השף עזרא קדם ומסעדת ארקדיה שלו הם כמעט שם נרדף למטבח הירושלמי בפרט, והמקומי בכלל. מדובר באחד השפים שהניחו את היסודות לבניית סצנת המסעדנות כפי שהיא נראית היום בישראל. בשנים האחרונות קדם מפעיל את סטודיו ארקדיה בעין כרם, מהמקומות היפים ביותר בארץ אליהם ניתן להגיע לארוחה פרטית (ויוקרתית), מידיו של השף המדובר.

כעת, עם זאת, החליט קדם להפציע עם פרויקט מרענן: בחודשים הקרובים השף יגיע ביחד עם שף אמיר נאור והצוות שלו לשיתוף פעולה ייחודי עם מסעדת ויקי כריסטינה בתל אביב. המסעדה, שפועלת שנים ארוכות במתחם התחנה בתל אביב, תתחלק ל-2: חלק אחד יפעל כרגיל עם המנות הקבועות של המקום, ועל אגף אחר יהיה אמון קדם, שיציע בו תפריט משלו ויהפוך אותו לבית אוכל ירושלמי (כולל האווירה והמוסיקה הנלווים לכך) בלב תל אביב. התפריט מתבסס בין היתר על תבלינים ועשבים שמגדל קדם בגינת הירק שלו בעין כרם, ועל מגוון חומרי גלם שהוא ושותפו, אמיר נאור מלקטים.

החיבור בין קדם לקבוצת בנדיקט (הבעלים של הוויקי כריסטינה) התרחש כשבעלי הקבוצה התארחו בסטודיו ארקדיה והקליק עם השף היה מיידי. בחזונם, האוכל של קדם בחיבור עם הויקי כריסטינה יהווה סוג של טאפאסייה ירושלמית, בסגנון ובשפה של קדם. 

עזרא קדם בארקדיה סלט עשבים על ברוסקטה  (צילום: אילן נחום,  יח"צ)
סלט עשבים על ברוסקטה | צילום: אילן נחום, יח"צ
עזרא קדם בארקדיה תל אביב סופריטו עגל  (צילום: אילן נחום,  יח"צ)
עזרא קדן בתל אביב. סופריטו עגל | צילום: אילן נחום, יח"צ

המנות שמציע פה קדם נחלקות למנות ירקות וקטניות, דגים ובשרים, וחלקן גם כיכבו במהלך השנים במסעדת ארקדיה הירושלמית האיקונית. בין היתר תמצאו בתפריט אפשרויות כמו סלט חיטה ירוקה מעושנת בלאדית עם לימונים כבושים, עשבים ירוקים וסומאק (29 שקלים), קרפצ'יו חציל של ארקדיה (29 שקלים), קלמרי ביוגורט וטחינה של ארקדיה (46 שקלים), מעורב ירושלמי (48 שקלים), שווארמה על בסיס כתף טלה כבושה בתבלינים, לחם שטוח עם יוגורט וטחינה וסלט עמבה ביתי (54 שקלים) ותבשיל פול ירוק וטלה (46 שקלים).

עזרא קדם בארקדיה תל אביב דג קר בשמן זית  (צילום: אילן נחום,  יח"צ)
דג קר בשמן זית | צילום: אילן נחום, יח"צ
שף, עזרא קדם, מסעדה, ארקדיה (יח''צ: יח"צ)
שף עזרא קדם של מסעדת ארקדיה | יח''צ: יח"צ

האוכל שמגיש פה קדם ייחודי ולא דומה לשום דבר מהנוף המוכר במסעדות היוקרה של תל אביב: מהמטבלים הנהדרים לפוקצ'ה, דרך מנת קרפצ'יו ארטישוק ולוקוס מבושמת ועדינה, ועד שווארמה מטריפה שקדם עושה כאן במשך 24 שעות, לפי כל החוקים, ומוגשת פריכה עם יחס טוב בין השומן לבשן לצד עמבה מעולה, סלט עגבניות טרי ומתחת להכל פיתה שספגה את המיצים והפכה לתענוג לח. 

בין הקינוחים פה יוגשו אופציות כמו טישפישטי - עוגת סולת ושקדים עשירה בתבלינים ומתוקה במידה (28 שקלים), סחלב אמיתי במי ורדים (17 שקלים) וקדאיף עדין עם מרקחת חבושים והל ,פיסטוק ירוק וגבינת קאימק (32 שקלים). לטעמנו, מדובר באחת ההזדמנויות הנדירות לטעום מידיו של מי שהוא מהשפים המוכשרים ביותר שפעלו בארץ, ובמחירים הוגנים במיוחד. מדובר אומנם בפרויקט זמני, אבל באחת המסעדות הטובות והמקוריות שפועלות כיום בתל אביב. 

שיתוף הפעולה של קדם בוויקי כריסטינה יימשך עד לסוף חודש מאי ויתקיים בימים שלישי עד שבת בשעות הערב בלבד.   

ויקי כריסטינה. מתחם התחנה, תל אביב. 03-7367272