
קציצות עדשים כתומות הן דלות בשומן ועשירות בחלבון ובסיבים המסייעים בהורדת כולסטרול. עוד במנה: חלבון מלא המצוין לצמחונים ולטבעונים. הפירה הכתום עשיר בבטא קארוטן, החיוני לתפקוד תקין של מערכת החיסון, והשעועית הירוקה קלה לעיכול, מזינה ועשירה בחלבונים וויטמינים. השום שמוקפץ עם השעועית נחשב לאנטיביוטיקה של הטבע בזכות התרכובות הייחודיות שבו. המצרכים :לקציצות העדשים (6 מנות):
לפירה הכתום (6 מנות):
לשעועית הירוקה (4 מנות):
אופן ההכנה:1קציצות העדשים: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מבשלים את העדשים במים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, מסננים וסוחטים. מערבבים את כל המרכיבים (כולל הנוזלים של זרעי הפשתן), יוצרים קציצות עגולות בקוטר של כ-4 ס"מ ומהדקים. 2מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הקציצות. אופים כחצי שעה, עד שהקציצות משחימות. 3הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים עד לריכוך, מסננים ומקררים. 4מועכים את תפוחי האדמה והבטטות במעבד מזון או בממחה, ומוסיפים שמן זית ומלח. בשלב זה אפשר לטגן בצל קצוץ ולהוסיף לפירה המוכן. 5השעועית הירוקה: חולטים את השעועית במים רותחים ומבשלים מעט, רק עד להפשרה. מסננים ומנגבים. 6מחממים שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את השעועית קלות. מוסיפים שום ורוטב סויה, מפזרים שומשום ובוזקים מעט שמן שומשום לחיזוק הטעם. * לקציצות עסיסיות יותר אפשר להוסיף לתערובת ירק מרוסק בפומפייה (גזר או קישוא), להשחים בצל ולהוסיף לתערובת או פשוט לטגן אותן במקום לאפות (מה שיעלה לכם כמובן בקלוריות). קלוריות למנה:305 לקציצות309 לפירה142 לשעועית ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |