אוכל
אוכל
מרק כתום

ארוחה טבעונית חורפית ומזינה

קציצות עדשים כתומות, פירה כתום ושעועית מוקפצת עם שום ושומשום - לכו עם שלושת המתכונים האלה ותקבלו ארוחה נפלאה לימים גשומים וסגריריים, שגם הגוף שלכם יגיד עליה תודה

|מגה בעיר| פורסם09:57
קציצות עדשים כתומות עם קינואה (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
צילום: אורי שביט, mako אוכל
Rating:4.560reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

קציצות עדשים כתומות הן דלות בשומן ועשירות בחלבון ובסיבים המסייעים בהורדת כולסטרול. עוד במנה: חלבון מלא המצוין לצמחונים ולטבעונים. הפירה הכתום עשיר בבטא קארוטן, החיוני לתפקוד תקין של מערכת החיסון, והשעועית הירוקה קלה לעיכול, מזינה ועשירה בחלבונים וויטמינים. השום שמוקפץ עם השעועית נחשב לאנטיביוטיקה של הטבע בזכות התרכובות הייחודיות שבו.

המצרכים :

לקציצות העדשים (6 מנות):

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • קישוא או גזר מגורר (לא חובה)
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 2 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 2 כפות פירורי לחם (עדיף מקמח מלא)
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 כפות זרעי פשתן, שהושרו 10 דקות בחצי כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור

לפירה הכתום (6 מנות):

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בטטות בינוניות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס

לשעועית הירוקה (4 מנות):

  • שקית שעועית שלמה מוקפאת
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שומשום
  • כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1קציצות העדשים: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מבשלים את העדשים במים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, מסננים וסוחטים. מערבבים את כל המרכיבים (כולל הנוזלים של זרעי הפשתן), יוצרים קציצות עגולות בקוטר של כ-4 ס"מ ומהדקים.

2מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הקציצות. אופים כחצי שעה, עד שהקציצות משחימות.

3הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים עד לריכוך, מסננים ומקררים.

4מועכים את תפוחי האדמה והבטטות במעבד מזון או בממחה, ומוסיפים שמן זית ומלח. בשלב זה אפשר לטגן בצל קצוץ ולהוסיף לפירה המוכן.

5השעועית הירוקה: חולטים את השעועית במים רותחים ומבשלים מעט, רק עד להפשרה. מסננים ומנגבים.

6מחממים שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את השעועית קלות. מוסיפים שום ורוטב סויה, מפזרים שומשום ובוזקים מעט שמן שומשום לחיזוק הטעם.

* לקציצות עסיסיות יותר אפשר להוסיף לתערובת ירק מרוסק בפומפייה (גזר או קישוא), להשחים בצל ולהוסיף לתערובת או פשוט לטגן אותן במקום לאפות (מה שיעלה לכם כמובן בקלוריות).

קלוריות למנה:305 לקציצות309 לפירה142 לשעועית

>> והנה מתכון לחמין טבעוני

>> אתמול זללנו פה ארוחה בריאה של דגים ומג'דרה

>> איך מכינים סושי בבית, צעד אחר צעד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il