יקב לטם
כבר בתקופת החגים החל להירקם לו שיתוף פעולה מעניין וטעים במיוחד בין מסעדת מרקטו ליקב לטם. מרקטו, המסעדה העכואית שפעלה בעיר העתיקה ולצערנו הרב נהרסה כליל במהלך המהומות בעכו בחודש מאי האחרון, קמה לתחייה גם אם באופן זמני, ואותנו זה יותר ממשמח. השילוב בין מרקטו ליקב לוטם הפך להצלחה ונמשך בסופי השבוע (חמישי, שישי ושבת) בארוחות ביקב שמבשל השף של מרקטו עומרי שחר. התפריט כולל מנות רבות שהוגשו במסעדה כשפעלה, כמו ארטישוק רומאי עם קרם לימון, ארנצ'יני גבינות וסלסה ורדה ופסטה פירות ים. לכל מנה מומלץ יין מותאם מהיקב.  

לפרטים: 073-3943305 

מסעדת מרקטו מתארחת ביקב לטם (צילום: יח"צ יקב לטם)
גם הם שם. הארטישוקים של מרקטו | צילום: יח"צ יקב לטם

רוקו בר סושי
רוקו היא ממש לא מסוג המסעדות הטרנדיות והחדשות שלרוב מהדרות את המדור הזה. ההפך: מדובר במקום קטן שנראה שעושה הכל כדי להיות נחבא אל הכלים. ועדיין, החודש, בשילוב נסיבות שכלל ביקורות אוכל מכמה מבקרים מובילים לצד שבחים מוצהרים של השף חיים כהן על המקום, ניתן להגיד שהמסעדונת הקטנה בעיר התחתית בחיפה לגמרי עלתה על הגל של ההייפ. ברוקו תמצאו דגים שמטופלים באופן מרשים במיוחד, ניגירי מהטובים שיש היום בישראל ואווירה שמשדרת דיוק יפני. האוכל כאן יקר, אבל מי שמחפש לנסות סושי כמו שהוא אמור להיות - זה המקום.  

רוקו. הנמל 10, חיפה. 050-6852860

View this post on Instagram

A post shared by Roku - רוֹקוּ (@roku.haifa)

קפה אירופה
כשמתחיל להיות קריר מכדי ללכת בים בסופי השבוע, מתחילה שעתו היפה של הבראנץ' בישראל. כל שישי או שבת בבהריים, מתחילות המסעדות להציע מנות בוקר משודרגות לצד קוקטיילים קלילים והקהל הישראלי מקבל את מה שהוא הכי אוהב: לא מעט פחמימות, הרבה סטייל ומחירים סבירים בהרבה מאלה של שעות הערב. קפה אירופה, שעל תפריט הבראנץ' של המקום חולשת חביבתנו ירדן שי (לשעבר MKR), עושה בדיוק את כל אלה ומציעה אותם בגינה פנימית יפה שבה קצת נעלמים רחשי ורעשי תל אביב הרבים. בתפריט: סטייק אנד אגז על תבשיל שעועית וארוגולה; שיפוד שרימפס עם לחם תירס וחמאת עגבניות; וביצה עלומה על לחם תירס צרוב ופטריות יער ביין לבן והולנדייז.

קפה אירופה. רוטשילד 9, תל אביב. 03-5259987

ירדן שי (צילום: עופר חן)
עושה בראנץ' בקפה אירופה. ירדן שי | צילום: עופר חן

הוק
אין בארץ היצע מסחרר של פיש אנד צ'יפס, וזה לא כי אנחנו לא חובבים גדולים של המנה. מה יש לא לאהוב בצ'יפס מהביל ודג מטוגן בבלילה דקה ופריכה? כעת, נפתח לפעילות מקום חדש שמנסה לעורר מחדש את האהבה למנה, תחת השם הוק. על המסעדה אחראי השף המוכשר עומר עילואן, שמציע פיש אנד צ'יפס קלאסי לצד מנות בסגנון ערבי. יש פה פיש אנד צ'יפס לפי הספר לצד אופציות כמו פילה סלמון, קלמארי ושרימפס, ומנות כמו מומחר דג – פילה דג צרוב על הפלנצ'ה על פיתה עם סומאק ובצל; מושט בתיבול שווארמה עם טחינה עמבה וחמוצים; ומקלובה דג עם אורז ותבלינים.

קפטן הוק. עמיעד 13, רבי חנינא 1, תל אביב יפו. 03-6445440

 

מוחמר דג (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
הוק החדשה. מוחמר דג | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

עדנה רמת השרון
תושבי רמת השרון וחובבי האוכל הביתי באשר הם, ובייחוד המאוהבים בטאצ' של האוכל הפרסי, התרגשו במיוחד לשמוע על הקאמבק המשמח של אחת המסעדות הבולטות והוותיקות בעיר, מקום שהוא מוסד: מסעדת עדנה. המקום טרם נפתח לפעילות מחודשת (גם זה אמור להתרחש בקרוב, אחרי שלמעלה משנה וחצי חלפו מאז שנסגר), אבל כבר ניתן לאכול שוב את האוכל בטייק אווי או משלוחים במיקום המחודש. תמצאו פה את כל מה שאתם מפנטזים עליו כשזה נוגע לאוכל של בית: ממרק עוף דרך כבד קצוץ, קובה בורגול, עלי גפן, קוסקוס ירקות, קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף, סבזי - קדירת בשר עם עשבי תיבול ולימון, שניצלים, כבד עוף בפטריות ויין ועוד ועוד.

עדנה, החרש 1, רמת השרון. 03-5494976

View this post on Instagram

A post shared by עדנה בחצר (@edna_restaurant)

טאקו מאנדיי
השף גיא גמזו חבר לשף גבריאל ישראל ויחד השניים מעמידים תור מעצבן מדי יום שני מחוץ לדלתות של מסעדת אריא בתל אביב עם פופ אפ טאקוס חדש. לפני שאתם מתלהבים חשוב לציין שמעבר לשעות הפעילות המאוד ספציפיות, יום אחד בשבוע בלבד החל מ-12 בצהריים ועד שנגמר, גם התפריט מצומצם וממוקד מאוד - יש פה טאקו ועוד מנת צד, וזהו. וגם כמה קוקטיילים. זה לא מפריע לפודיז לנהור הנה. הטאקו שמציעים השניים ממולא בשר מפורק משלושה נתחים שעבר בישול במשך 24 שעות, מתובל בתבלינים מקסיקנים עם גבינת וואחקה, בצל לבן, כוסברה וציר שבו מתבשל הבשר שמוגש לצד הטאקו (22 שקלים למנה). לצד הטאקוס יש גם מנה טרנדית של צלעות תירס (20 שקלים).   

טאקו מאנדיי באריא. יהודה הלוי 42, תל אביב

טאקו, תירס ומרגריטה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
טאקו מאנדיי. טאקו, תירס ומרגריטה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

רוטנברג
גם לפני השינוי שעברה החודש, מסעדת רוטנברג בעמק המעיינות הייתה אחד המקומות הכי מעניינים בארץ. כעת, משהפכה להיות גם מהמסעדות הבודדות בישראל שמציעות ארוחת טעימות בלבד, היא הפכה לעוד יותר ייחודית ואחרת. כל מה שעושים במקום הזה נעשה בעבודת יד, על בסיס חומרי גלם שמקורותיהם מוכרים לבעלי המקום וחלקם הרב גם גודלו על ידיהם. כל מנה ומנה כאן היא מלאכת מחשבת שלא מתאימה לכל אחד, אבל קולעת בול לסקרנים קולינריים שאוהבים להתנסות. הארוחה כאן כוללת 13 מנות במחיר 325 שקלים לסועד עם מנות כמו גדי צלוי עם ציר בצל כהה, ריג'לה וחומץ חרובים; עוגה בחושה של תפוזים וג'ינג'ר עם ציר גזר, הל, קרם פרש, הדרים ופרחי חצב; וגבינה כחולה של מחלבת ברקנית עם שקדים.

מסעדת רוטנברג גשר ארוחת טעימות  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מסעדת רוטנברג גשר ארוחת טעימות | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

לפרטים

צ'נה
השף תומר אגאי פתח בר יין ואוכל חדש במלון בראון ברחוב הרצל בתל אביב ונדמה שבין ערב המקום הזה הפך להיות מהמדוברים ביותר בעיר; לא בהכרח בזכות האוכל כמו האווירה המצוינת ומלאת החיים. בגזרת התפריט אגאי ממשיך כאן עם הקו שלו של מנות טאבון עם נגיעות מכל אגן הים התיכון. יש פה אפשרויות כמו סלט חם של סלקים צלויים עם ג'יבנה על גריל פחם, ריג'לה ובלסמי לבן; טרטר פיאמונטזי מפילה בקר על הסכין, אנשובי ופרמזן ; נקניקיית בקר עם שומן טלה, וכרוב אדום כבוש וצלוי בטאבון; וכמובן פיצטה עם רוטב עגבניות, בזיליקום ושמן זית.  

צ'נה. מלון תיאודור בראון, הרצל 10, תל אביב. 03-7660504

צ'נה תומר אגאי  (צילום: אסף קרלה,  יח"צ)
צ'נה החדשה של תומר אגאי | צילום: אסף קרלה, יח"צ

דליקטסן, בראסרי
מהשנייה שנפתח לפעילות הדליקטסן, במיקום שבו פעלה מסעדת בראסרי האגדית, יש הרגשה כאילו המוסד הזה מעולם לא נס מחיינו. כזכור, הבראסרי נסגרה בקורונה, והתחושה הייתה מבאסת במיוחד. אבל רותי ברודו והקבוצה שלה החליטו להשיב לחיים חלק מהאלמנטים שבלטו במקום, על אף שנפתח מחדש כדליקטסן - המעדנייה של הקבוצה. בין היתר תמצאו פה את ארוחות הבוקר הנהדרות של הבראסרי שהיו חסרות מאוד בנוף של תל אביב ואף קיבלו פה שדרוגים, ובקרוב גם בשעות הערב יפעל הבר של הבראסרי ונוכל לדמיין כאילו הוא לא נסגר מעולם.

דליקטסן. אבן גבירול 70, תל אביב. 03-9681010

דליקטסן כוכב הצפון  (צילום: עידית בן עוליאל,  יח"צ)
דליקטסן אבל בבראסרי. רותי ברודו | צילום: עידית בן עוליאל, יח"צ

A יובל בן נריה
המסעדה החדשה של השף יובל בן נריה נפתחה רשמית רק אתמול, וכבר מבחינתנו היא המקום הכי מדובר של החודש. ואם יש הימורים בתחום, אז גם של השנה. השף שהביא לנו את טאיזו - מהמסעדות היוקרתיות והאיכותיות בארץ - עושה זאת שוב אחרי מחקר של שנים, הפעם בכיוון יפני יותר ובאווירה ניו יורקית מרהיבה. ב-A תמצאו תפריט עצום שכולל מנות ביס קטנות שהן פצצות טעם כמו פורל באש ברוטב של אצות קומבו עם בצל ירוק, אורז סושי פריך ושמן צ'ילי או כריות במילוי קציפת קוג'י כוסמת עם טרטר דג ים, גארום פטריות, קרם חלמון ואבקת קליפת חציל, דרך מנות ראשונות כמו "ספגטי" שלמעשה מבוסס על טונה נאה צהובת סנפיר עם פונזו, חמאה חומה, קוג'י אורז ושיסו אדום מוחמץ; ושיפוד דג באש על טורטיית לדר מתירס גילי, איולי של תירס שרוף, עגבניות שרי צהובות ואבקת קארי יפני ועיקריות שחלק ניכר מהן מתמקד בנתחי שונים של בשר. מזל שהשם של המקום הזה כל כך קל כי אין לנו ספק שנגיד אותו שוב ושוב בחודשים הקרובים.  

מסעדת A. מגדלי שרונה עזריאלי, דרך מנחם בגין 212, קומה 2. 07-47588818. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by a restaurant (@a_restauranttlv)