
קוסקוס עם מרק זו ארוחה מלאה. לא רק בגלל שהיא משביעה אלא מפני שהיא מכילה את כל אבות המזון – חלבונים מהעוף והחומוס, פחמימות מהקוסקוס והחומוס, שומנים מעט מפה ומשם והרבה ויטמינים ומינרלים מהירקות. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מטגנים את העוף בתוך סיר המרק עם מעט שמן, הופכים אותו מדי פעם כך שכל חלקיו באים במגע עם השמן. מטגנים עד שהעוף מוכן כולו ומוציאים לצד. 2חותכים את הדלעת והבצל לקוביות גדולות, מפרידים את פרחי הכרובית, מקלפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי עם העלים וחותכים את השורש לרצועות ואת העלים שומרים בצד. 3מכניסים את הירקות החתוכים לסיר עם שאריות השמן, מוסיפים עוד שמן זית מקפיצים מעט עד להשחמה קלה. 4מוסיפים מים, את גרגרי החומוס המושרים והמסוננים, עלי הסלרי והתבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שגרגרי החומוס מתרככים, כשעה. 5מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומגישים עם המרק והעוף מעל. אפשרויות:* אפשר להכין קוסקוס צמחוני, ללא העוף - כמו בתמונה. * אפשר לגוון יותר במיני הירקות – קישוא, גזר, כרוב ועוד. * להעשרת הערך התזונתי אפשר להשתמש בקוסקוס מחיטה מלאה. * להעשרת הטעם אפשר להוסיף שברי שקדים מולבנים לקוסקוס לאחר הבישול. 142 קלוריות למנה >> בפעם הקודמת הכנו מרק דלעת הודי>> חדש בארץ: דירוג מבקרי מסעדות![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |