
תבשיל קינואה עם עלי סלק ושומרארוחת ליל הסדר עדיין יושבת לכם מאתמול? כדאי שתאכלו היום משהו מזין, בריא ושלא יכביד עליכם, כמו תבשיל הקינואה הזה שייקח לכם כולה חצי שעה של הכנה, כולל הכל. וכן, קינואה כשרה לפסח, גם לאוכלי קטניות![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
עלי הסלק הם משהו מיוחד וכדאי להספיק ליהנות מהם לפני שנגמרת העונה. יש להם את כל התכונות של עלים ירוקים - ברזל, כלורופיל אנטיאוקסידנטים וכו' וגם את כל התכונות של סלק כמו חיזוק הדם וברזל (שוב).
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1שוטפים במסננת דקה את הקינואה ומסננים היטב. מעבירים לסיר יבש וקולים את הקינואה (ללא שמן) עד שהיא מתייבשת ועולה ממנה ריח אגוזי. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 18-20 דקות, עד שנגמרים המים. 2במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ואת השומר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות נוספות. 3מוסיפים את עלי הסלק, מתבלים ומערבבים, ומאדים על אש בינונית כ-10 דקות. 4מאחדים בין התבשיל לקערת הקינואה, מערבבים מתקנים תיבול ומגישים. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> והנה גם מתכון לסלט סלק חי ומגניב>> בשבוע שעבר הכנו אורז מלא מוקפץ עם פלפלים ואפונת שלג>> לכל המתכונים לפסח![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |