מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

ממרח שעועית אזוקי ובטטה

מתאבן מופלא המורכב מ-2 מרכיבים (ומלח) שיעשה לכם רק טוב. הוא כל כך פשוט וקל להכנה, שממש אין לכם תירוץ לא להכין אותו

ממרח שעועית אזוקי ובטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

שעועית אזוקי היא שעועית פחות מוכרת בקרב הקהל הרחב אבל שווה לכולם להכירה כי היא מעולה לטיפול בתסמיני סכרת, ושיקום מדדי הסוכר בדם. כמו כל שעועית כדאי להשרותה במים במשך 6 עד 8 שעות. שעועית האזוקי יחסית קלה להנבטה והבישול שלה קצר יחסית.



השילוב של הטעם העמוק והחורפי של השעועית ביחד עם הבטטה המתקתקה הוא כה מוצלח, עד שלא צריך להוסיף שום דבר מעבר.

המצרכים :

  • בטטה בגודל בינוני
  • כוס שעועית אזוקי, שהושרתה לילה שלם
  • מלח

אופן ההכנה:

1אופים את הבטטה בקליפתה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהיא מתרככת, כ-30-45 דקות.

2מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת, כ-40 דקות ומסננים את המים.

3מוציאים את תכולת הבטטה מהקליפה, מוסיפים את השעועית, טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח לפי הטעם.

* כדאי להגיש עלקרקר תוצרת ביתעם עירית קצוצה.

* הממרח נשמר 4-5 ימים במקרר.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו מעדן תותים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il