מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

קרקר בריאות תוצרת בית

חבל על הכסף שאתם זורקים בכל שבוע על קרקרים קנויים. המתכון הזה גם הרבה יותר בריא וגם חוסך לכם כסף בסופו של דבר - 5 מרכיבים מיוחדים (ומים ומלח) ויש לכם קרקרים מפוצצים בבריאות

קרקרים מקמח מלא (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קרקרים מלאים קנויים יקרים מאוד משום מה, אבל קל מאוד להכין אותם בבית. הנה מתכון בסיסי, שעליו אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמכם: זעתר, בזיליקום, מרווה, שום או כל דבר אחר העולה על רוחכם.

המצרכים :

  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כוסות קמח שיפון
  • כף זרעי פשתן
  • כף שומשום מלא
  • 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית - למרות ששמן הקוקוס נותן פריכות יותר טובה)
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • כף סילאן (לא חובה, אבל מאוד משדרג)

אופן ההכנה:

1מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2מרדדים את הבצק על נייר לעובי של 2-3 מ"מ.

3חורצים את הבצק לקרקרים (לא יוצאים עם הסכין או הגלגלת עד לצד השני של הבצק, זה שקרוב לנייר האפייה), ומעבירים לתבנית תנור (המתכון מספיק לכ-2 תבניות תנור גדולות). מעבירים את התבנית למקפיא לכ-5 דקות, דבר שעוזר לקבל מרקם פריך במיוחד. אם משתמשים בשמן זית, אין צורך להעביר את הבצק למקפיא.

4אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות. מצננים ומפרידים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס סופר בריאים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il