מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סגולה ונהדרת: גרונימן פיצה החדשה

על הפיצה המעולה בבוטקה גרונימן כבר סיפרנו לכם, אבל עכשיו היא מגיעה ללב תל אביב עם כמה שדרוגים רציניים, ומדובר באחת הפיצות הטעימות בארץ: שילובי טעמים מצוינים, בצק מהטובים שאכלנו ורטבים פגז

ריטה גולדשטיין
פורסם:
פיצה גרונימן שדל
לא דומות לפיצות השף האחרות. פיצה גרונימן החדשה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
הקישור הועתק

על הבוטקה המקסיםגרונימן 8כבר סיפרנו לכם די מזמן, וגם על הפיצה הטובה שהם עושים שם, שאומנם לא מוכרת לרבים אבל ראויה להיכנס לרפרטואר של חובבי הפחמימות במרכז הארץ. ובכן, אנחנו שמחים לספר לכם על פיצרייה חדשה ושונה לחלוטין שנפתחה מבית גרונימן 8, שממוקמת הפעם פסע משדרות רוטשילד ההומות בתל אביב.

המקום, שנקרא גרונימן פיצה, נפתח ברחוב שד"ל בתל אביב (במיקום בו פעל עד לאחרונה בר פירות הים יאם ים) וממוקם בסמיכות לבר/מועדון רדיו EPGB. הפיצות כאן שונות מאוד מאלה המוגשות בבוטקה גרונימן 8. קודם כל, מכינים אותן מבצק אחר, שמבוסס על מחמצת. שנית, סוגי הפיצות מיוחדים מאוד וכוללים טעמים יוצאי דופן: בין היתר למשל פיצה סגולה עם רוטב מקרם סלק, מוצרלה וסלקים צלויים; פיצה עם גבינת עיזים ובטטות; פיצה עם בייקון טלה, בצל צלוי ומוצרלה; ואופציה טבעונית על בסיס גבינת קשיו שעושים כאן ופטריות ברוטב אסייתי. בנוסף לטעמים הייחודים, כמובן שמוגשות כאן גם פיצה מרגריטה קלאסית ופיצה פפרוני מושחתת. כל הפיצות מוגשות עם 3 רטבים שנעשים במקום: רוטב שום ועגבניות; פסטו עשיר; וסחוג ירוק לכל מי שמחפש החרפה למנה שלו.

גרוינמן 8 רמת אביב פיצה
וזאת כבר הפיצה מגרונימן 8|צילום: רפי שור, mako אוכל



ניסינו כאן 2 סוגי פיצות: פיצה עם בטטה וגבינת עיזים ופיצה סלק. הפיצות לא מגיעות בצורת סלייס קלאסי אלא יותר בצורה של מלבן גדול, ועולות כל אחת 20 שקלים (לסלייס). יש גם אפשרות לרכוש חצי מגש במחיר 60 שקלים (לעצלנים, יש גם אפשרות להזמין מכאן משלוח דרך שירות המשלוחים החדש WOLT). לשתייה, מציעים כאן בירות או טרופית מהשקית לחובבי הנוסטלגיה.

ואיך הטעם? הדבר הראשון שיש לנו להגיד הוא שהבצק של פיצה גרונימן החדשה הוא מהטובים שטעמנו בארץ. הוא אינו מהז'אנר הדקיק אבל גם לא עבה במיוחד. הוא אוורירי מאוד ומצליח להיות קליל ולא מכביד, אך גם דומיננטי ומורגש היטב בכל ביס ועם שוליים פריכים ונהדרים. גם על הרטבים אנחנו חייבים להגיד שהם פשוט מצוינים, בייחוד הסחוג העדין שהולך מעולה עם פיצה ורוטב השום שאי אפשר להפסיק לבקש עוד ממנו.

הפיצה היותר חביבה עלינו הייתה דווקא זאת עם הסלק. נכון, היא רחוקה מלהיות פיצה קלאסית, ובאיטליה ככל הנראה היו מגלגלים מכל המדרגות את מי שהמציא אותה. אבל אנחנו לא באיטליה, אלא בישראל, וכאן החוקים אחרים לגמרי. פיצה מקורית ומצוינת, שהסלק בה עשוי נהדר, ובין מבחר פיצות השף הרחב שמציף את תל אביב, מדובר באחלה יציאה.

כרגע פעילה גרונימן פיצה החל מהשעה שש בערב ועד השעות הקטנות של הלילה ומגישים כאן פיצות בלבד. בהמשך שעות פעילות אמורות להתרחב וכן ההיצע קולינרי. אנחנו נשוב לבקר ולעקוב.



גרונימן פיצה. שד"ל 7, תל אביב. לא כשר

מצאתם טעות לשון?