מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

תבשיל קינואה עם עלי סלק ושומר

ארוחת ליל הסדר עדיין יושבת לכם מאתמול? כדאי שתאכלו היום משהו מזין, בריא ושלא יכביד עליכם, כמו תבשיל הקינואה הזה שייקח לכם כולה חצי שעה של הכנה, כולל הכל. וכן, קינואה כשרה לפסח, גם לאוכלי קטניות

תבשיל קינואה עם עלי סלק ושומר (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

עלי הסלק הם משהו מיוחד וכדאי להספיק ליהנות מהם לפני שנגמרת העונה. יש להם את כל התכונות של עלים ירוקים - ברזל, כלורופיל אנטיאוקסידנטים וכו' וגם את כל התכונות של סלק כמו חיזוק הדם וברזל (שוב).


אני מאוד אוהבת להשתמש בהם כי הם נותנים טעם אדמתי ורענן, ואפילו מעט צבע אדמדם לתבשילים. במקרה של התבשיל הזה, עדיף לא לבשל את הירקות ביחד עם הקינואה, אלא לבשל בנפרד ולערבב לאחר מכן כדי שכל מרכיב יתבשל בדיוק כמה שהוא צריך, ולא יותר מזה.

המצרכים (5 מנות):

  • כוס קינואה
  • כפית שטוחה של מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל, חתוך לרצועות
  • שן שום, כתושה
  • שומר, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
  • 5 עלי סלק גדולים (או מנגולד), חתוכים לרצועות לרוחב
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1שוטפים במסננת דקה את הקינואה ומסננים היטב. מעבירים לסיר יבש וקולים את הקינואה (ללא שמן) עד שהיא מתייבשת ועולה ממנה ריח אגוזי. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 18-20 דקות, עד שנגמרים המים.

2במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ואת השומר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות נוספות.

3מוסיפים את עלי הסלק, מתבלים ומערבבים, ומאדים על אש בינונית כ-10 דקות.

4מאחדים בין התבשיל לקערת הקינואה, מערבבים מתקנים תיבול ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> והנה גם מתכון לסלט סלק חי ומגניב
>> בשבוע שעבר הכנו אורז מלא מוקפץ עם פלפלים ואפונת שלג
>> לכל המתכונים לפסח
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il