
שילוב תבשילי קטניות בתזונה בחודשי החורף תורם לאספקה תקינה של אבץ, החיוני לתפקוד מערכת החיסון. קטניות עשירות בסיבים פרה-ביוטיים, אשר מעודדים את החיידקים הטובים במערכת העיכול. הרכב תקין של חיידקים במעי חיוני להגנה על הגוף מפני מזהמים ומחלות. הדגנים שבמנה עשירים בסיבים וויטמינים מקבוצה B, ויחד עם חלבוני הקטניות הם מספקים לגוף חלבון בעל ערך תזונתי גבוה. המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את השעועית בהרבה מים למשך 8 שעות או לילה, ומסננים. 2שוטפים את החיטה וחותכים את הירקות (הבצלים, הגזרים והכרשות) לגודל הרצוי. 3מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד להשחמה. 4מוציאים את השוקיים ומשחימים באותו סיר, עם אותו שמן, את הירקות. 5מחזירים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את התמרים והשום ומתבלים בכמון, מלח, פפריקה ופלפל שחור. 6מוסיפים לסיר את השעועית והחיטה, ממלאים במים עד כדי כיסוי של כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. 7מכסים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה. 8מחממים תנור ל-100 מעלות, ומכניסים את הסיר ל-12 שעות. קלוריות למנה: 652 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |