10. מרקטו, לוחמי הגטאות

המסעדה האיטלקית מרקטו נפתחה לאחרונה מחדש בקיבוץ לוחמי הגטאות, אחרי שגרסתה המקורית בעכו העתיקה נחרבה בפרעות במבצע שומר החומות. המקום החדש לא רק יפהפה ורחב ידיים, הוא גם מביא לידי ביטוי את החלומות של האחים והבעלים עמרי ונועם שחר, שלהם הקדישו את עצמם מאז הסגירה המצערת של המסעדה בעכו. מרקטו החדשה כוללת גם חלק מהמנות שכיכבו במסעדה המקורית - מארטישוק רומאי מטוגן על קרם לימון חמצמץ; דרך פסטות מצוינות כמו פיצ'י ברוטב עגבניות פיקנטי ופירות ים; ועד רביולי נהדר במילוי תפוחי אדמה או דג. ביקור חובה בצפון. 

מרקטו. דרך גאזי 1, לוחמי הגטאות. טלפון: 04-8222144 

מרקטו לוחמי הגטאות מנות ראשונות   (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מרקטו המחודשת בלוחמי הגטאות | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

9. משייה, תל אביב

האם יש בילוי שמתכתב עם החורף הישראלי כמו בראנץ'? כנראה שלא. אין מה לעשות, כשאי אפשר ללכת לים הבילוי המועדף הוא לצאת לארוחת בראנץ' שגורמת לכל יום להרגיש כמו חופשה. במשייה החלו החודש להגיש בראנץ' חדש על בסיס יומי, שזה כבר יתרון כי אין שבוע שלא שואלים אותנו איפה אפשר למצוא בראנץ' טוב גם לא בסופ"ש. אז התשובה היא פה, עם בופה שכולל דגים כבושים, נקניקים, לחמים וסלטים ובחירה של מנה עיקריות על בסיס ביצים, כמו אבוקדו על לחם שיפון עם ביצה רכה או בנדיקט על בריוש מרובע עם רוטב הולנדייז וביצה. המחיר הוא 148 שקלים לסועד, ומי שרוצה יכול, בתוספת תשלום, להוסיף מנות קטנות שמוגשות בתפריט המסעדה. 

משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. טלפון: 03-7500999

חדשות האוכל 190123 (צילום: אסף קרלה)
משייה. בראנץ' | צילום: אסף קרלה

8. פופ אפ Lokal כנרת במסעדת מרינדו, קיבוץ עין גב

כיף ומשמח שאחד האירועים הקולינריים המסקרנים של התקופה מתרחש דווקא באזור הכנרת. הפעם מדובר בהמבורגר לוקאל התל אביבי, שחבר לאיימפריית הבשרים הצפונית מרינדו לפתיחת פופ אפ שנקרא לוקאל כנרת. הרעיון: כריכי בשר והמבורגרים ייחודיים שיוגשו על בסיס הנתחים של מרינדו, בתפריט שנוצר על ידי אלון פלד ואביב כהן מלוקאל. תמצאו שם מנות כמו כריך שורטריב עם רוטב ברביקיו ותותים מעושנים; כריך במילוי כנפיים מטוגנות ללא עצם בציפוי רוטב באפלו עם קולסלאו; וסמאשבורגר טלה חריף עם אוילי אריסה.

מרינדו. קיבוץ עין גב, טלפון: 04-6658555 

לאקל בורגר - קריספי צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
לאקל בורגר - קריספי צ'יקן | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

7. נומי, כפר מונש

מסעדת נומי בכפר מונש פתחה החודש בייקרי חדש שהופך אותה לחתיכת מוקד משיכה בבקרים (רק עשו לעצמכם טובה וותרו על בוקר שישי, כי אלא אם הצלחתם להגיע לכאן ראשונים התורים בלתי אפשריים). בבייקרי תמצאו מבחר של מאפים שמכינים במקום, מפוקצ'ה עם גבינת עיזים ועגבניות, דרך רוגלך שאתם חייבים לעצמכם וכריכים כמו פרעצל סלמון או לחמנייה אוורירית במילוי סלט ביצים, ועד מבחר עוגות ועוגיות לרכישה הביתה. אפשר לבחור נקודת ישיבה בתוך המסעדה עצמה, אך רצוי להתמקם בגינה רחבת הידיים וליהנות מהשמש החורפית.

נומי. כפר מונש, טלפון: 09-7740635 

נומי בייקרי - קוגלהוף אישיות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נומי בייקרי - קוגלהוף אישיות | צילום: לין לוי, mako אוכל

6. a, תל אביב

עבור השף יובל בן נריה השנה היא כניסת הביכורים שלו לרשימת 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון בחסות סן פלגרינו. הוא עושה זאת במקום טוב באמצע, לצד מסעדות שנכנסו גם הן השנה כמו בסטה, אנימאר ומלגו ומלבר. a של בן נריה היא המסעדה האסייתית היחידה שמייצגת את ישראל ברשימה, ועבור מסעדה חדשה יחסית מדובר בהישג משמעותי במיוחד. במסעדה אפשר למצוא את הפרשנות של בן נריה למטבח היפני, והיא מציעה כמה ממנות הסושי הטובות ביותר שאפשר לטעום בארץ וכן שלל מנות מסקרנות נוספות. למעוניינים, יש גם ארוחות טעימות ייחודיות שמאפשרות חוויה היקפית של המסעדה.

a. מגדל עזריאלי שרונה, דרך מנחם בגין 121, תל אביב. טלפון: 074-7588818 

 

a מסעדה יובל בן נריה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
a מסעדה יובל בן נריה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

5. OCD, תל אביב

לא שאפשר יהיה להגיע מתישהו בקרוב לארוחה ספונטנית במסעדת OCD של השף רז רהב, אבל עדיין, הכתבה הזו עוסקת בהייפ וסביב OCD יש אותו בשפע. ההשתחלות למקום גבוה (14) ברשימת המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון שוב מיקמה את OCD גבוה גם ברשימה שלנו. ארוחת הטעימות כאן הפכה יקרה יותר במהלך השנה החולפת אך עדיין מהווה ארוחה מרתקת, שמשקפת את המטבח האישי של רהב שהולך ומשתכלל מדי שנה ואת הפרשנות שלו לאוכל המקומי. אם אתם מעוניינים בגרסה קלילה יותר - תרצה, בר היין של הקבוצה בדרום תל אביב, הוא האופציה עבורכם, במתכונת מחייבת פחות ועם הרבה פחות זמן המתנה.

OCD. תרצה 17, תל אביב. טלפון: 03-5566774 

רז רהב (צילום: עופר חן)
גם השנה. OCD של רז רהב | צילום: עופר חן

4. התאילנדית בשוק, חיפה

לא נוצץ, לא ארוחת טעימות, לא יוקרתי. פשוט מסעדת שוק חיפאית שנפתחה בשוק תלפיות. התאילנדית בשוק מצליחה להוות מוקד משיכה לחובבי אוכל תאילנדי באזור הצפון, ואומנם יש כאן תור לא קטן בשעות העומס, אבל עדיין בהחלט שווה להגיע. התפריט מלא בלהיטים תאילנדיים כמו פאד תאי, טום יאם, בננה לוטי וקארי ירוק, המחירים נוחים בהחלט והאווירה משוחררת. עדיין אין עקביות בכל הנוגע לתפקוד המטבח, אבל גם זו תגיע. בינתיים מדובר באחד המקומות הלוהטים בשוק תלפיות החיפאי, שמהווה בעצמו נקודת משיכה קולינרית שהולכת ומשתבחת מדי חודש.

התאילנדית בשוק. לונץ 4, חיפה (אין טלפון)

התאילנדית בשוק דג מטוגן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
התאילנדית בשוק דג מטוגן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

3. ג'ורג' וג'ון, תל אביב

המסעדה של השף תומר טל אומנם כיכבה בדירוג 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון גם בשנה שעברה, אך השנה הייתה הישראלית היחידה שהשתחלה לעשירייה הפותחת, היישר למקום השישי והמכובד. אנחנו לוקחים בעירבון מוגבל את כל הדירוגים באשר הם, וברור לנו שיש עוד שפע מסעדות טובות ברחבי הארץ שלא נכנסו לרשימה הזאת, אבל ג'ורג' וג'ון היא בהחלט מסעדה נהדרת, שמושקעת בה המון עבודה קשה, והיא ראויה לשלל הסופרלטיבים וההייפ שסביבה גם הפעם. אפשר להגיע לכאן לארוחת בוקר או ערב, ולאכול מנות כמו מלפוף במילוי אורז שחור אבוד; לחי עגל עם סופריטו שורש פטרוזיליה; ופסטת סרטנים עם קרם תירס מתוק.

ג'ורג' וג'ון. אוארבך 6, תל אביב. טלפון: 03-7269309

טטאקי פלמידה, ג'ורג' וג'ון (צילום: אמיר מנחם,  יח"צ)
טטאקי פלמידה, ג'ורג' וג'ון | צילום: אמיר מנחם, יח"צ

2. OPA, תל אביב

המסעדה של השפית שיראל ברגר זכתה החודש להכרה יוצאת דופן במסגרת MENA 50 בסט, כשקיבלה את פרס One to Watch שמסמן אותה כאחת המסעדות המבטיחות בישראל, וגם כמסעדה שצפויה אולי לככב ברשימת 50 במסעדות הטובות במזרח התיכון או אף בעולם בשנים הקרובות. כך או כך, זאת הזדמנות טובה לעשות כבוד לברגר, שמגישה ארוחת טעימות על טהרת הפירות והירקות שהיא ייחודית מאוד בנוף הישראלי. לאור החגיגות בחודש מרץ הקרוב היא תערוך גם סדרת ארוחות מיוחדות בשיתוף חקלאיות שעימן היא עובדת. 

View this post on Instagram

A post shared by מחניודה | Machneyuda (@machneyuda)

OPA. החלוצים 8, תל אביב. טלפון: 052-5838245 

1. מחנה יהודה בתל אביב

החודש עתיד לצאת לדרך הפופ אפ של מסעדת מחניודה הירושלמית בתל אביב. אחרי למעלה מעשור שבמהלכו הקבוצה השתעשעה עם הרעיון להגיע גם למרכז, אך אף פעם לא יישמה אותו באמת, השבועות של חודש פברואר יהיו ההזדמנות של אסף גרניט להציג את מרכולתו גם לזירה התל אביבית. להשערתנו יהיה מורכב מאוד למצוא כאן מקומות במהלך הפופ אפ הזה, אבל תמיד אפשר לקוות ולנסות. המסעדה בגרסתה התל אביבית התמקמה במסעדת שושו, במגדל המשולש של עזריאלי, והאוכל אמור לכלול את המנות האיקוניות של מחניודה הירושלמית, וגם כמה תוספות בטאץ' תל אביבי.

מחניודה בשושו. מגדל עזריאלי המשולש, קומה 10 (כניסה מקומה 3 בקניות עזריאלי).

OPA. קציפת תפוחי אדמה, גבינת תפוח אדמה שרוף ומחמצת (צילום: סיגל סבן, יחסי ציבור)
OPA. קציפת תפוחי אדמה, גבינת תפוח אדמה שרוף ומחמצת תפוח אדמה | צילום: סיגל סבן, יחסי ציבור