אומנם לא מדובר אפילו במקום רשמי, אבל אם שמעתם על כנאפה כלשהי החודש, זה כנראה היה על כנאפה הכנופייה של שני צעירים שמאוהבים בכנאפה והפכו את האובססיה לביזנס. הכנופייה פועלת בחיפה מדי יום ומגיעה אחת לשבוע גם לתל אביב, כשהשוס האמיתי בסיפור הזה (מלבד העובדה שאפשר להזמין כנאפה חמה הביתה מבלי לצאת מהמזגן) הוא שמדובר בכנאפה טעימה שנמכרת במאה שקלים למגש (שמספיק לפחות ל-3 זללנים רעבים וכולל דמי משלוח). הכנאפה של הכנופייה ממולאת מוצרלה ועתירה בחמאה, וכמו כן היא אינה כוללת חומרי טעם וצבע שהופכים אותה לכתומה וזרחנית. בקיצור, תענוג. 

כנאפה הכנופייה  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
כנאפה הכנופיה. בחיפה ובתל אביב | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

לפרטים נוספים: 054-4657280

משפחת שכטר

לא בכל חודש אנחנו מזדמנים לדווח על מסעדות בחולון, אבל בזכות משפחת שכטר, מסעדת הבשרים החדשה בפארק פרס בעיר, זכינו לעשות זאת הפעם; הרעיון מאחורי המקום הוא מגוון בשרים מעושנים שמוזרמים למרכז השולחן במחיר אחיד לארוחה עבור כל אחד מהסועדים, לצד שלל תוספות וכן שולחן קינוחים ממנו ניתן לאכול כמה שרוצים. בגזרת התוספות והבשרים אפשרויות באווירת מסורת יהודית כמו חלה טרייה, סלט תפוחי אדמה, בריסקט, טשולנט מעושן וקיגל. מחיר ארוחה נע בין 150-230 שקלים לסועד.

משפחת שכטר מסעדת בשרים (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
חולון על המפה. משפחת שכטר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

משפחת שכטר. מתחם לה פארק, חולון. לא כשר

מל ומישל
מל ומישל האיטלקית ברחוב בן יהודה בתל אביב חוגגת החודש 13 שנות פעילות, ורק אתמול הודיע הבעלים שלה ניר ויימן כי תיסגר בסוף הקיץ. את חגיגות ה-13, שיהפכו גם לחלק ממסע הפרידה יציינו עם ארוחה שלמה במחיר 149 שקלים לסועד. נשמעת לנו כמו הזדמנות מצוינת לאוכל איטלקי מצוין ולא יומרני באחת המסעדות המתוקות בתל אביב. 

מל ומישל חוגגים 13  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
חוגגים 13. מל ומישל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מל ומישל, בן יהודה 155, תל אביב.  03-5293232

וניליה סופט סרב
רשת הגלידות וניליה החזירה השנה לאופנה את המושג "גלידה אמריקאית" בזכות המקום החדש שלה בקניון עזריאלי בתל אביב. אבל עם כל המוסטלגיה למושג הזה, בכלל לא קוראים לגלידה המוגשת גלידה אמריקאית, אלא גלידה רכה, והיא אכן רכה ויפיפייה. הגלידות הרכות של וניליה מגיעות בטעמים כמו פיסטוק ומנגו-פסיפלורה, וניל ותותים בשמנת, שוקולד ונוצ'לה, קוקוס וסורבה פטל וקרמל מלוח וקרם עוגיות אוריאו. עבור מי שרוצה להסתבך יותר, מציעים במקום גם קוקילידות שונות ותוספות כמו דובונים, סוכריות גומי, פופקורן, מרשמלו ועוד. אנחנו באופן אישי מעדיפים את הגלידות לבדן (15-24 שקלים למנה). נקודת ביקור חובה לקיץ הזה.

וניליה גלידה אמריקאית חדשה   (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
גלידה רכה ונהדרת. וניליה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

וניליה סופט סרב. מרכז עזריאלי, תל אביב  


עוד מקום שעשה הרבה מאוד רעש עוד בטרם סיים את תקופת ההרצה שלו הוא ההמבורגרייה החדשה של השף עידו פיינר בהרצליה, רוברט'ס בורגר. את שמו של פיינר אתם כבר מכירים ממסעדות כמו גריג שהוביל בתל אביב או רוברטה וינצ'י, האיטלקית בכרכור שפיינר הצליח להפוך לשם דבר אצל כל מי שחובב פסטה ופיצה בארץ. כעת הוא לוקח על עצמו את אתגר ההמבורגר - ובישראל, מקום שבו אוהבים המבורגרים במיוחד - מדובר באתגר לא קל בכלל. ברוברט'ס בורגר פיינר מגיש המבורגרים בגרסאות קלאסיות לצד המבורגרים עם תוספות כמו איולי עשבי תיבול, חסה, שניצל גבינה, טלה, ביצת עין ובצל מטוגן; המבורגר נקניקיות חריפות עם כרוב כבוש ופטרוזיליה; או המבורגר טבעוני של שניצל זוקיני עם איולי לימונים וקרם פלפלים.

רוברטס המבורגרים  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
רוברטס בורגר. הרצליה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

רוברט'ס בורגר. בילינסון 1, הרצליה. 09-9777333


ועוד המבורגר שממשיך להיות בכותרות גם החודש, ההמבורגר המחתרתי. המקום הקטנטן שנפתח בתל אביב אחרי תקופה ארוכה של אפשרות למשלוחים בלבד ממשיך לצבור הייפ גם החודש (מסייעת לכך גם העובדה שקיבלו כאן הכרה עולמית החודש עם כתבה גדולה שחושפת את הפרופסור - מי שאחראי על ההמבורגר המחתרתי, ב-VICE). שמענו על אנשים שהגיעו לכאן במיוחד מכל קצוות הארץ (לעתים זה כולל נסיעה של שעות ארוכות), רק בשביל לטעום מההמבורגר המעושן שמוגש בתוך לחמנייה שחורה לצד פלחי תפוחי אדמה פריכים. אנחנו אהבנו את הטעם אבל פחות אהבנו את כל הגימיק המתיש עד לרגע קבלת הארוחה (שכולל שיחה עם נציג במסיכה, המתנה ארוכה וקבלת האוכל על ידי הצגת ז'יטון), אבל אם כל זה מדבר אליכם, סורו לכאן במהירות. המחיר: בין 49-79 שקלים לארוחה (ויש גם אופציה טבעונית).

ההמבורגר המחתרתי טשרניחובסקי  (צילום: דניאל דולי,  יחסי ציבור )
ההמבורגר המחתרתי. מגיעים מכל הארץ | צילום: דניאל דולי, יחסי ציבור

ההמבורגר המחתרתי. טשרניחובסקי פינת אלנבי, תל אביב. 051-5050145  

גם אתם כבר רגילים לראות את בר 51 ברשימות שלנו בחודשים האחרונים? גם אנחנו. אבל מה אפשר לעשות כשזה ממשיך להיות אחד המקומות המדוברים ביותר של הקיץ ומוכיח חודש אחרי חודש שמדובר באחת מהמסעדות השוות והכיפיות שנפתחו כאן מזה תקופה. בר 51 של מושיקו גמליאלי (מונא ואנה הירושלמיות) ודנה ירזין ממשיך לבעוט עם אווירה משוחררת של בר יין ואוכל מוקפד. הבעיה היחידה? למצוא כאן מקום פנוי.

בר 51 - טארט קרמל מרהיב (צילום: H, יחסי ציבור)
קינוח קרמל בבר 51. המקום של הקיץ | צילום: H, יחסי ציבור

בר 51. הירקון 59, תל אביב. 03-5406680


מי שהגיע באחד מסופי השבוע האחרונים לנורמן, שווארמיה שפועלת ברחוב החשמונאים בתל אביב, גילה תור ארוך של מאות אנשים עומדים בחום ומחכים להזמין חלת שניצלים וחצילים שהפכה (לא מעט בגללנו) לסנסציה. החלה (נהדרת כשלעצמה ממאפיית לחמים), שמגיעה בגרסה אישית, זוגית או חברתית כוללת מטבוחה טובה, שניצלים דקים ופריכים וחצילים נימוחים היא המנה הנכונה ביותר של הרגע ומחירה נע בין 35-150 שקלים. רק אל תגידו שלא סיפרנו לכם על העומס.

נורמן שניצל בחלה  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
חלה שעומדים בשבילה בתור. נורמן | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

נורמן. חשמונאים 96, תל אביב. 050-7755551


ושוב בפסגת הרשימה שלנו, מסעדת ג'ורג' וג'ון שמצליחה להתבסס כאחת המסעדות המבטיחות שנפתחו בארץ לאחרונה. המקום לא מפסיק לקטוף ביקורות משבחות אחרי שהשף תומר טל הפך את מלון דריסקו לנקודה קולינרית מסקרנת שמככבת אצלנו ברשימה בעקביות חודש אחר חודש. בין המנות כאן: נתח קצבים צלוי עם ראגו של פטריות שיטאקי וצ'ילי יבש (135 שקלים); סשימי אינטיאס עם אבוקדו, קוויאר ומלפפונים (74 שקלים); וכיסוני טלה מבצק גרוזיני בציר טלה ורכז רימונים.(120 שקלים).

ג'ורג' וג'ון סשימי  (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
מסעדה קלאסית. ג'ורג' וג'ון | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

ג'ורג' וג'ון. מלון דה דריסקו. אורבך 6, תל אביב. 03-7269309


הבחירה במסעדת אואזיס למקום הראשון אולי מפתיעה כמה מכם במיוחד - הרי מדובר במסעדה מוכרת ויוקרתית, בטח לא חדשה - אבל ארוחות הצהריים שפתחו כאן לאחרונה תחת השם אל גאטו אזול (החתול הכחול) כבשו את הפודיז והמבקרים, וגם אותנו, עם אוכל מקסיקני מקורי במחירים משתלמים (ביחס למסעדת השף של רימה אולברה שפועלת במקום בערבים). בין המנות: טורטיות תירס במילוי דג פריך עם סלסת עגבניות וסלט כרוב עם איולי מעושן; סביצ'ה דג עם פיקו דה גאיו וסלסת עגבניות וליים; סלפיקון - בקר מפורק עם צ'ילי אנצ'ו וחסה פריכה; סלט קיסר; וגספצ'ו. המחירים נעים בין 37-55 שקלים למנה וארוחת הצהריים מוגשת כאן בימי ראשון עד שישי בשעות 11:00-16:00.

 

החתול הכחול - אל גאטו אזול  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
צהריים באל גאטו אזול באואזיס. אוכל מקסיקני נהדר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אואזיס - אל גאטו אזול. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022