
התרד מכיל שפע של ויטמינים, סיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון, התורמים לבריאות מערכת החיסון. אליו מצטרף שחקן חיזוק רב עוצמה, הקייל, המכונה גם כרוב על. הקייל מצטיין בערכים תזונתיים גבוהים ביותר והוא עשיר בוויטמינים A, K, ו-C וכן בסידן ובסיבים. המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מרובעת בגודל 20 על 30 ס"מ. 2מנקים את הקייל, מסירים את החלקים הקמולים ואת הגבעולים הקשים. חותכים את העלים לרצועות דקות או קוצצים אותם גס במעבד מזון. שוטפים את עלי התרד, ואם הם גדולים קוצצים גם אותם. 3מטגנים את הבצל בשמן במחבת רחבה עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את הקייל הקצוץ והתרד. מבשלים תוך בחישה כמה דקות עד שהעלים מתרככים מעט. מעבירים לקערה ומצננים. 4מפוררים לקערה את הגבינה. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים (טועמים, ואם יש צורך ממליחים מעט) ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית. 5אופים כ-35 דקות או עד שמזהיב מעט. כ-130 קלוריות למנה236 מק"ג ויטמין A למנה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |