
פנקייק בננה ויוגורט עם סילאן וטחינהאין כמו פנקייק בריא כדי לפתוח את הבוקר עם חיוך מאוזן לאוזן. במתכון הזה קמח כוסמין שמשביח את הערכים התזונתיים, וגם יוגורט, בננה, טחינה וסילאן. אבל עזבו אתכם מכל זה, הכי חשוב שהפנקייקס האלה טעימים רצח![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר. 2בקערה נפרדת מערבבים ביצים, יוגורט, בננה, חלב ווניל. 3מאחדים את שתי התערובות ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 4מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית, ממיסים בה את החמאה ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות. יוצקים בעזרת מצקת כשליש כוס מן הבלילה למחבת (אין צורך לשמן אותה, החמאה שנותרה בה מספיקה). מטגנים דקה וחצי-שתיים, עד שמופיעות בועות, ואז הופכים ומטגנים עוד דקה. ממשיכים לטגן פנקייקס מכל הבלילה. עורמים את הפנקייקס אחד על השני כדי לשמור על החום שלהם. 5מגישים חם עם סילאן, טחינה ופרוסות בננה. 220 קלוריות למנה (לא כולל הטחינה וסילאן שיוצקים מלמעלה) גיוונים: * אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל, אבל אז מספר הקלוריות יעלה בכ-20 אחוז. * לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים במכל קטן (113 גרם) של רסק תפוחי עץ, את החמאה בשמן או שומן קוקוס ואת החלב והיוגורט בכוס חלב אורז, חלב שקדים או חלב שיבולת שועל. תקבלו פנקייק בריא לפחות באותה מידה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |