מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

סלט עדשים מונבטות וסלרי

אל תתנו למילה "מונבטות" להרתיע אתכם. לפני שאתם בורחים מכאן, דעו שההנבטה מעלה בטירוף את כמות המרכיבים התזונתיים הטובים ומסייעת בעיכול. כל מה שאתם צריכים לעשות כדי לגרום לה לקרות זה רק להשרות ולסנן

סלט חם או קר של עדשים מונבטות וסלרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הנה מתחילה העונה החמה, ובעונה זו הרבה יותר קל להנביט קטניות. אם אתם חושבים שהנבטה זו עבודת פרך, תופתעו לגלות שבתוך כמה שעות כבר אפשר לראות זנבות קטנים מבצבצים מהעדשים או משעועית המאש, שני סוגי הקטניות הקלות יותר להנבטה. עדשים מונבטות אפשר לאכול ככה כמו שהן, או לבשל בישול קל. שימו לב לא לבשל ברתיחה ממושכת אחרת העדשים ייפרדו מקליפתן ויהיו פחות ידידותיות לשילוב בסלטים.

המצרכים :

  • 1 כוס עדשים מונבטות (ירוקות שחורות או חומות)
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים עם עליהם
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 צרור שמיר קצוץ
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/4 לימון קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1מתחילים בהנבטה: שמים ערב לפני כוס של עדשים במים פושרים. בבוקר מעבירים אותם למסננת, ובצהריים אפשר כבר לראות נבטוטים.

2בסיר בינוני, שמים את העדשים והמים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד לריכוך חלקי. מסננים ומצננים.

3במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את השום קצרות. מוסיפים את הסלרי והעשבים לטיגון קל של 2-3 דקות שיתרככו. מוסיפים את העדשים וממשיכים לערבב עד שכל התערובת חמה ומעורבבת באופן אחיד. מסירים מהאש.

4מוסיפים את מיץ הלימון והלימון, יחד עם המלח והפלפל ומערבבים היטב.

* ניתן להגיש חם או קר.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים אישית
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il