
ממרח שעועית אזוקי ובטטהמתאבן מופלא המורכב מ-2 מרכיבים (ומלח) שיעשה לכם רק טוב. הוא כל כך פשוט וקל להכנה, שממש אין לכם תירוץ לא להכין אותו![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
שעועית אזוקי היא שעועית פחות מוכרת בקרב הקהל הרחב אבל שווה לכולם להכירה כי היא מעולה לטיפול בתסמיני סכרת, ושיקום מדדי הסוכר בדם. כמו כל שעועית כדאי להשרותה במים במשך 6 עד 8 שעות. שעועית האזוקי יחסית קלה להנבטה והבישול שלה קצר יחסית.
המצרכים :
אופן ההכנה:1אופים את הבטטה בקליפתה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהיא מתרככת, כ-30-45 דקות. 2מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת, כ-40 דקות ומסננים את המים. 3מוציאים את תכולת הבטטה מהקליפה, מוסיפים את השעועית, טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח לפי הטעם. * כדאי להגיש עלקרקר תוצרת ביתעם עירית קצוצה. * הממרח נשמר 4-5 ימים במקרר. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> בשבוע שעבר הכנו מעדן תותים![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |