חמש

זו לא בדיוק מסעדה, אבל מגישים כאן אוכל ברמה מאוד גבוהה, והמיקום הוא במרכז הארץ - אבל לא בלב ההומה של תל אביב: אלה הסיבות שהכניסו את חמש לרשימה שלנו החודש. אחרי שהעלינו את הכתבה על מיזם האוכל החדש הזה ברמות השבים, קיבלנו לא מעט שאלות בנוגע לארוחות המוגשות בו. אז ראשית נדגיש כי הארוחות של חמש מתרחשות מדי יום רביעי, כל ארוחה כוללת 8 מנות ועולה 290 שקלים לסועד, ונכללים בהן 30 סועדים שהזמינו מקום מראש בלבד. כל ארוחה היא סיפור אחר לגמרי, שתלוי בחומרי הגלם העונתיים ובמה ששני השפים קיבלו השראה להכין.

חמש רמות השבים
חדש ברמות השבים. חמש | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

חמש. ארוחות טעימות בכל יום רביעי. רחוב האקליפטוס, רמות השבים. 054-9003324

אמסטרדם קוקיז

מי שביקר באמסטרדם בשנים האחרונות בטח טעם או לפחות שמע על העוגיות המושחתות והמפורסמות שמוגשות במאפייה קטנטנה שנקראת Van Stapele Koekmakerij. המקום מציע עוגיות שוקולד נימוחות שמוגדרות פעם אחר פעם כעוגיות הטובות ביותר בהולנד (ויש שיאמרו גם בעולם). עכשיו גם לנו הישראלים יש חיקוי משלנו לאותן עוגיות פופולריות, שהפך לסנסציה ויראלית כמעט בן לילה. לא מדובר במקום של ממש אלא בעמוד פייסבוק תחת השם עוגיות אמסטרדם (אמסטרדם קוקיז), שדרכו ניתן להזמין משלוח (אפשר גם להגיע לאסוף את העוגיות בהזמנה מראש בתל אביב). המחיר הוא 50 שקלים ל-6 עוגיות והביקורות, לפחות בינתיים,  מהללות.

 

לפרטים: 052-8771536

הולה
המסעדה החדשה של השף ויקטור גלוגר, במקום שבו פעלה רפאל, מככבת ברשימה גם החודש. תלאות הפתיחה של המקום כבר מאחוריו, וכעת נותרה בו האנרגיה הטובה של גלוגר ושפע מאמצים להחיות את החלל האיקוני הזה. בתפריט של גלוגר בהולה ניתן למצוא כמה קלאסיקות שלא כדאי לפספס משנותיו בקלואליס (בראשן מנה נהדרת של קבב דגים עם קשקבל), לצד מנות מקוריות כמו קרפצ'יו עגבניות שמורכב מעגבניות מזנים שונים, שרי קונפי וסורבה מתקתק של בלאדי מרי. ממש בקרוב יחלו להגיש כאן תפריט עסקיות צהריים חדש, שיהווה סיבה מצוינת לקפוץ לאכול, לשתות יין ולהביט בגלים של תחילת הקיץ.

הולה - קוקי סאן ז'אק וכבד אווז
הולה. הרוח החדשה של ויקטור גלוגר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

הולה בראסרי (HOLA). הירקון 87, תל אביב. 03-5759060. לא כשר

משייה

מסעדת משייה של השף יוסי שטרית היא אומנם לא מסעדה חדשה, אבל מגיע לה מקום של כבוד ברשימה החודשית שלנו בזכות ארוחה חדשה אחת, שמוגשת כאן בימי שבת בצהריים (עד 15:00). כחובבי בראנצ'ים ותיקים הסתקרנו במיוחד לשמוע על התפריט החדש של צהרי שבת במשייה, שכולל בעלות של 138 שקלים לסועד מבחר רחב של מנות חלוקה לפתיחה ומנות עיקריות שוות במיוחד כמו מולים וקלמרי עם ארטישוק ירושלמי, כורכום ולימון, קציצות לוקוס עם מנגולד בגרגירי חומוס וקבב בשרי עם סומאק, ציזיקי ורוקט. יופי של אפשרות ליהנות ממסעדת שף ברמות הגבוהות ביותר בארץ במחיר הגיוני.

קציצות לוקוס או ציור? #brunch @asaf_lees @yossi_shitrit77 #fish #telavivfood #israelifood #medeteranian #eater #instafood #food52 #foodphotography #foodie #fish #hummus #chickpeas

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-7500999. לא כשר  

קפה פופולאר

המסעדה החדשה של השף אבי ביטון עוד לא נפתחה רשמית (הפתיחה תתקיים בשבוע הבא), אך כבר מגיעים לכאן שלל סלבז ופודיז מקומיים כדי להיות הראשונים לטעום. סיפרנו לכם כבר מזמן על הפתיחה המתעתדת של קפה פופולאר, ואחרי כל כך הרבה זמן המתנה (למעשה אנחנו ממתינים לקאמבק של ביטון עוד מאז שעזב במפתיע את מסעדת אדורה) אנחנו כבר נלהבים במיוחד לטעום. בינתיים נספר לכם שמדובר במקום קליל ובלתי מעונב שיציע אוכל נגיש ופשוט במחירים נוחים יחסית, כמו פלמידה כבושה ליד טוסט חלה, בקלאווה מתקתקה עם כבד אווז ונוקידס גרסת טריפולי עם דגים חריפים. 

 

פלמידה כבושה מאתמול בלילה .... רוצה כזה עכשיו

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Avi bitton (@avibitton) on

קפה פופולאר. דיזנגוף 197, תל אביב. לא כשר

לוקס

והנה החיבה שלנו לחיפה מקבלת תוקף מחודש. גם הפעם מסעדת לוקס של השף עלאא מוסא מככבת ברשימה שלנו, והסיבה לכך היא שגם אחרי חודש - אנחנו לא מפסיקים לשמוע על המקום הזה. האוכל שמוגש כאן הוא עז טעמים ומשחק על שילובים שונים מהמטבח הערבי. תמצאו פה למשל סביצ'ה אינטיאס עם זיתים שחורים, פיסטוקים, עלי שומר וגבינת שנקליש; טרטר ערבי של סינטה קצוצה, בורגול, צנוברים ופלפל חריף; ומנת פילה מוסר על ריזוטו פריקי, עם תרד, שעועית ירוקה וקרם חציל שחור וטחינה. בקיצור, מאז מסעדת רולא לא התלהבו ככה ממקום חיפאי, ואנחנו בעד.

אספרגוס על הפנצ'ה לוקס
אספרגוס בלוקס. חדשות בחיפה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מסעדת לוקס, רחוב הנמל 13, חיפה. 077-2060970. לא כשר

סיקיליה

בואו נודה באמת, השבועות האחרונים לא היו מהמסעירים ביותר קולינרית. משהו בשילוב של פסח, יום העצמאות והחופשים מסביב הביא לכך שלא המון מסעדות מעניינות נפתחו בזמן האחרון. עם זאת, אחד מהמקומות החדשים המסקרנים ביותר נחת עלינו דווקא אז, והכוונה היא למסעדת סיקיליה האיטלקית מבית הזקן והים בנמל יפו. המטבח האיטלקי כבר מזמן הפך לקונצנזוס בקרב הישראלים, וכך גם המותג הזקן והים, וכעת מציע המוסד האיטלקי החדש של מסעדת הדגים שלל אפשרויות כל ישראליות ומשתלמות לפסטות, פיצות ומנות דגה ופירות ים בסגנון איטלקי. אנחנו בטוחים שיהיה מדובר בלהיט משפחות של קיץ, שעוד תשמעו עליו רבות.

פיצה סציליאנה

A post shared by sicilia (@siciliajaffaport) on

סיקיליה (סיציליה). האנגר 101 רציף העלייה השנייה, נמל יפו, תל אביב. 053-6111832. לא כשר

דיסקו טוקיו

על דיסקו טוקיו אתם שומעים מאיתנו כבר חודשים, עוד הרבה לפני שנפתח לפעילות חלל הבר-קפה הרצל 16, שצמוד למסעדה וכיכב גם הוא ברשימה שלנו כמה פעמים מאז החל לפעול. בניגוד להרצל 16, הפתיחה של דיסקו טוקיו נדחתה ונדחתה - אך בשבוע הקרוב היא אמורה סוף סוף להתרחש, ולהוסיף לחיינו עוד שפע מנות יפניות שככל הנראה עוד ייכתב עליהן כאן רבות. מלבד היתרון של תפריט רחב בהרבה מזה שמוגש כיום בחלל ההרצל 16, בדיסקו טוקיו תוכלו גם להזמין מקומות מראש, ככה שאפשר יהיה לוותר על התור הארוך שמשתרך בכניסה למקום הזה מדי יום.

דיסקו טוקיו בולגגי
אוטוטו נפתחים. דיסקו טוקיו | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

דיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. 03-5106430. לא כשר 

ברווזי
לכאורה מדובר בסך הכל בכריכים, אבל על הכריכים בברווזי החדשה של רז רהב אנחנו לא מפסיקים לשמוע, ואנחנו מוכנים להמר שגם אתם. אם אתם מחובבי הבשר, אבל גם צמחונים או טבעונים, תוכלו למצוא כאן כריך כלשהו מתפריט הבוקר או הצהריים להתלהב ממנו (נניח כריך האצות והקולרבי או גרסת הבוקר הצמחונית של קרואסון במילוי סלט ביצים חומות מרהיב). עכשיו, כשהמקום התייצב אחרי סערת הרוחות הראשונית, החל רהב להוציא כאן גם כריכי ספיישל יוצאי דופן שמגדילים אפילו יותר את ההייפ סביב המקום. ואנחנו, אנחנו רק מקווים שמתישהו כשנבוא יהיה לנו מקום לשבת.

ברווזי קרואסון ביצים
אהבנו. קרואסון עם סלט ביצים חומות בברווזי | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

ברווזי. טשרניחובסקי 17, תל אביב. ראשון-שבת 7:00-17:00. לא כשר

מלכה

מבלי להגזים, מה שקורה סביב מסעדת מלכה הכשרה החדשה של אייל שני הוא לא פחות מהיסטריה. במהלך הערב שבילינו במסעדה בשבוע שעבר לא היה רגע אחד שלא התקבץ תור של סועדים שממתינים להיכנס מחוץ לדלת, ולא ניתנה לשני שנייה של מנוחה מקהל המעריצים שגודש את המקום. והאמת? בצדק. כי מלכה של שני מתפקדת בדיוק כמו כל יתר המסעדות שלו, עם אותה אווירה צעקנית סקסית ולא דופקת חשבון, והכי חשוב - עם האוכל המצוין שלו, שלא מתפשר למרות מגבלות הכשרות. אנחנו עפנו על אפשרויות טעימות כמו בליני עם גרבלקס מעולה שמכינים במקום, קרפצ'יו סלק מפוחם וקינוח קרם קרמל על בסיס חלב אורז שהוא לא פחות מנהדר.

 

מעשה בג׳לי ופרחים #jello #flowers #dessert #jelly #food #telavivfood #food52 #eater #instafood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

מלכה. 03-6091331. ויצמן 4, תל אביב. כשר