אוכל
אוכל
מרק כתום

פשטידת תרד ועלי קייל

רוצים לשים את פופאי בכיס הקטן? אל תסתפקו בתרד והוסיפו לו גם קייל - כרוב העל שתועלותיו הבריאותיות רבות כחול אשר על שפת הים. פשטידה קלה להכנה וטעימה ממש, שעל הדרך גם תעזור לכם לחזק את הגוף בעונת השפעת

|mako אוכל| פורסם07:31
פשטידת תרד ועלי קייל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.455reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

התרד מכיל שפע של ויטמינים, סיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון, התורמים לבריאות מערכת החיסון. אליו מצטרף שחקן חיזוק רב עוצמה, הקייל, המכונה גם כרוב על. הקייל מצטיין בערכים תזונתיים גבוהים ביותר והוא עשיר בוויטמינים A, K, ו-C וכן בסידן ובסיבים.

המצרכים (5 מנות):

  • 1 חבילה (כ-150 גרם) קייל
  • 250 גרם תרד טרי
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מרובעת בגודל 20 על 30 ס"מ.

2מנקים את הקייל, מסירים את החלקים הקמולים ואת הגבעולים הקשים. חותכים את העלים לרצועות דקות או קוצצים אותם גס במעבד מזון. שוטפים את עלי התרד, ואם הם גדולים קוצצים גם אותם.

3מטגנים את הבצל בשמן במחבת רחבה עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את הקייל הקצוץ והתרד. מבשלים תוך בחישה כמה דקות עד שהעלים מתרככים מעט. מעבירים לקערה ומצננים.

4מפוררים לקערה את הגבינה. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים (טועמים, ואם יש צורך ממליחים מעט) ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית.

5אופים כ-35 דקות או עד שמזהיב מעט.

כ-130 קלוריות למנה236 מק"ג ויטמין A למנה

>> בפעם שעברה הכנו חומוס ביתי משובח

>> והנה מדריך מצולם להכנת כבשה מבצק סוכר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il