יאקימונו
להחזיק מסעדה למעלה מ-2 עשורים בישראל זה הישג לא מבוטל. להחזיק מסעדה יפנית למעלה מ-20 שנה? על אחת כמה וכמה. זה בדיוק מה שעושים במסעדת יאקימונו היוקרתית שחוגגת עשרים שנות פעילות לסניף רוטשילד שלה (למסעדה גם גרסה כשרה במלון היטלון בתל אביב). לרגל החגיגות מציעים במסעדה ארוחת טעימות של המנות המוצלחות ביותר שהוגשו כאן במהלך השנים. כל ארוחת טעימות כזאת כוללת מבחר רחב מאוד של מנות קטנות, כשהשיא הוא מגש סושי מרשים שקשה לעמוד בפניו. בארוחה מוגשות גם מנות כמו טונה צרובה עם לימון ורוטב סויה ג'ינג'ר, סלט אצות היז'יקי ונבטים; ודג בס הסלע בגריל ברוטב חרדל מיסו עם אוניגירי.

לפרטים

יאקימונו ארוחת קיסר (צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור)
יאקימונו ארוחת חגיגת 20 | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

קאמאקורה
וממסעדה יפנית יפנית ותיקה לאחת חדשה לגמרי, שאומנם החלה את דרכה רק לאחרונה, אבל כבר הצליחה לסקרן את קהל הסועדים המקומי. אנחנו מדברים על מסעדת קאמאקורה היפנית הכשרה החדשה שנפתחה ברמת גן. רבים אולי חושבים שהקולינריה היפנית מסתכמת בגבולות הסושי והראמן, אבל האוכל היפני הוא הרבה מעבר לכך. בקאמאקורה מציעים מנות שמבוססות בעיקר על בשרים שנצרבים על גחלי אלון יפניים, עם אפשרויות כמו סינטה צרובה עם קרם אגוזי לוז, שיסו ופונזו אגוזי לוז מעושן; טרטר בקר על מח עצם ברוטב טארה עם איולי מיסו; והמבורגר יפני צלוי על גחלים ללא לחמניה עם פאק-צ'וי, ביצה רכה וברביקיו יפני. עוד מציעים פה גם מבחר מנות סושי לא שגרתיות במילוי בשרים.     

קאמאקורה. אהליאב 5, חזית מלון אינדיגו, רמת גן. 073-2753807. כשרות בהשגחת צהר

 

קאמאקורה מסעדה יפנית בדגש על בשר  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קאמאקורה מסעדה יפנית בדגש על בשר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מימוניס
שוק מחנה יהודה הירושלמי אמנם כבר מזמן אינו שוק שמגיעים אליו לקנות ירקות ופירות אבל הוא ללא ספק שוק שהולכים אליו כדי לזלול, והרבה. עוד ועוד מקומות חדשים נפתחים בשוק כל הזמן- כל אחד מהם מנסה להביא את הגימיק החדש והמעניין ביותר, או פשוט ליצור מנה שתהיה מספיק מעולה כדי למשוך אליה את הסועדים שכולם מתחרים עליהם. אחד המקומות שעושה היטב את שני הדברים הוא מימוניס- פיתייה חדשה על טהרת הצמחונות שמציעה 4 פיתות בלבד, וכל אחת מהן מלאכת מחשבת. בין המילויים פה: קבב עדשים ואורז בר; שווארמה מבוססת כרובית עם בצל מקורמל; וקרפצ'יו סלק - רצועות סלק דקות, בלסמי, קרמבל של אגוזים, גבינת פטה ועלי רוקט. הביקורות משבחות, ואנחנו הוספנו תחנה חדשה לסיבוב השוק שלנו שהופך כל הזמן לארוך יותר ויותר.

מימוניס - שף בפיתה. אגריפס 115, ירושלים. 02-5946707. כשר

מימוניס פיתה צמחונית  (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
מימוניס פיתה צמחונית | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

פופה
אורן אסידו בוודאי זכור לכם מגלגוליו כמתחרה בולט בריאליטי בישול או כמי שעבד תקופה אצל השף אסף גרניט וקבוצת מחניודה הירושלמית (ואף הוביל את מסעדת הדקל של הקבוצה). עכשיו הוא שב לתל אביב עם פופה (בובה בצרפתית) החדשה, מסעדת יוקרה שמנסה לשלב בין חוויית בילוי לילית בסגנון מועדון לארוחה עילית בחלל מעוצב ומושקע במיוחד. האוכל בפופה משלב מנות צרפתיות קלאסיות ואוכל מקומי, כשבין היתר מגישים פה בריוש תימני עם חמאת מרווה וגרידת עגבניות; טרטר בקר עם ויניגרט חציל, איולי מח עצם וסלט ירוקים; ספייריבס טלה עם גלייז בהרט ובטטה במלח; ומחבת פירות ים עם זיתים מרוקאים, לאבנה וירוקים.

פופה Poupee. יהודה הלוי 46, תל אביב. 077-2302777. לא כשר

 

אורן אסידו פופה  (צילום: מאי ברון, יחסי ציבור)
אורן אסידו. פופה | צילום: מאי ברון, יחסי ציבור

יידישע מאמע
את מסעדת הבשרים M25 אתם בטוח כבר מכירים, אבל אם לא שמעתם, לאחרונה נפתיה כריכייה שווה במיוחד מבית המקום. ביידישע מאמא מכינים נקניקים בעבודת יד לצד בירה קרה או בתוך כריכים. בין הסנדוויצ'ים פה תמצאו אפשרויות כמו לשון כבושה עם סלט ביצים, בצל מוחמץ ועגבנייה; קורנביף עם מיונז, חרדל, עגבניות וצנונית כבושה במקום; ובייקון טלה עם פפרוני חם, מיונז, חרדל, עגבנייה ורוקט. לקינוח מגישים כאן קיגל, ואפשר גם לרכוש סלטים ונקניקים לקחת אתכם הביתה.  

יידישע מאמע. יום טוב 3, שוק הכרמל, תל אביב

 

כריכים ונקניקים מבית M25  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
כריכים ונקניקים מבית M25 | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

ניט נוי
למרות איום הקורונה, אנחנו לנצח נישאר עם רגשות חיוביים כלפי הקולינריה הסינית. ועכשיו לנציגות הסינית, התאילנדית והוויטנאמית בישראל מצטרפת מסעדה חדשה בשם ניט נוי, ששייכת לשני טבחים מוכשרים: לילך רווה וגיא רובננקו. השניים מציעים מנות שסופגות השראה משווקי האוכל הענקיים של הערים הגדולות באסיה עם אופציות בשעות הצהריים כמו כנפי עוף ברוטב דבש וסרירצ'ה; כיסוני ג'יאו דזה מטוגנים במילוי פרגיות קצוצות, כרוב ובצל ירוק וברוטב דבש, חומץ ופלפל סצ'ואן; ואטריות אורז בסגנון וייטנאמי שמוגשות בטמפרטורת החדר עם עשבי תיבול, ופרגיות ברוטב אדום. בשעות הערב מציעים כאן ארוחות EATWITH אינטימיות שיעסקו בכל פעם בנושא אחר.

ניט נוי. האנגר 12, נמל תל אביב, שוק הנמל. 054-9368904

 

ניט נוי שוק הנמל כנפיים מטוגנות  (צילום: ניקי טרוק, יחסי ציבור)
.ניט נוי שוק הנמל כנפיים מטוגנות | צילום: ניקי טרוק, יחסי ציבור

עזרא קדם
עזרא קדם, שבשנים האחרונות מבשל במתכונת של ארוחות פרטיות ויוקרתיות בסטודיו ארקדיה בעין כרם, החליט להביא לפופ אפ התל אביבי שלו את האווירה הירושלמית לתל אביב. הוא החל לשתף פעולה למספר חודשים עם קבוצת הבנדיקט שהיא הבעלים גם של מסעדת ויקי כריסטינה במתחם התחנה בתל אביב. יחד יצרו קדם והשותפים מסעדונת אינטימית במחירים סבירים, שמציעה מנות כמו סלט חיטה ירוקה מעושנת בלאדית עם לימונים כבושים, עשבים ירוקים וסומאק; שווארמה כתף טלה כבושה בתבלינים, לחם שטוח עם יוגורט, טחינה וסלט עמבה ביתי; ותבשיל פול ירוק וטלה.

ויקי כריסטינה. מתחם התחנה, תל אביב. 03-7367272

 

עזרא קדם בארקדיה תל אביב סופריטו עגל  (צילום: אילן נחום, יחסי ציבור)
עזרא קדם בארקדיה תל אביב סופריטו עגל | צילום: אילן נחום, יחסי ציבור

GDB
כמו בכל פעם שיוצא לאוויר העולם המבורגר חדש שהפודיז מתלהבים ממנו, הוא הופך במהירות לסנסציה. זה המקרה עם ההמבורגר של GDB, שהחל את דרכו כפופ אפ זמני ועכשיו ממשיך כמזללת המבורגרים חדשה שכבר כבשה את התואר של אחת הקציצות המוצלחות בארץ. ההמבורגר כאן הוא סוד הסיפור: קציצה נהדרת מבשר שיושן שלושה שבועות ומוגש בטעמים נקיים במיוחד וללא תבלינים מיותרים, עליה אתם יכולים להוסיף מבחר תוספות כמו גבינת טלאג'יו איטלקית או דנבר קאט והוא מוגש בלחמנייה שמיוצרת על ידי האופה ערן שוורצברד. אם משום מה אתם לא בקטע של לנסות את מנת הדגל פה, מציעים כאן גם מנות כמו סטייק סינטה וצ'יפס; או טופי סטייק - סטייק באמולסיית חמאה וטופי. בקיצור, אם אתם אוהבים בשר, כנראה שמדובר באחד המקומות שאתם חייבים לפקוד החודש ובכלל.

GDB. אבן גבירול 22, תל אביב

 

GDB המבורגר וצ'יפס  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
GDB המבורגר וצ'יפס | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

KFC
קשה להתעלם מההיסטריה המקומית סביב חזרתה של רשת KFC לישראל והסניף החדש והעמוס בנצרת, אי לכך היא השתחלה במקום גבוה במיוחד לרשימתנו החודש. מאז שנפתחו הדלתות יש כאן תורים ארוכים במיוחד (בייחוד בסופי השבוע) של ישראלים שמחכים לטעום את העוף המטוגן אותו הם התרגלו לזלול רק בנסיעות לחו"ל. התפריט כולל את הבאקט ובו נתחי עוף מטוגנים וכנפיים חריפות לצד כריכים שונים, ראפים, והמנה החביבה עלינו ביותר, סטרייפס - רצועות חזה עוף מטוגנות ונהדרות. כולנו תקווה שעם הזמן, ולפני ההתרחבות הצפויה של הרשת בכל הארץ, יצליחו נציגי הרשת להשתלט על המולה והבלגן.

KFC. פאולוס השישי 116, נצרת

KFC באקט  (צילום: KFC, יחסי ציבור)
עכשיו בנצרת.KFC באקט | צילום: KFC, יחסי ציבור

צמח, קובלה
את המקום הראשון ברשימה שלנו החודש סחפה בסערה קבוצת מחניודה של השפים אסף גרניט ואורי נבון שלא מפסיקה להתרחב: בשבועות האחרונים היו אלה מסעדת צמח הצמחונית החדשה של הקבוצה והסטריט פוד החדש ג'יג'י קובלה, שנפתחו בסמיכות באותו הרחוב ועם המון הייפ, כמו כל מקום של אחת מקבוצות המסעדנות הכי גדולות ומשמעותיות בארץ. הצמח היא המסעדה הצמחונית הראשונה של הקבוצה וכוללת להיטים כמו סטייק כרובית עם קרם כרובית וסלסת פלפלים, ומנת הדגל של מחניודה - פולנטת הפטריות. בעוד הג'יג'י קובלה היא סוג של כריכייה (והפעם הראשונה שהקבוצה מתנסה באוכל רחוב) שמציעה סנדוויצ'ים שווים בתוך קובלה - לחמנייה שהיא שעטנז בין קובנה לחלה - עם מילויים כמו קורנביף עם חזה בקר, איולי צ'יפוטלה, חרדל וכרוב כבוש; או קבב עדנה - קבב בקר על גריל פחמים עם מחית פלפלים טורקית ומחלוטה.

צמח. דקל 1, ירושלים. 02-5333444
ג'יג'י קובלה. הדקל 1, ירושלים

ג'יג'י קובלה ירושלים  (צילום: שועלי רשת, יחסי ציבור)
ג'יג'י קובלה. ירושלים | צילום: שועלי רשת, יחסי ציבור