה קורץ למזרח אירופה עם מנות שאהבנו במיוחד כמו כיסוני גזר וכרוב עם שמיר ושמן זית או הרינג קצוץ על ברוסקטה, לצד מנות כמו חזה ברווז אורגני עם קרם שורשים וציר ברווז, נתח קצבים עם מיונז חרדל ופטוצ'יני שמן פלפלים עם בשר לחי לוקוס ובוטרגה. אולי זו החבורה הצעירה שמפעילה את המקום ואולי זה האוכל הטוב - כך או כך, החודש מדובר במקום הראשון שלנו.

מלכי ישראל 15, תל אביב.  03-7484450

View this post on Instagram

זה תמיד מזג אוויר לכיסונים. אבל עכשיו בכלל. במסעדה הם נקראים פירוגי, אבל בתכלס הם יותר פילמני בעיני. במילוי כרוב וגזר, עם קיק חריף ומפתיע, וכמובן אי אפשר בלי השמיר. קשה מאוד למצוא נגיעות של מטבח רוסי בקרב השפים בארץ, וחבל כי זה טעים❄️ @eli_shtein @isolinho #russianfood #dumplings #vegeterian #vegeterianfood #dumplinglovers #foodography #instafood #foodies #yummy #yummyfood #tlvfood #tlvfoodies #tlv #telaviv

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on