רחוב לילנבלום בתל אביב הולך לככב לא מעט בכתבה הנוכחית, אז קחו בחשבון שבחורף הקרוב זה כנראה אזור שתבקרו בו די הרבה אם אתם חובבי אוכל. את החלל המיתולוגי שבו שכנה מסעדת ננוצ'קה בלילנבלום איכלסה לאחרונה מסעדה חדשה וצעירה בהובלתה של השפית אורטל רוזנברג (צביון המקום אולי השתנה, אבל לפחות נשארה החצר הגדולה הכיפית). המקום נקרא אמש והאוכל כאן הוא בסגנון איטלקי עם מנות כמו ארטישוק א לה רומנה עם סלסת אנשובי וצלפים ויוגורט צאן; בוריק שרימפס עם מסקרפונה וריקוטה; סטייק טרטר בקר עם אנשובי, צלפים, איולי חרדל וברוסקטה או טורטליני בעבודת יד וביסק סרטנים. קחו בחשבון שאת המקומות כאן מזמינים דרך האינסטגרם או דרך הפייסבוק.
אמש. לילינבלום 30, תל אביב יפו. לא כשר לכל עיר מגיע מקום משלה של המבורגר מושחת. בירושלים מדובר בבורגר רום החדש שנפתח לאחרונה ברחוב עזה על ידי ניר לוי. התפריט כאן מצומצם ומתמקד בהמבורגרים, רטבים ותוספות עם אפשרויות כמו צ'יזבורגר קלאסי; המבורגר ממרגז כבש עם צזיקי ומיונז לימון כבוש; המבורגר בקר עם הולנדז, שומן אווז, ברי וריבת תאנים ואפילו גרסה צמחונית להמבורגר על בסיס זוקיני וסומק. מעל הקציצה תוכלו לגוון עם שלל אפשרויות כמו סלט ביצים, גוואקמולי או בייקון ולצד ההמבורגרים מגישים כאן תוספות כמו חלת בצל או הום פרייז. המקום פעיל עד השעות הקטנות של הלילה ונמצא בשיאו בסופי השבוע.
בורגר רום. עזה 18, ירושלים. 02-5408484. לא כשר
פינת עישון, צומת יסוד המעלה, 04-8301644 מבחינתנו כל פיצה חדשה שהיא נהדרת היא בשורה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בפיצה מדהימה שבחרה את העיר טבריה כמוקד להתמקם בו. זה בדיוק הסיפור עם פיצריית אלטליו החדשה של יוני אברהם (הבעלים של פיצה פרסקה במסדה). הפיצרייה החדשה מתמקדת הפעם בפיצה בסגנון רומאי עם בצק שמנמן ועסיסי, בשונה מהפיצות הדקות שרווחות ברוב הארץ. הפיצה נמכרת לפי משקל ובכל יום מחליפים כאן טעמים. בין האפשרויות הרבות: פיצה עם גראטן תפוחי אדמה, ביצה מקושקשת, קרעי מוצרלה, פלפל שחור ובצל ירוק; פיצה עם פסטו, חצילים ופלפלים קלויים עם גבינת סנט מור; פיצה לבנה עם מוצרלה, סלק, פטה, מיץ לימון ופטרוזיליה; פיצה אדומה עם טונה מעושנת, מוצרלה, בצל סגול מוחמץ וגרמולטה ופיצה עם מוצרלה, סלמון כבוש, אבוקדו וקרם פרש עם עירית. אם אתם באזור הצפון מדובר בעצירת חובה - תסמכו עלינו בקטע הזה. אלטליו. יוחנן בן זכאי 1, טבריה מסעדת תלפיות בחיפה היא מהמקומות החביבים עלינו בעיר הרבה מעבר לתקופה האחרונה, אבל החודש שמה עלה שוב לכותרות אחרי ביקורת נהדרת של מבקר האוכל של אתר זה, מה שמצדיק את מיקומה הרם ברשימה הנוכחית. למי מכם שעדיין לא זכה להכיר את החמארה הקטנה אך מסוגננת בלב שוק תלפיות החיפאי, זה זמן טוב לעשות זאת. מדובר במקום מקסים שחרת על דגלו את התוצרת המקומית (בעיקר זאת שמגיעה מהים) עם מנות שמשתנות כל הזמן כמו סביצ'ה אינטיאס ברוטב פונזו, טפיוקה ושומשום שחור; דגים קטנים מטוגנים; חציל קלוי עם עלי חמציץ וקולורבי וסלט קלמרי כבוש. מסוג המקומות שעושים לנו חשק לעבור לחיפה.
תלפיות. סירקין 28, חיפה. טלפון: 04-6992296. לא כשר
L28 . לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560. לא כשר
איגרא רמא. ברנר 2, תל אביב. 03-7787533
OPA (אופא). החלוצים 8, תל אביב יפו. טלפון: 052-5838245
אבוקדה. לילנבלום 39, תל אביב. 03-9291988 את המקום הראשון שלנו החודש הענקנו במהירות ובלי יותר מדי כאבי ראש למסעדת אייבי של האחים אסף ויותם דוקטור. מדובר במקום שהפך ללהיט מהשנייה שנפתח וגורר אליו שלל סלבז מקומיים ואכלנים. הפעם בחר אסף דוקטור להתמקד בדגים ופירות ים (גם פה לא תמצאו בשר ומבחינתנו מדובר במגמה מבורכת), כשרבות מהמנות כאן נעשות על גריל עץ גדול ומרשים שהוא חלק מרכזי במיוחד מהמסעדה. בין המנות באייבי החדשה תמצאו איקרה מצוינת שמכינים במקום, פאבה מתקתקה, פלמידה לבנה כבושה עם סלט של תפוחי אדמה מעושנים, שמנת חמוצה וחזרת טרייה; סשימי של אינטיאס על סלסת עגבניות ירוקות שרופות וגרידת חושחש; סבידה על ציזיקי קישוא מטוגן, עגבניות מרוסקות ועלי שומר או שרימפס קריסטל ברוטב עגבניות שרי צלויות עם ערק. גם כאן, בהתאם למה שיש לים להציע, ישתנו המנות לעתים תכופות.
אייבי, לינקולן 16 תל אביב. 03-7775161
| ![]() |