אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

תבשיל שעועית צהובה

תבשיל מהיר, בריא וטעים עם שעועית צהובה, עלי סלק וכרשה. נשמע טעים? חכו שתגיעו לחלק שבו מוסיפים פנימה לימון קצוץ על קליפתו

תבשיל שעועית צהובה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.731reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

בשווקים אפשר למצוא שעועית צהובה טובה ויפה. התחשק לי לגוון ולא ליפול למתכונים המוכרים של שעועית צהובה בעגבניות או בפירורי לחם. אז שילבתי אותה עם עלי סלק, שבאותה מידה יכלו להיות עלי מנגולד, תרד, קייל או כל עלה ירוק עונתי, והתוספת הלימונית מייצרת את הטעם הייחודי מאוד של התבשיל. אפשר לאכול כמנה עיקרית, חם על מצע של דגן מלא או לבד כתוספת.

המצרכים :

  • 1 כרשה, חצויה לאורכה ופרוסה לרצועות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 קילו שעועית צהובה, קטומת קצוות וחצויה (או קפואה מופשרת)
  • 5 עלי סלק גדולים או 8 קטנים חתוכים לרצועות
  • 1/2 לימון, קצוץ על קליפתו
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מלח מחוקה
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

1בסיר רחב מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הכרשה והשום במשך כ-5 דקות, עד שהכרשה קצת מתרככת.

2מוסיפים את השעועית והמים, מתבלים ומבשלים 5 דקות, על אש קטנה.

3מוסיפים את עלי הסלק ומבשלים 5 דקות נוספות.

4מכבים את האש, מוסיפים את הלימון ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו קרקר בריאות תוצרת בית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il