גרוניצן פיצה
העובדה שהשנה החולפת הייתה שנת ההמבורגר והפיצה כבר ידועה לכל. אבל אם כבר פיצריות נפתחות בכל חלקה פנויה, אז שיהיו טובות ונטולות יומרות כמו גרונימן פיצה החדשה. מקום שהצליח לכבוש אותנו בפשטותו ובטעמיו המעולים. מכינים כאן בצק ממחמצת שעושים בידיים מיומנות, הוא פריך בצדדיו ועשיר בחלקו המרכזי. על הבצק המצוין שמים בגרונימן תוספות מקוריות כמו פיצה סגולה עם רוטב מקרם סלק, מוצרלה, זוקיני וסלקים צלויים; גבינת עיזים ובטטות; או בייקון טלה, בצל צלוי ומוצרלה. השוס, לפחות מבחינתנו, הוא רוטב השום המטריף שמלווה כאן את הפיצות (בקשו גם חריף שמקפיץ את המנה), ויש לנו כל מה שאנחנו מחפשים בארוחה זריזה. לא פלא שכל בלייני תל אביב וחובבי הפיצות מדברים על המקום הזה.

גרונימן פיצה. שד"ל 7, תל אביב. לא כשר

פיצה גרונימן שדל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיצה גרונימן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל



מקונג
מקונג, האחות הקטנה והאסייתית של מסעדת ברוט, לא נפתחה זה עתה, ועדיין תופסת הפעם מקום של כבוד במדור שלנו לאור ההייפ המחודש שנוצר סביב המסעדה בחורף הנוכחי, זאת בעקבות שיתוף הפעולה שמתרחש כאן בשבועות האחרונים עם אחת השפיות הטובות ביותר בישראל - לילך רווה. רווה (שמוכרת לכם אולי ממסעדת אסיה ז"ל) חברה לגיא רובננקו שמכין במקונג את האוכל המצוין באופן קבוע, וביחד הם מבשלים מרקים אסייתיים נהדרים כמו מרק כבש בנוסח צפון סין עם אטריות חיטה ביתיות, פלפל סצ'ואן, בצל ירוק ודייקון או מרק עוף תאילנדי חמוץ חריף עם אטריות אורז ובוטנים, כדורי דג ופרגית טחונה. על מנת להתעדכן בתאריכים שבהם השניים האלה חוברים, ומה הם מגישים באותו היום, יש לעקוב בעמוד הפייסבוק של המקום. ואם אתם רואים שזה קורה, אל תפספסו. אנחנו כנראה נהיה שם גם.

מקונג. נחלת בנימין 36, תל אביב. טלפון: 054-2845047. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by Mekong (@mekong_tlv) on

בלקן

מבין שלל המסעדות הכשרות שנפתחו בחודשים האחרונים, ויש לא מעט מדוברות כאלה ברחבי הארץ, בלקן היא ללא ספק אחת המסקרנות שבהן. מדובר במסעדה כשרה חלבית שמנסה לתת דגש על הקולינריה של מדינות בלקניות שאנחנו הישראלים פחות שמים עליהן את הדעת: אם זאת קרואטיה, בולגריה או מקדוניה. על האוכל כאן אחראי השף אייל לביא (שהתמקד בעבר במסעדות יוקרתיות יותר ובשנים האחרונות עוסק בייעוץ קלינרי), שיצא למסע אוכל ברחבי מדינות הבלקן והביא לישראל מגוון רחב של טכניקות בישול ואפייה, חומרי גלם כמו גבינות ודגים וטעמים אותם הוא מנסה להנגיש לקהל המקומי. מלבד תפריט מגוון מאוד, ושימוש נרחב במאפים, השוס האמיתי פה הוא המחירים הנוחים, שמאפשרים לטעום הרבה במחיר צנוע יחסית. בהמשך עתידה המסעדה להיות פתוח 24 שעות ביממה.

בלקן. החשמונאים 99, תל אביב. טלפון:03-6434517. כשר

בלקן פידה חצילים  (צילום: אמיר מנחם,  יחסי ציבור )
דגש על מאפים. בלקן | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור



פיצרייה תלפיות
אל תטעו, פיצריית תלפיות היא יותר מהשם הפשוט לכאורה שלה. מגישים כאן הרבה מעבר לרק פיצות. המקום, שנפתח בשבועות האחרונים בשוק תלפיות החיפאי הוא מסעדונת איטלקית מקסימה שחוברת לאחד המיקומים האסטרטגיים לחובבי אוכל בחיפה - שוק תלפיות. השוק הפך בשנים האחרונות למקום שיש הרבה מה לחפש בו, ופיצריית תלפיות רק מגבירה עוד את הדיבור שגם ככה היה עליו לאחרונה. פיצריית תלפיות פתוחה משעות הצהריים ובסופי השבוע (כולל את חמישי) אפילו פתוחה כבר משעות הבוקר עם מבחר מאפים ונשנושי בוקר איטלקיים, כשבין היתר מגישים פה פסטות עם היצע תוספות שמשתנה לפי מה שיש לשוק להציע באותו יום, סלטים, וכמובן פיצות נפוליטניות עם תוספות כמו פרשוטו, ריקוטה, אנשובי אורטיז, ארטישוקים טריים ועוד. לקינוח יש כאן טירמיסו ועוגת שקדים ולימון, ויש גם גלידת מסטיקה היישר משפרעם.

פיצרייה תלפיות. שוק תלפיות, חיפה. טלפון: 04-9071727. לא כשר

פיצרייה תלפיות פיצה  (צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור)
לא רק פיצות. אבל גם. פיצרייה תלפיות | צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור


לירי לאונג'
אולי השם לירי לאונג' עדיין לא אומר לכם יותר מדי, אבל השם גוז' ודניאל בטוח מצלצל מוכר, אחרי הכל מדובר באחת המסעדות הפופולריות בישראל. לאחר שנים של פעילות, החליטו בגוז' ודניאל להתרחב סוף סוף ופתחו החודש את מסעדת לירי לאונג' ברשפון. המקום היפהפה מציע תפריט בוקר, צהריים וערב שכולל אפשרויות כמו כנאפה גבינות עם פסטו, סלק, אבוקדו, שמנת חמוצה וסלט עלים (62 שקלים); פסטת חונקי כמרים עם אספרגוס, ארטישוקים, שום, שמנת ויין לבן (72 שקלים); וסלמון כבוש בתחמיץ סלק, עם בייבי תפוחי אדמה, טוביקו, קרם פרש ופומפרניקל (54 שקלים). הימור שלנו - כמו האחות הגדולה - גם המקום הזה יהפוך בקרוב מאוד לאחד הבולטים והעמוסים בשרון.

לירי לאונג'. הפרחים 12, רשפון. טלפון: 09-9797170

לירי לאונג' רשפון ביצים עלומות  (צילום: ניר פאר, יחסי ציבור)
לירי לאונג'. אחות קטנה לגוז' ודניאל | צילום: ניר פאר, יחסי ציבור


מאפיתי

שוק מחנה יהודה הירושלמי קיבל החודש מקום נוצץ וחדש: מאפיית מאפיתי של רחלי ור ניר, מקום שכל כולו מאפים מתוקים ומלוחים בהמון גרסאות. את המאפים המלוחים תוכלו לטעום עם שילובים כמו מאפה פיצה עם מוצרלה, בזיליקום ורוטב רוזה; מאפה עם ביצת עין עם גבינות; או מאפה סביח עם מטבוחה, ביצה קשה וחציל מטוגן. אבל לטעמנו, העניין כאן הוא לגמרי המאפים המתוקים (והעצומים) והטעימים בטירוף. המאפים המתוקים כאן עשויים מבצק קרואסון שבתוכו מילויים מקוריים ועשירים במרקמים כמו שוקוקוס - קרם קוקוס קלוי עטוף בקראסט שוקולד חלב ואגוזים, גנאש שוקולד חלב וקפה; מסקרפונאדומה - קרם מסקרפונה וניל, קראסט שוקולד תות וסוכריות פטל וגנאש פטל עם קרמל; או קלאסיק ברולה - קרם וניל עם קראסט סוכר שרוף. קחו בחשבון את מאפיתי בפעם הבאה שלכם בשוק, וקחו גם בחשבון שעומס האנשים שמגיעים לכאן גורם לכך שהרבה פעמים המאפים המתוקים נגמרים מוקדם במיוחד.

מאפיתי. התות 1, שוק מחנה יהודה, ירושלים.

L28
ההייפ סביב מסעדת L28 שנפתחה לא מזמן ברחוב לילנבלום בתל אביב מסרב לדעוך. עכשיו מתווספת לכך גם ארוחת הבוקר של המסעדה. בין המנות פה למשל טוסט לחם מחמצת עם מוצרלה, בולגרית, מלח מעושן, מטבוחה וחמוצים (44 שקלים); או בייגל ירושלמי בהכנה ביתית עם ביצה רכה, סלמון כבוש ומעושן, אבוקדו וגבינת שמנת (54 שקלים). ביתר שעות היום מגישים כאן את התפריט האיטלקי-גלילי של השפית שולי וויימר עם מנות כמו לינגוויני בציר פירות ים עם אצות קומבו, בוטרגה ופירורי לחם (68 שקלים); בר ים עם בזיליקום, עגבניות, שעועית ברבוניה ושעועית טורקית (128 שקלים); או לחי עגל בבישול ארוך על תפוח אדמה, מנגולד ופלפל שחור (118 שקלים).

L28 . לילנבלום 28, תל אביב. טלפון: 03-9003560. לא כשר

ארוחת בוקר אל 28  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
עכשיו גם בבוקר. L28 | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פאן קון מנטקה
אחת המסעדות החדשות החביבות עלינו ביותר היא ללא ספק פאן קון מנטקה. המקום, ששייך לבעלים של בית האוכל הצנוע אך המוצלח ברחוב בן יהודה בתל אביב, בבי, הוא דוגמה למקום קטן ומקורי שמנסה לעשות כאן אוכל אחר. פאן קון מנטקה (בעברית: לחם וחמאה) היא מסעדה בסגנון ספרדי ודרום אמריקאי שמציעה מנות שפחות רואים בנוף המקומי שלנו כמו טורטה בקלה נהדרת - דג קוד בחלב ואיולי פימנטון (34 שקלים); סלט נופאלס עם קקטוס מקומי כבוש, כוסברה, מוס אבוקדו ומנצ׳גו (52 שקלים); או פידאוס בשר סרטנים - פאייה מדרום ספרד שמורכבת מאטריות קצרות קלויות בציר סרטנים וזעפרן עם קוביות אבוקדו וצ'יצרון דה פויו (56 שקלים). בנוסף לאוכל המקורי, גם המחירים כאן סבירים לחלוטין (הן של האוכל והן של האלכוהול), מה שהופך את חווית הבילוי כאן למצוינת ממש.

פאן קון מנטקה. החלוצים 3, תל אביב.03-7754141

פאן קון מנטקה טרטר  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מטבח שלא מכירים בישראל. פאן קון מנטקה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

צ'יינה קלאב
את המקום השני והמכובד של הרשימה שלנו אנחנו מעניקים החודש למסעדה נוספת ששוברת את גבולות הגזרה הישראליים, צ'יינה קלאב. המקום, שהוא בין הבודדים בארץ שמציע תפריט שמתעסק באוכל סיני (שהפך להיות נחלתם הבלעדית של מסעדות סיניות ותיקות שפועלות ברחבי ישראל), נפתח ממש לאחרונה על ידי האחים שי ואייל קיצ'ס (שהפעילו באותו החלל קודם לכן את מסעדת דה באן). האוכל שמציעים כאן האחים כולל וריאציות שלהם על מנות סיניות קלאסיות מאזורים שונים במדינה הענקית. בין היתר למשל עגבניית מגי חלוטה שמוגשת בוויניגרט חומץ אורז שחור עם שמן כוסברה ושום פריך; מנת ספיישל של אגרול ממולא במעורב חלקי פנים בחמשת התבלינים הסיניים עם סויה חריפה וסלט כוסברה; או מנת פקין דאק בגרסת המסעדה עם שוק אווז קונפי, הויסין ופיתה שתוגש בצד המנה לטבילה. סין מעולם לא קסמה לנו יותר.

צ'יינה קלאב. הלל הזקן 18, תל אביב. טלפון: 03-6044725.

צ'יינה קלאב ראמן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
סין בתל אביב. צ'יינה קלאב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור



מן טן טן
אז היינו בדרום אמריקה, בסין, ובמדינות הבלקן. אבל את המקום הראשון של המדור שלנו החודש אנחנו מעניקים ליפן. יותר נכון לאחת המסעדות היפניות המצוינות ביותר שנפתחו כאן, מן טן טן. המקום, שהחל את דרכו כראמנייה קטנה שפעלה בסמוך לשוק אלנבי רוטשילד (שנסגר) עבר החודש אבולוציה ונפתח מחדש כמסעדה של ממש. תמצאו כאן כמובן את תפריט הראמנים המצוין כפי שהוגש במסעדת המקור אך גם מגוון רחב של מנות נוספות, מאגאדאשי טופו בציר אצות ופטריות נמקו (32 שקלים), דרך טוריקאצו - שניצל יפני מפרגית עם סלט כרוב וחרדל יפני (44 שקלים), ועד מעט מנות נאות כמו ניגירי של סלמון, טונה, שרימפס, טמאגו או דג אמאצ'י (15-26 שקלים לצמד ניגירי) וטרטר בקר יפני מבקר נא, חלמון שליו ורוטב מתקתק (28 שקלים). מה שמאחד את מן טן טן עם המסעדות שקדמו לה ברשימה הוא המחירים ההגיוניים במיוחד, והאווירה הנהדרת שגורמת לנו לרצות לחזור לכאן שוב ושוב (לצערנו גם לכם, ולכן יש כאן תור לא קטן, כמעט תמיד).

מן טן טן. נחלת בנימין 57, תל-אביב. לא כשר

מנטנטן - טורי ראמן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
הבו לנו עוד מהראמן הזה. מן טן טן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור